Sertaç Virancık

Babadan oğula kalan miras: Köfte

19 Mart 2022
İstanbul’un tarihi lokantaları ve tarihi lezzetleri saymakla bitmez. Özellikle bir çok eski ilçede birden fazla nam salmış, bir çok İstanbullunun hayatına dokunmuş lezzet durakları vardır. Hemen hemen hepsinin müdavimlerindenim. Üşenmem canım istedikçe giderim, ilk günkü lezzeti aldığım yerlere uğrar yemeğimi yerim. Hatta 2013’te tadı damağımda kalan “köfte” krizim geldiğinde Cevabi yemek için Saraybosna’ya gitmişliğim de vardır. Merak etmeyin, sizi o kadar uzağa göndermeyeceğim. En az onun kadar lezzetli bir başka yerden, Tarihi Ahmet Usta Merkez Efendi Köftecisi bahsedeceğim... Tam 60 yıllık mazisi olan rahmetli Ahmet Usta’nın kurduğu bir mekan. Günümüzde bu mekanı, hem esnaflığını, hem insanlığını, güler yüzünü sevdiğim Bülent İlçi Usta işletiyor. Gelin babadan oğula kalan köfte aşkının hikayesini meşhur köfteci Bülent Usta’dan dinleyelim.

- Kimdir Bülent İlçi?

- Tarihi Merkez Efendi Köftecisi’nin sahibiyim… Babadan oğula ikinci kuşağım, 45 yaşımdayım. Doğup büyüme İstanbulluyum. Babacım da öyle ama aslen Malatyalıyım.

- Nasıl başladınız köfteciliğe?

- İlkokulu diplomamı aldım, babamın hemen dizlerinin dibine koştum. Babamın yanında hafta sonları bile çalıştığım için onun yanında vakit geçirmek bana çok daha büyük zevk veriyordu. Okumak tabi ki güzeldir ama ne bileyim okumadım. Onun yerine, babamın yanında hayat mücadelesine atıldım. Babamla beraber bulaşık yıkadım, babamla beraber dükkanı temizledim, babamla beraber yemek yaptım, babamla beraber köfte ocağını yaktım. Babamdan çok şey öğrendim. Ona minnettarım.

- İsim nereden geliyor?

- Tarihi Merkez Efendi Hazretleri büyük bir zat kendisi. Hem kendisi eskiden Osmanlı döneminde hekim, doktor. Evi de tam Merkez Efendi camisinin karşısındaydı. Merkez Efendi Hazretleri’nin burada doğup büyüdüğüm için ismini de buradan esinlenerek, ismini Tarihi Merkez Efendi Köftecisi olarak koymaya karar verdik.

’60 YILDIR AYNI LEZZETİ VERİYORUZ’

- Şu an bu dükkanın olduğu yer mezarlıklar arasında. Dükkan nasıl bu kadar dolu olabiliyor?

Yazının Devamını Oku

Florya'nın “A plus” restoranı

10 Mart 2022
Farklı tatları denemek, mekanları keşfetmek ve bu deneyimlerimi sizlere aktarmaktan büyük keyif alıyorum. Bir çok mekandan, hem sosyal medya, hem de telefon üzerinden davet alıyorum. Davet edenlere, mekan öneren takipçilerime yeri gelmişken teşekkür ediyorum. Ancak içlerinden biri var ki, hem takipçim hem de yakın arkadaşım. İstanbul Akvaryum Pazarlama Müdürü Mert İbrahimağaoğlu aradı. “Abi uzun zamandır seni çağırıyorum, artık bu hafta geliyorsun. İsmail Şef seni bekliyor” deyince Florya’daki Crowne Plaza Otel içindeki Atrox restoranı “Gidilecekler listesi”nde ilk sıraya aldım...

 

