Serkan Kızılbayır

Doğancan Özadlı’nın ‘Ediz Hun’ anısı

18 Mart 2023
Sevgili Hürriyet okurları... 22 yıl önce radyo programcılığına başladığımda “Radyo sektörü bitti” sözünü o kadar çok duyuyordum ki... Aradan yıllar geçti... Bu sözün tam da aksine, radyo sektörünün hayatımız boyunca yaşayan bir canlı olduğunu anladım.

“Serkan Kızılbayır ile Sen Sor Ben Anlatayım” köşemizde konuk ettiğim başarılı radyo programcısı Doğancan Özadlı, radyo sektörünün varlığını ve etkisini günümüzde de sürdürdüğünün en önemli isimlerinden... Süper Fm’de her sabah “Doğan Canlı Yayında” adıyla başarılara imza atan Doğancan Özadlı ile Peugeot Göral Otomotiv’de buluştuk, çok keyifli bir sohbet/yolculuk gerçekleştirdik.

*Doğancan Özadlı kimdir?

Doğancan, radyo programcısı. Süper Fm’de her sabah 07.00-10.00 saatleri arası yayın yapıyorum. Toplam 18 sene oldu meslekte. Bir türkü vardır, ‘küçük yaşta aldım sazı elime...’ Çok erken yaşta başladım mesleğe, genç yaşta da iyi bir yol çizdim. Türkiye’nin en çok dinlenen radyo kanallarının birinde yine Türkiye’nin en çok dinlenen radyo programını yapıyorum ki bunu reyting sonuçları söylüyor. Radyo programının yanında seslendirme ve sunuculuk da yapıyorum. Hayatımı bu işten kazanıyorum ve çok mutluyum. ‘İnsan sevdiği işi yaparsa çalışmış gibi olmazmış’ derler, aynen öyle...

*Radyo programcısı olmak isteyenler için tavsiyelerin var mı?

İşini iyi yapan herkesin, yaptığı meslekten iyi kazanacağını düşünüyorum. Emek sarf etmek, orijinal olmak... Bunlar her daim kazandırır. Ben ilk başladığımda maddi açıdan söylemek gerekirse çok büyük emeklere çok az miktarlarda kazançlar aldım ancak durum şu an tersi. Bir anım var. Bu mesleğe başladığım ilk zamanlarda çalıştığım radyoya, Ediz Hun geldi. Başka bir yayıncı konuk alacaktı ama bir sebepten olamadı ve iş bana kaldı. Bu da benim için iyi bir fırsattı. O zaman Ediz Hun, bana, ‘sebat et, senden çok başarılı bir yayıncı olacak, hissediyorum’ dedi. Hakikaten bu söz benim bu yolculukta çıkış noktam oldu.

*Sektörde sence en büyük eksik ne?

Yazının Devamını Oku

Kızı sayesinde YouTube’u fark etti milyonlara ulaştı

28 Ocak 2023
Sevgili Hürriyet okurları... ‘Serkan Kızılbayır ile Sen Sor Ben Anlatayım’ da oyuncu ve YouTuber Rukiye Çetinkaya ile ‘Peugeot Göral Otomotiv’de buluştuk. Konuğum ‘Sen Sor Ben Anlatayım’ dedi ve sohbetimiz için yola çıktık...

*Rukiye Çetinkaya kimdir?

1983 Ankara doğumluyum. Eğitim hayatımı Ankara’da tamamladım. 4 yıllık estetisyenlik eğitimi sonrası usta öğreticilik belgemi aldım. Paris’te aldığım ek eğitim ve özel kurslarla bu alanda kendimi geliştirdim. Kızım Lina doğup, 2 yaşına varıncaya kadar Şanzelize adında kendi güzellik merkezimi işlettim. Sonra tiyatroya olan merakımdan Sadri Alışık Kültür Merkezi’nde tiyatro eğitimi aldım. Çeşitli tiyatro oyunları ve dizilerde oyunculuk yaptım.

*Bu serüvenin hikâyesi nasıl başladı?

Bu işe başlamadan önce YouTube’un içinde her şeyi bulabileceğimiz bir mecra olduğundan habersizdim. Yalnızca yemek tarifleri için kullandığım bir platformdu. Kızım Lina’nın YouTube’u fark etmesi ile ben de YouTube ile tanışmış oldum. Lina’nın isteği üzerine ‘Prenses Lina TV’ adında ilk kanalımızı oluşturduk. Tiyatro oyunculuğu ile kanalımızı bir arada devam ettirdim. 1 yıl sonra pandemi nedeni ile tiyatroların kapanması sonrası tiyatroya ara vererek ikinci kanalım olan ‘Rukiye Çetinkaya YouTube Kanalı’mı açtım. Kısa sürede kanallarımız milyonlara ulaştı. Hızlı bir yükseliş gösterdik. Yalnızca Türkiye’de değil tüm dünyada izlenir olduk.

