Serkan Kızılbayır

Miyopi için şimdi harekete geçme zamanı

23 Temmuz 2022
Sevgili Hürriyet okurları... “Her işin (şeyin) başı sağlık” sözünden yola çıkarak, “SERKAN KIZILBAYIR İLE YAN KOLTUK” sohbetlerimizde bu hafta sizlerle çok önemli bir ismi tanıştıracak ve yine çok önemli bilgiler aktaracağım.

* Konumuz: Göz sağlığı(Miyop)
* Konuğumuz: Acıbadem Ankara Hastanesi doktorlarından Prof. Dr. Emrah Altıparmak
7’den 70’e herkesi ilgilendiren bu önemli konuda ben sordum, Prof. Dr. Altıparmak yanıtladı.



* Miyop Nedir?

Yazının Devamını Oku

Amacımız çalışma potansiyelimizi uluslararası platformlara taşımak

4 Haziran 2022
Sevgili Hürriyet okurları... Yeni bölümde yine çok başarılı bir isimle sizlerleyim.



Hayatımızda birçok şey değişkenlik göstere dursun bizler de çağa ve bu değişimlere ayak uydurmak için çaba göstermeye devam ediyoruz. Özellikle pandemi sürecinde hem ülkemizde hem de dünyada birçok değişim oldu. İşte tam bu noktada, PGA Şirketler Grubu Kurucusu-Yönetim Kurulu Başkanı, bilgisayar mühendisi ve adli bilişim uzmanı Dr. Murat Gezer‘i ‘Serken Kızılbayır ile Yan Koltuk’ta ağırlayıp yeni gelişmeleri kendisinden dinleyeceğiz.

Murat Gezer kimdir ?

PGA şirketler grubu yönetim kurulu başkanı, Amerika ve Avrupa’da birçok üniversitenin Türkiye danışmanı ve öğretim üyesidir. Yurtdışı online üniversitelerine Türkiye uzaktan eğitim alt yapısı danışmanlığı veren, yazılım konusun da olan bilgisi ve tecrübesini eğitim sektörüne aktaran, aynı zamanda Beşiktaş Kongre Üyesi olup evli ve iki çocuk babasıdır.

Yazının Devamını Oku

Günde iki dakikanı ayır sokaktaki canlara destek ol

23 Nisan 2022
Sevgili okurlar, “SERKAN KIZILBAYIR İLE YAN KOLTUK” sohbetlerimizde bu haftaki konuğum PGA Akademi’nin kurucu ortaklarından Harun Acar.



Ekibiyle birlikte, Mutlu Patiler ve Mutlu Çocuklar ismiyle, sokak hayvanları ile ihtiyaç sahibi çocuklara yardım etmek amacıyla iki farklı uygulama geliştirdi. Geçen ocak ayında yayına başlayan Mutlu Patiler uygulaması, sokaktaki canlara mama, tedavi imkânı sunmaya başladı. Mutlu Çocuklar uygulaması ise çok yakında yayına başlayacak. Uygulamalarla ilgili ben sordum, Acar cevapladı. Şundan çok eminim yazıyı okuduktan sonra cep telefonunuza uygulamayı mutlaka indireceksiniz...



1 - Bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

Yazının Devamını Oku

Onun odası onun modası

9 Nisan 2022
Sevgili okurlar, “SERKAN KIZILBAYIR İLE YAN KOLTUK” sohbetlerimizde kendi sektöründe başarılara imza atan isimlere, sizlerin merak ettiği soruları sormaya devam ediyorum. Bu haftaki konuğum bebek, çocuk ve genç odası sektöründe uzun yıllardır mobilya üreten Ömer Toprak. Geçtiğimiz haftalarda İstanbul Yolu’nda Batıpark AVM’de Pierre Cardin Bebek Çocuk Genç Odası’nın yeni şubesini açan Ömer Toprak’la çalışmalarını ve mobilya sektörünü konuştuk.

1- Önce sizi tanıyabilir miyiz?
Ben Ömer Toprak, 1975 doğumluyum. 1990 yılından beri ticaretle uğraşıyorum. 2000 yılından beri mobilya sektöründe çeşitli ürünler geliştiriyor ve bu ürünlerin mobilya pazarına sunulması üzerine çalışıyorum. Pierre Cardin Bebek, Çocuk, Genç Odası, Kanz Mobilya ve Bebek Evi Mobilya olarak, sağlıklı ve kaliteli rahat erişilebilir ürünler üretmek ana mottomuz. Yıllardır bizi tercih eden müşterilerimizin memnuniyetleri bu sektörde referansımızdır.



ÜRÜNLERİMİZDE SAĞLIK VE KALİTE SERTİFİKALARININ HEPSİ VAR

Yazının Devamını Oku

Ankara’ya alternatif kültür kazandırmak istiyoruz

12 Mart 2022
Sevgili okurlar, “SERKAN KIZILBAYIR İLE YAN KOLTUK” sohbetlerimizde bu haftaki konuğum, geçen aylarda açılan Şaika Alternatif Meyhane’nin kurucu ortaklarından genç iş insanı Ahmet Kaplan. Farklı şehirlerde yaşayanlar için Ankara ‘gri bir şehir’ gibi görünse de aslında şehri renklendiren birçok alternatif mevcut. Kaplan ile, işte bu alternatiflerden birisi arasına katılan Şaika’yı, konseptini ve lezzetlerini konuştuk...

1-Ahmet Kaplan kimdir?

1987 yılı Gaziantep doğumluyum. Gaziantepli olmam belki de beni bu meslekte bu seviyeye getirdi. Turizm sektörü de dahil olmak üzere bir çok mekân ve işletmede çalışarak mesleğe başladım ve şu an meslekteki konumum executive şeftir. İşletme hayatım ise somut olarak Meyhane Müjgan’da 2019 yılında başladı.