AİLESİNDEKİ HERKES AŞÇI

Ertesi gün Florya’daki Crowne Plaza Otel’e gittim. Burası Bakırköy’ün en eski ve en büyük otellerinden. Aslında buraya otel demek yanlış olur. Hemen yanındaki İstanbul Akvaryum ve alışveriş merkeziyle birlekte burası büyük bir kompleks. İçinde 3 tane balo solonu, ayrı ayrı restoranları var. Bu restoranlar ise Executive Chef İsmail Dönmez’e bağlı. Kendisiyle otelin içindeki Atrox restoranda tanıştım. İsmail şef doğuştan aşçı. Çünkü kendisi Bolu Mengen doğumlu. Babası, amcas,ı dayısı dedesiyle meslektaş. “Ailemdeki herkes aşçı. Bizde dededen kalma meslektir. Başka bir iş yapmamız yasak” diyerek gülüyor İsmail şef. Mutfak kariyerine 1994 yılında başlamış. Sırasıyla IHG, The Ritz Carlton ve Divan Otelleri gibi üst düzey yerlerde görev yapmış. Yurt dışında çeşitli ülkelerdeki restoranlarda mutfak şefliği görevlerinde bulunmuş. Kendisi ”Akdeniz Mutfağı, Geleneksel Osmanlı Mutfağı, Türk ve Arap muttağını harmanladım” deyince beni nasıl yemeklerin beklediğini iyiden iyiye merak ettim. Bir yandan konuşurken bir yandan şefimin yemekleri tek tek masaya gelmeye başladı.

AVOKADO KİNOA SALATASI

Önce roka yaprakları, permesan peynir dilimleri, zeytin ve kuru domatesli chermoulanın hardal sosuyla birlikte sunulduğu dana carpaccio’nun tadına baktım. Biliyorsunuz dana carpaccio dünya çapında üne sahip geleneksel bir İtalyan yemeği. Tipik olarak bir başlangıç olarak bir çok fine dinning restoranda servis edilyor. Artık bir çoğumuzun bildiği bir lezzet. Taze kişniş, manga chutney’in buluşumu, kadayıfa sarılı pastırmalı jumbo karidesi çok sevdim. Masaya bir çok meze de geldi. Özellikle humus ve salatalık, domates, kırmızı soğan, sarı biber, kereviz sapı, bahçe yeşillikleri, zeytinyağı ve limon sosu ile harmanlanmış avokado kinoa salatası favorim. Bu lezzet gerçekten çok iyiydi.

TAM 11 DAKİKA PİŞEN DENİZ LEVREĞİ

Yazının Devamını Oku

Baklavayla birlikte ustasını da ihraç edecek

3 Mart 2022
Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü, 1949 yılında İstanbul’da başladığı baklava serüveninde sektöre yön veren isimlerden oldu. Neler yapmadı ki; Türkiye, sütlü Nuriye’yi 40 sene önce onunla tanıdı. Vegan, şeker ve çölyak hastaları için ürettiği baklava çok konuşuldu. Yakın zamanda burger baklava çıkardı. Ülkemizi yabancılara tanıtan muhteşem bir kültür elçisi. Genel başkanlığını Mehmet Ali Dim’in yaptığı benim de yönetim kurulu üyesi olduğum Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) ile birlikte Tiflis Büyükelçiliği ve Yunus Emre Enstitüsü’nün davetiyle ülkemize gelen Gürcü meslektaşlarıma “Baklava nasıl yenir” dersi bile verdi. Bu önemli ziyareti anlatacağım elbette ancak tek şubeyle yıllarca yola devam eden Nadir Güllü’nün, şu sözü çok çarpıcı: “Yıllardır yurt dışına baklava gönderdim, şimdi sıra ustasını göndermeye...”

BAKLAVA 1.5 GÜNDE BREZİLYA’DA

- Bugüne kadar neden tek şube?

- Şubemiz yok, açmıyoruz açmayacağız da. Kalitemizi düşürmüyoruz. Artık internet var, online sistem var. Brezilya’ya 1.5 günde baklava gönderiyoruz. Şubeye gerek yok. Markamız Karaköy Gülloğlu Nadir Güllü. Biz tüm malzemeleri yöresinden, mevsiminden alıyoruz. Artık 3 çocuğum ve kardeşim Ömer Güllü işin başında. Enine değil dikine büyüyoruz. Bakın burası çok önemli. Biz enine değil dikine büyüyoruz. Dağılmadan, kalitemizi düşürmeden büyüyoruz.

- Pandemi sizi nasıl etkiledi?

- Koronavirüs nedeniyle uzun süre Balıkesir’deydim. Artık işlerimi çocuklarıma devrettim. Her gün oğlum Murat’la düzenli olarak telefonda görüştüm. İşten hiç bir zaman kopmadım. Bu hastalık süreci bana geçmişi hatırlatıyor. 40 sene önce asker, baklavaya narh (bir malın azami satış fiyatını belirleme) koydu. Baklava yarı fiyatına düştü. Bizden zararına satış yapmamızı istediler. Buna karşı çıktık ve 1 yıl baklava yapmadık kaliteyi bozmamak adına. ‘Çok büyük zarar ettik’ derken sütlü Nuriye’yi ortaya çıkardık. Tam 12 sene boyunca sütlü Nuriye’de satış rekorları kırıldı. Türkiye sütlü Nuriye’yi bizden öğrenmiştir. Aklıma o dönem geliyor.