*İnsanların sizi tanımasının avantajları ve dezavantajları neler?

Girdiğimiz her ortamda tanınıyor olmak ve sevgi ile kucaklaşmak bizleri de mutlu ve motive ediyor. Bununla birlikte bazı zamanlar örneğin bir tatile dinlenmek için gittiğimizde videolarımızda mekânın belli olmasıyla neredeyse bulunduğumuz bölgedeki herkes biz de toplanıyor; bazen yorucu tarafları olabiliyor.

Yazının Devamını Oku

Aİlesine ve yaşadığı şehre bağlı kaldı

1 Ocak 2023
Sevgili Hürriyet okurları... ‘Serkan Kızılbayır ile Sen Sor Ben Söyleyeyim’ sohbetlerimizin bu haftaki konuğu Ozan Sihay. Video, fotoğraf ve teknoloji alanında bildiklerini, deneyimlerini kullanıcılarla paylaşarak etkileşime geçmeyi seven Ozan Sihay ile ‘Peugeot Göral Otomotiv’de buluştuk. Konuğum “Sen Sor Ben Söyleyim” dedi ve sohbetimiz için yola çıktık...

*Ozan Sihay kimdir?

1982 senesinde Adana’da doğdum. Tüm eğitim-öğretim hayatımı da burada tamamladım. Çukurova Jeoloji Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra dedemin kurduğu ve babamın devam ettirdiği Sihay Reklamevi’nde grafik tasarım konusunda kendimi geliştirdim. Yaşadığım şehre bağlı birisiyim. Buradaki en büyük etken tabii ki rahat yaşam koşulları, aile ve arkadaş çevresi. Aynı gün içerisinde karlı bir bölgede çekim yapmaya başlayıp, deniz kenarında güneşli bir havada çekimi tamamlamak yaptığın iş için bence büyük bir lüks.

*Fotoğraf çekmeye nasıl başladın?

Dedemin analog kameraları vardı. Onları kurcalardım çocukken. Fotoğraf çekiyormuş gibi hallere girerdim. Yaşım ilerledikçe bu kameraları kullanmayı öğrendim. Jeoloji mühendisliğinde okumamın en büyük avantajı sürekli saha gezilerine gitmem ve gittiğim yerlerde fotoğraf çekmem oldu. Bundan dolayı da o zamanlar tüm okul arkadaşlarımın facebook profil fotoğraflarını ben çeker olmuştum. Üniversite bittikten sonra da babamın tavsiyesiyle kendisinin de gittiği AFAD’a (Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği) yazıldım. Orada da teknik bilgilerle kendimi geliştirdikten sonra profesyonel fotoğrafçılık hayatım başladı.

*Sinema hayatın devam ediyor mu?

Tabii ki sinema benim vazgeçilmezim. Çocukluğumdan beri sinemaya giden sürekli film izleyen birisi oldum. İzlediğim filmlerin nasıl çekildiğini merak ederdim hep. Konuyla ilgili belgeseller izler, kitaplar okurdum. Fotoğrafa merak saldıktan sonra artık durağan görüntülerin beni tatmin etmediğini fark ettim ve bir süre sonra kendime bir handycam alıp videolar çekmeye başladım. Kendimi bu alanda da mümkün olduğunca geliştirmeye çalıştım. Sinema hayatım kısa filmlerle başladı. Bu sayede festivallerle hem dünyayı gezme şansım oldu hem de birçok ödül aldım. James Bond Skyfall ve Charlie’s Angels gibi Hollywood yapımlarında reji olarak görev yaptım ve set tecrübesini en üst düzeyde yaşadım. Son olarak Ceylin adlı uzun metraj filmin ortak yönetmenliğini ve görüntü yönetmenliğini yaptım. Bundan sonra da sinema hayatım aynı heyecanla devam edecek.

Yazının Devamını Oku

Cinsel isteksizlik ve en çok sorulan soruların yanıtı

25 Aralık 2022
Sevgili Hürriyet okurları... ‘Serkan Kızılbayır ile Sen Sor Ben Söyleyeyim’ sohbetlerimizin bu haftaki konuğu, Doç. Dr. Gökçen Erdoğan. Alanında önemli çalışmalara imza atan Gökçen Hoca ile ‘Peugeot Göral Otomotiv’de buluştuk. Konuğum “Sen Sor Ben Söyleyim” dedi ve sohbetimiz için yola çıktık…

*Gökçen Erdoğan kimdir?

Önce bir insanım, sonra da yaşamdaki sıfatlarım var. Kadın, anne, eş, hekim. Uzmanlığım jinekoloji biliyorsunuz. Cinsel terapi ve genital estetik de daima yükselen yıldızlarım.