GRUPLAR VE SOLİSTLER SAHNE ALACAK

Yazının Devamını Oku

Çocuk büyütmede dengeyi sağlayabilmek

5 Mart 2022
Sevgili okurlar, “SERKAN KIZILBAYIR İLE YAN KOLTUK” sohbetlerimizde bu haftaki konum ‘çocuk gelişiminde denge’, konuğum ise Acıbadem Ankara Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Armağan Oğuz. Kulaktan kulağa gelen birçok bilgi, çevrenin yönlendirmeleri veya bilgi kirliliği, ebeveynlerin çocuk yetiştirirken doğru bilgiye ulaşmalarına engel olabiliyor. Çocuk yetiştirmede en önemli konunun doğru iletişim ve doğru dengeyi kurmak olduğuna dikkat çeken Oğuz, çocuk yetiştirirken dikkat edilmesi gerekenleri, çocuklarda dengeyi sağlayabilme ve merak edilenleri anlattı.



ASIL HEDEF ‘MUTLU ÇOCUK’TUR

1. Hocam içinde bulunduğumuz dönemde dengeyi tutturabilmek için çaba harcamamız gerekiyor. Dünyanın hali belli. Bu bize çocuklarımızı yetiştirirken de yansıyor mu? Denge neden önemli?

Evet denge hayatın her noktasında çok önemli. Anne baba olduğunuz zaman bu denge çok daha önemli hale geliyor. Çünkü her yönden hayatlarımız; sosyal medyanın, sosyal çevremizin, kendi yetiştiriliş tarzımızın, kültürel ortamımızın etkisi altında. Anne babalar çevreden gelen pek çok uyaranla karşı karşıya kalıyor. Örneğin sosyal medyada ‘çocuk yetiştirirken şunu yapmazsanız eksik anne-baba olursunuz, illaki şu oyuncağı alıp şu kartları göstermelisiniz’ gibi sürekli yönlendirici bilgilerle karşılaşıyorlar. Komşumuz ya da aile büyüklerimiz ise kendi tecrübelerinin sonuçlarını aktarıyor ve böyle davranmamız için dayatmalarla geliyorlar. Üstelik bunlar sık sık ya da sürekli oluyor. İster istemez anne-babanın çocuk yetiştirme hakkındaki fikirleri kendi fikirleri, kendi özellikleri olmaktan çıkıp bir ‘mükemmellik arayışına’ evriliyor. İşte bu nokta, yanlışların başladığı ve asıl amacın kaçırıldığı noktadır. Çünkü asıl hedef mükemmel çocuk değil, ‘mutlu çocuk’tur.

Yazının Devamını Oku

Eklem sağlığı ihmale gelmez

26 Şubat 2022
Sevgili okurlar, “SERKAN KIZILBAYIR İLE YAN KOLTUK” sohbetlerimizde bu haftaki konum ‘eklem sağlığı’, konuğum ise Acıbadem Ankara Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Bozkurt.

Eklem ağrıları günlük en basit hareketlerimizi bile zorlaştırabilmektedir. Eklemdeki bir ağrı bile tüm vücudumuza zarar verebilmektedir. Peki, eklemlerimizi güçlü ve sağlıklı tutmak için nelere dikkat etmeliyiz? Ve eklem ağrılarında kullanılan tedavi yöntemleri nelerdir? Konuyla ilgili merak edilenleri ben sordum, Prof. Dr. Murat Bozkurt, önemli bilgiler vererek cevapladı.BİZLERE HAREKET İMKÂNI SAĞLARLAR

1-Hocam eklem nedir? Eklemlerimizi nasıl koruruz?

Eklemler; kemikler arası bağlantıyı hareketli bir şekilde sağlayarak bizlere hareket etme imkânı sağlarlar. Bu yapı içerisinde, eklem içi menüsküsler, ön-arka çapraz bağlar, labrum denilen menüsküs benzeri yapılar ve diğer eklem içi bağlar ile eklem dışı yapılarla birlikte kaslar eklemlerin sağlamlığına katkıda bulunurlar. Eklemin yüzey yapısını ise düz, pürüzsüz ve yük aktarımını sağlayacak şekilde kuvvetli ve bir o kadar da esnek bir yapı olan kıkırdak oluşturur.

AŞIRIYA KAÇMADAN BESLENMELİYİZ

Yazının Devamını Oku

Süt dişlerinin erken kaybında ciddi sorunlar ortaya çıkabilir

12 Şubat 2022
Sevgili okurlar, “SERKAN KIZILBAYIR İLE YAN KOLTUK” sohbetlerimizde bu hafta, çocuklarda ağız ve diş sağlığı üzerine önemli bilgiler var.

Çocukluktan itibaren ağız ve diş sağlığını sağlam temeller üzerine oturtmak için doğru adımların atılmış olması oldukça önemli. Böylelikle yetişkinlik döneminde sorunları en aza indirmek elimizde. Bu haftaki konuğum ise çocukları çok seven ve onlarla iletişimi çok yüksek olan Diş Hekimi Erdem Palaz. Çocuklarda ağız ve diş sağlığıyla ilgili merak edilenleri ben sordum, Erdem Palaz cevapladı.


1-Erdem Palaz kimdir?
2013 yılından beri Ankara’nın özel polikliniklerinde ve merkezlerinde çocuk diş hekimliği hizmeti veriyorum, evli ve üç yaşında bir çocuk babasıyım.

ERKEN DÖNEMDE TAKİP EDİLMELİ

Yazının Devamını Oku