Yazının Devamını Oku

Esenyurt'un lezzetli mekanları

17 Şubat 2022
Bu hafta uzun zamandır gitmediğim Esenyurt’ta yine lezzet avına çıktım, mekan mekan dolaştım. Her gün en az 2 restorana iki farklı yere gitmeye çalıştım. Aralarından lezzetini, hizmetini, kalitesini beğendiğim üç mekanı sizler için yazıyorum. Önceden haber vermediğim için sıradan bir müşteri gibi gidiyor ve istediğimi yiyorum. Böyle olunca bana özel bir ayrıcalık söz konusu olmuyor. Sıradan bir müşteriye ne verilirse onu alıyorum ve deneyimlerimi sizlerle paylaşıyorum. Beğendiğim 3 restorandan ilki Abbara Et Sarayı. İsminin hakkını veriyor. Saray gibi bir mekan, menüsü çok geniş ve lezzetleri harika. Bir diğeri Diyar-ı Kebap restoran. Burada yediğim kanat ve Adana’yı çok beğendim. Son olarak ise Hükümdar Kebap... Kelle paçası ve özel Antep lahmacunu anlatacağım...

ABBARA ET SARAYI

4 yıl önce hizmet vermeye başlayan bu restoran çok kaliteli. Belki şaşıracaksınız ama Nişantaşı ve Etiler tadında. Sabahları kahvaltı, mezeleri bol, pide ve et çeşitleriyle öne çıkıyor. Hamurundan tutun da böreğine, kadar her şey var. Kaşarlı, sebzeli, peynirli, sucuklu, omletleri ekstra. Mezelerde, humus, haydari, babagannuş, muhammaraları iyi. Çok fazla mezeleri olmasa da, közlenmiş patlıcan ve tahinin karıştırılmasıyla oluşan mütebbeli sevdim. Bunu yapmak aslında çok zordur. Patlıcanın kıvamı, kalitesi, tahinin iyi olup olmadığı, marketten mi yöresinden mi alındığı bunlar hep ayrı ayrı detay.

Neyse uzatmadan etlere geçeyim. Etlerde menüsü gayet zengin. Steak’inden tutunda kebabına, kanadına, hepsi mevcut. Ben kebabın tadını merak ettiğim için Haşhaşlı kebap ve lokum siparişi verdim. Haşhaşlı kebap kuzu etinden yapılmış, dağılan bir et geldi önüme. Hafif de kuyruk yağı vardı içinde. Zaten bu kebabın içine biraz kuyruk yağı konulmalı. Esas tadını veren kuyruk yağıdır. Lokum da iyiydi. Etlerini nereden aldıklarını merak ettim. Buraya mutlaka gidin dostlarım.

INSTAGRAM: @abbara_tr
☎️ TELEFON: 0 554 176 18 33
ADRES: Zafer Mahallesi, Doğan Araslı Blv. No:93 D:147, 34513 Esenyurt/İSTANBUL

KORONAVİRÜS TABLOSU:

✅ Sosyal mesafeli masalar

Yazının Devamını Oku

Londra’ya dünyanın en büyük döner restoranını açıyor

6 Şubat 2022
Kültürümüzün vazgeçilmezidir döner. Acıktığımızda bir çoğumuzun ilk aklına gelenidir. Eskiden köşe başı büfelerde ayak üstü yenilen bir lezzetti. Şimdilerde ise müşteriler kaliteli, lüks restoranlara gidip dönerini yiyor. Aslında bildiğiniz steak house modeli. Steak house’da bifteği, antrikodu, kobeyi yemiyor musunuz? Döner restoranlarında da ince doğranmış saf et önünüze geliyor. Közde de pişti mi, tadına doyum olmuyor. Yaklaşık 160 sene evvel, dönerin Bursa’dan çıktığı düşünülüyor. Bursa’da İskender Bey, o zamanlar farklı bir şey üretmek için ocağın başına geçmiş ve kemiksiz kuzu ve dana etlerinin şişe takılması ve ateş karşısında pişirmesi ile ortaya çıkmış. Bir başka tevatüre göre ise dönerin ana vatanı Kastamonu’ymuş. Keşfeden kişi ise Aşçı Hamdi Usta’ymış. Yemedim ama Kastamonu’da dönerin efsaneymiş. Bakmayın siz dönerin yatay kesildiğine, o zamanlar bildiğiniz kebap gibi pişiriliyormuş. Neyse ben döneri kimin, ne zaman, nerede ortaya çıkardığıyla ilgilenmiyorum, ben lezzetli dönerin peşindeyim. Mesela Tarihi Demirci Döner...