*Kadınların size en çok başvurduğu sorular neler?

Vajinismus ve genital estetik başa baş gidiyor diyebilirim. Vajinismus konusunda bilinç oluşturduğumuz için sayıda değil belki ama o sorundaki toplumsal tıkanıklıkta epey değişim yarattık. Genital estetikse kadınların kendilerine çok önemli bir armağanları oldu diyebilirim. En sık sordukları soru ise şu; ‘orgazm olmam mümkün mü?’ Çetrefilli ilişkinin dinamiğinde olan ama biraz çabayla cevabı ‘evet’ olan bir soru; bir sorun bu.

*Cinsel isteksizlik sorunu sanırım çok sık karşınıza çıkıyor. Bunun nedenleri nedir hocam?

Cinsel isteksizliğin en büyük sebebi, kadınlar için seksin cazip bir hale gelememesi. Seks iki kişilikken, orgazm tek kişilik düşünülüyor ve yaşanıyor. Sadece erkeğin hakkıymış gibi. Haz alıp almamasıyla ilgilenilmeyen kadın, sekse ilgisini kaybediyor tabi. Yeterince uyarılmayan ve yatakta değer gördüğünü hissetmeyen kadınlar partnerden de seksten de uzaklaşıyor. Bedene yansıması ise cinsel isteksizlik.

Yazının Devamını Oku

Teknoloji gelişti MR’da kapalı alan korkusu sona erdi

19 Kasım 2022
Sevgili Hürriyet okurları... “Serkan Kızılbayır ile Yan Koltuk” sohbetlerimizin bu haftaki konuğu, Acıbadem Ankara Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Yörübulut...

Sağlık alanında çok önemli başarılara imza atan Acıbadem Ankara Hastanesi, bu yıl 10’uncu yılını kutluyor. Sohbetimize 10’uncu yıllarını kutlayarak başladığımız Başhekim Dr. Mehmet Yörübulut’la, “hastaların tıbbi durumunu teşhis etme ve tedavi süreçlerini planlama” noktasında büyük önem arz eden “MR” konusunda merak edilenleri konuştuk.

Hocam,  10’uncu yılınız kutlu olsun... Öncelikle MR nedir?

Kısaca ‘MR’ diye bilinen manyetik rezonans görüntüleme tekniği aslında radyo dalgalarının manyetik alan yardımı ile vücudu kesitsel olarak görüntülediği bir yöntemdir.

 Diğer yöntemlerden farkı nedir?

MR’ın diğer tanı yöntemlerinden en belirgin farkı radyasyon içermemesi ve hastalıkları yüksek doğruluk oranları ile teşhis edebilmesidir. Ayrıca MR, gerekli olduğu durumlarda bebeklere ve gebelere de tekrarlayıcı şekilde yapılabilen bir radyolojik tetkiktir.

Mehmet YÖRÜBULUT

Yazının Devamını Oku

Çocuklar kendini güvende hissedecek

17 Eylül 2022
Sevgili Hürriyet okurları...‘Serkan Kızılbayır ile Yan Koltuk’ sohbetlerimizde kendi mesleğinde başarılı isimleri ağırlamaya devam ediyoruz. Çalışma hayatında başarılı olan her konuktan yeni bilgiler öğreniyoruz. Bu hafta Acıbadem Ankara Hastanesi doktorlarından ‘Dr. Dt. Itır Aydıntuğ’ konuğum...

Merhaba hocam sizi biraz tanıyalım mı?

Kuruluşundan itibaren Ankara Acıbadem Hastanesi’nde çocuk diş hekimi olarak çalışıyorum. Uzmanlığımı Gazi Üniversitesi Pedodonti Anabilim Dalı’ndan aldım. 14 yıldır sadece çocuklar ile keyifli bir şekilde çalışmaktayım.

Çocuklar ile yetişkinler arasında iletişim kurmada ne gibi farklılıklar var? Çocukları muayene sandalyesine oturtmak daha zor olabilir mi?

Mutlaka her iş gibi zorlukları var. Çocukların dişlerini kontrol etmek için onları ikna etmemiz biraz vakit alabiliyor. Çocuk hastalar ile uygun iletişimi kurabildiğiniz zaman ise kendilerini rahat hissettikleri için hem hekim hem de çocuk açısından bu süreç keyifli bir hâl alıyor.

Ebeveynler bile zaman zaman çocuklarıyla iletişim kurmakta zorlanıyor. Siz nasıl bir sihir buldunuz? Onları nasıl ikna ediyorsunuz?