İstanbul’da Avrupa yakasında Fatih, Anadolu yakasında ise Maltepe ve Ataşehir’de olmak üzere 3 şubesi var. Firmanın sahibi Orçun Ongun, 45 saat marine ettiği dönerini müşteriye sunuyor. “Kaliteli et kullanıyoruz. Pahalı et alıyoruz, ama kalitelisini alıyoruz. Dönerimin en önemli özelliğini yüzde 1’lik kısım oluşturuyor. O yüzde 1’lik oran döneri bambaşka yapıyor, lezzetine lezzet katıyor” diyor. Haksız da sayılmaz Orçun Bey. Öyle olmasa müdavimleri de bu kadar fazla olmazdı. İlkeli, duruşu olan, kaliteli bir işinsanı.

Moddosunu söylerken çok etkilendim. “’Bu mesleği biz yaptık, en iyisini yapıyoruz, her zaman için bir numarayız’ böyle bir şey yok. Asla…. Biz hiçbir zaman ‘bunu başardık, şunu başardık’ demeyeceğiz. Her zaman için öğreneceğiz, öğrenmeye devam ediyoruz, öğrenmeye hep açığız. Oldu diye bir şey yok, oldu diyen zaten yarı yolda kalır. Bu bizim moddomuz.” Diyor ve bombayı röportajın sonunda patlatıyor: “Yaza Londra’nın en ünlü caddesinde İngiltere’nin hatta dünyanın en büyük döner salonunu açıyoruz. Ardından Paris’te, Brüksel’de Amsterdam’dayız.” Çok şaşırdınız değil mi? Dünyanın en büyük döner restoranı Londra’da açılıyor. Ardından tusunami etkisi yaparak, lezzetini Avrupa’nın başkentlerine taşımayı planlıyor. Gelin hikayenin geri kısmını kendisinden dinleyelim.

Nereden başladı bu döner aşkı?

Üniversiteden sonra bir sanayi firmamız var, aile olarak orada başladık. 2004 yılının sonuydu, 2005 yılında köşe başıyla o zamanın meşhur kebap restoranları diyelim, Levent’teki onun Kavacık şubesini alarak sektöre atıldık. Yaklaşık 16 sene oldu, bu sektörün içerisinde bir fiil. Aslında benim hep bir hayalim veya bir planım vardı, dönerle ilgili. O dönemde biz kebap işiyle uğraşırken, ara sıra firelerimizi değerlendirmek için öğle servislerinde döner hizmeti veriyorduk gelen müşterilerimize. Ama bunu daha komplike, daha detaylı hep yapmak işte kendi hayvanımızı alıp, kendi etimizi tedarik edip, güzel bir döner hep sunmayı düşünüyordum. Hatta o dönem Kavacık’ta ünlü bir döner restoranı da açılmıştı 2009’un sonlarına doğru. Yaklaşık 5-6 sene ciddi bir planlama yaptıktan sonra 2015’in sonunda Fatih’teki merkezimizi açtık. Bugün de 7’nci senemize girdik.

Toplam 3 şube değil mi?

Evet 3 şubeyiz. Maltepe, Fatih, Ataşehir Water Garden. Bütün şubeler benim için amiral gemisi. Fatih ayrı bir özelliği ilk şubemiz, yaklaşık 7 sene oldu. Water Garden 4 sene, burası da pandemide eğer 1,5 senemiz olmamış olsaydı, 2,5 sene olmuş oluyordu. Her 3 şubemiz de yoğun. Ben gün içerisinde her 3 şubede de bulunuyorum. Ama haftanın 1 günü muhakkak sabah açılış akşam kapanış 3 gün o şubede bulunmuş oluyorum. Yani pazartesi, çarşamba, cuma, pazartesi Fatih, çarşamba Ataşehir, cuma Maltepe bütün günümü bu şubelerde asla yardımcı bir müdür ya da işletmeci olarak kullanmıyoruz. Onlar da yanımda oluyorlar.

Demirci ismi nereden geliyor?

Yazının Devamını Oku

Bu soğuklarda içinizi ısıtacak 3 güzel mekan

28 Ocak 2022
Siz bu soğuk havalarda, sıcacık evlerinizde pencereden usul usul yağan karın yağışını sıcacık kahve eşliğinde izlerken, ben sizler için yine mekan keşfetmeye çıktım. İstanbul’un bana göre uzaklarına gitmeyi tercih ettim. Önce Beylikdüzü’ne marinaya ardından da Büyükçekmece’ye geçtim. Gürpınar’da adını sıkça duyduğum, Cadde Kahvesi’ne kahvaltıya gittim. Eşsiz manzarasını duymuştum, ancak bu kadar iyi olduğunu tahmin etmemiştim. Kahvaltısını yazımda bahsedeceğim... Ardından ver elini West Marina. Burayı bilmeyenler için kısaca anlatmak gerekirse, içinde kafelerin, restoranların, amfi tiyatronun, marketlerin, helikopter pistinin bile bulunduğu çok şık bir alan. Bu güzel mekanda sevgili Yiğit Deniz kardeşimin işlettiği The Cheerss Pub’a gittim. Gençlerin takıldığı, canlı müziğin olduğu, kaliteli hizmetin yer aldığı çok şık, tarz bir mekan yapmış Yiğit. Son olarak durağım Büyükçekmece’nin en iyi ızgaracısı olan Bemet. Erol Erder dostum ve babasının birlikte pişirdiği köfte ve etlere doyamadım....

CADDE KAHVESİ

Önce şunu söylemeliyim; Beylikdüzü’nde kahvaltınızı yapabileceğiniz, kahvenizi içebileceğiniz, gidip kafa dağıtıp kaliteli zaman geçireceğiniz büyük bir mekan burası. Manzarası muhteşem, özellikle yazın denize karşı yemeklerinizi yedikten sonra kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Ben de sessiz sedasız kahvaltımı yapmaya gittmi. Kahvaltı çeşidi bol ve kaliteli. Zaten böylesi bir mekanda ürünlerin sıradan olmasını beklemek yanlış olurdu. Ürünler gayet doyurucu ve temiz. Servis hızlıydı. Buraya gitmeden önce internette yorumlara baktım. Her mekan için olduğu gibi bir kaç tane olumsuz yorum vardı. Temkinli gitmiştim ancak beklediğim gibi çıkmadı. Her şey gayet iyiydi. Kısa zamanda yine gideceğim.

INSTAGRAM: @cadde.kahvesi
☎️ TELEFON: 0537 231 06 59
ADRES: Gürpınar, Cengiz Topel Cd. No:14, 34528 Beylikdüzü/İSTANBUL

KORONAVİRÜS TABLOSU:

✅ Sosyal mesafeli masalar

Yazının Devamını Oku

Hüseyin Güvenç ilk yurt dışı şubesini açtı

20 Ocak 2022
Anadolu mutfağının kalbidir Konya. Anadolu Selçuklu Devleti’ne yaklaşık 200 yıl başkentlik yapmıştır. Dünyanın ünlü mutfakları arasında yer alan Türk Mutfağı’nın en önemli temsilcisidir Konya. Yüz yıllar boyu mutfak mimarisi, araç gereçleri, yemek çeşitleri, pişirme yöntemleri, kendine has mutfağıyla gastronomide ilk sıralarda yer alır. Bu mutfağın İstanbul’daki en önemli temsilcisi ise Güvenç Konyalı restoranının sahibi Hüseyin Güvenç. Kendisiyle memleketi Konya’nın yemekleri üzerine güzel bir sohbet yaptık. Hüseyin Bey röportaj boyunca bir çocuk gibi heyecanlıydı. Oysa heyecanının haklı bir nedeni vardı. Lezzeti ülke sınırlarını aşmış, Kuzey Irak’ın başkenti Erbil’e harika bir mekan açmıştı. “Bu daha başlangıç. Sırada Katar, Dubai ve Avrupa var” diyen Hüseyin Güvenç’le buyurun sohbete...

- Markanı ne zaman kurdun?