Diş hekimi kliniğine ilk defa geldiklerinde bir bilinmezle karşılaşacakları için heyecanlı ve endişeli olabiliyorlar. Bu nedenle çocukları rahatlatmak ve güvenli bir alan oluşturmak önemli. Bu rahatlığı sağlayabilmek için birlikte oyunlar oynuyoruz, tecrübe edecekleri tedavi basamaklarını izâh ederek kafalarındaki soru işaretlerini gidermeye çalışıyoruz. Bu açık iletişim sayesinde kafalarındaki soru işaretlerine mümkün olduğunca cevap bulabiliyorlar. Kendilerini güvende hissetmeye başladıkları anda tedavi işlemlerine rahatlıkla geçebiliyoruz.

Kliniğe gelmeden önce anne-baba ne yapmalı?

Yazının Devamını Oku

Beş kadından birinin sorunu: Miyom

20 Ağustos 2022
Sevgili Hürriyet okurları, ‘Serkan Kızılbayır ile Yan Koltuk’, bu bölümde de merak edilenleri sormaya devam ediyor. ‘Kadın Hastalıkları ve Doğum’ konuları üzerine Acıbadem Ankara Hastanesi hekimlerinden Prof. Dr. Rana Karayalçın, sorularımızı yanıtladı...

Miyom nedir?

Miyomlar, rahmin düz kas hücrelerinden köken alan iyi huylu kitlelerdir ve yaklaşık olarak beş kadından bir tanesinde görülürler. Miyomlar, hormonlara bağımlıdır. Ergenlikten önce görülmezler, gebelikte büyüyebilirler, hormon tedavisi alan kişilerde büyüyebilirler ve menopoz döneminden sonra estrojen hormonunun azalmasına bağlı olarak miyomlarda küçülme gerçekleşir.

KANAMALAR OLABİLİYOR

Beş kadından birinde görülmekte dediniz. Nasıl teşhis konuluyor?

Miyomlarda yaklaşık olarak yarısı herhangi bir bulgu vermiyor. Miyomun sayısı, yerleşim yeri miyomun yarattığı şikayetlerde önemli. Miyomlardaki ana şikayet, anormal rahim içi kanamalar. Bunlar adet kanamalarının süresinin uzaması, adet kanamalarının fazla olması, adetler arasında lekelenmeler tarzı kanamalar olabiliyor. Bazen şiddetli kanamalar kadınlarda demir eksikliği anemisine yol açabilir. Bunların yanında miyomlar ağrıya sebep olabiliyor. Özellikle büyük miyomlar etraftaki dokulara baskı yaparak ağrıya sebep olabilir. Eğer mesaneye doğru büyüyen bir büyük miyom varsa, idrar yolu ile ilgili şikayetlere neden olur. Sık idrara çıkma, idrar yaptığında kişinin rahatlayamaması hatta büyük miyomlarda idrar tutamama gibi şikayetler olabilir. Bunların yanında miyomlar, doğurganlık çağındaki kadınlarda bebek sahibi olmaya engel olabilirler. Yine burada miyomun sayısı, yerleşim yeri ve boyutları oldukça önem kazanıyor.

FARKLI TEKNİKLER VAR

Erken teşhisin burada da ne gibi bir önemi var?

Yazının Devamını Oku

Amacımız, insani yaşam standartlarını yükseltmek

30 Temmuz 2022
Sevgili Hürriyet okurları... Bu haftaki “SERKAN KIZILBAYIR İLE YAN KOLTUK” sohbetlerimizde konumuz, son yılların en çok konuşulan sektörlerinin başında gelen “inşaat sektörü...” Konuğumuz ise inşaat sektörünün başarılı temsilcilerinden Aslan SC Lion İnşaat’ın CEO’su “Sebahattin Aslan...” Hem firmaya hem de sektöre dair merak edilenleri sordum. Projeleri, yatırımları ve sektörün şu anki durumunu da konuştuk...

* Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde doğdum. Evli ve 7 çocuk babasıyım. 31 yıldır inşaat sektöründe yer almaktayım. Çalışmaktan ve özellikle hem sosyal yaşantımda hem de ticari işlerimde doğru işler yapmaktan zevk alan biriyim.

* Aslan SC Lion’un hikâyesini kısaca anlatır mısınız?
2007 yılında aile şirketi olarak kurduğumuz Aslan SC Lion İnşaat, zaman içerisinde sektörde öncü bir firma haline geldi ve şimdi de istikrarlı büyümesini devam ettiriyor. Amacımız, geleceğe yatırım. Bu hedefle daha iyi bir yaşam için konfor ve kalitenin bir arada buluştuğu ideal şartlarda projeler inşa ederek, insanlara hizmet ediyoruz. Yine insanlara en yüksek faydayı sağlayarak öncülük yapan; güvenilir ve tecrübeli bir firma olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu düşüncede yıllar boyu sektöre ve ülkemize hizmet vermeye devam edeceğiz.



Yazının Devamını Oku