- Güvenç Konyalı markası 1988’de kuruldu. Merter’de 40 metrekare alanlık ilk restoranımızı açtı amcam. Sadece Konya mutfağıydı. Amcamın düşüncesi, kendi memleketimizin yemeğini yaparız eğer tutmaz ise kendimiz arada açar yeriz geri kapatırızdı. O yıllarda restoran ve bu tarz gıda yerleri çok popüler değildi. O tarihlerde Konya mutfağı bir parmak sayısı kadar azdı.

- O zamanlar kaç yaşındaydın?

- İlk şube açıldığında 11 yaşımdaydım. İlk açtığımız zaman yemeklere müthiş bir ilgi alaka olunca ikinci şubemizi 1989’da Sirkeci’ye açtık. 4 yıl sonra fiili olarak amcamla beraber çalışmaya başladım. O zamanlar liseye gidiyordum. Okul çıkışlarında restorana gelip pakete çıkıyordum, komilik yapıyordum, restorana yardım ediyordum, kasada duruyordum. Yaşım küçüktü ama devamlı çalışıyordum. Yani korkunç bir enerji vardı.

- İşin başına ne zaman geçtin?

- 2013’te babamın vefatıyla Sirkeci şubesini abimle beraber devraldık. İkinci kuşak gibi düşünün. Amcam Merter’de devam ediyor, kurucumuz Mustafa Güvenç.

VİDEOLARI ÇOK KONUŞULDU

Yazının Devamını Oku

Küçükçekmece'deki fenomen kokoreççi ve 60 şubeli dönerci

4 Ocak 2022
Bu hafta eski yaşadığım yer, mekanım Küçükçekmece’deydim. Bir çok kez söz vermeme rağmen gidemediğim Kokoreççi Tekin Usta’ya gidip lezzetini yazmak istedim. Uzun zamandır yemediğim kokorece doydum resmen. Ama midyesi de gerçekten çok iyiydi. Bir diğer mekan ise döner zinciri kuran değerli abim Mehmet Mercan’ın sahibi olduğu Reis Döner’in yeni açılan Sefaköy şubesini ziyaret ettim. Mekan sahibi Özcan Kayar ve değerli annesinin elinin değdiği bu mekanı çok sevdim. Çevredekiler de çok sevmiş olacak ki, ben oradayken siparişlerin ardı arkası kesilmedi. Son olarak ise yılların firması Kınacı Çorba’yı yazdım. Ancak ben geçer not veremedim. Mutlaka siz de deneyin bana deneyimlerinizi yazın. Bakalım aynı fikirde miyiz?

KOKOREÇÇİ TEKİN USTA

Erzurum doğumlu. Küçük yaştan itibaren çalışmaya başladı. 9 yaşında İzmir’e kokoreççi dayısının yanına giderek çıraklık yapmaya başladı. İşin inceliklerini öğrendi. Hep aklında İstanbul’a gitmek vardı ve 3 sene sonra İstanbul’a gitti. Çocuk olduğu için kimse iş vermek istemiyordu ama o bir gün işini kuracağına inanıyordu. Bakırköy’de bir kokoreççiye başladı. 2 sene çalıştı. İzmir kokoreci ile İstanbul’daki çok farklıydı.

Gerçek kokorecin İzmir usulü olduğunu söyleyen Tekin Usta, “İstanbul’daki kokoreci garipsiyordum. Zaten 2 sene orada zar zor çalıştım. Sonra kebapçı dükkanına girdim, ardından askerlik. Vatani görevimi yaptıktan sonra Küçükçekmece’de kendi yerimi açtım. Zor şartlarda, borç harç açtım dükkanımı. İzmir usulü de yaptım, İstanbulluların sevdiği şekilde de. Midye de koydum, dönerde. Kısa sürede çok yol kat ettim. Kendi imalathanemi kurdum. Bırakın İstanbul’u yurt içini, Avrupa’dan bile gelen müşterilerim var.” Ağzının tadını bilen buraya geliyor arkadaşlar. Kokoreci çok iyi yapıyor. Bence midyesi de en az onun kadar başarılı. Kardeşi Nafiz Usta da harika işler çıkarıyor. Zaten ilerleyen günlerde o da ikinci şubenin başına geçecek. Kokoreççi Tekin Usta’yı denemeyeniz varsa mutlaka tadına baksın.

INSTAGRAM: @kokoreccitekinusta
☎️ TELEFON: (0212) 592 01 44
📍 ADRES: Yeşilova, Reyhan Cd. No:84/A, 34295 Küçükçekmece/İSTANBUL

KORONAVİRÜS TABLOSU: 

Yazının Devamını Oku