Watch Dogs Legion: Buhrana sürükleyen oyun

Watch Dogs serisinin ilk sürümü karşımıza çıktığında oyunun yeni konseptinden oldukça etkilenmiştik. Çevremizdeki hemen her şeyle etkileşime geçebilmek ve teknolojiyi sonuna kadar kullanmak Watch Dogs'ı diğer oyunlara göre farklı bir yere getiriyordu. Peki Watch Dogs Legion ile neler değişti? İkinci oyunun ardından önemli yenilikler var mı?

Haberin Devamı

Watch Dogs Legion, İngiltere'nin yeni buhran döneminde geçiyor. Buhran dönemi demişken o kadar da geçmişe gitmeye gerek yok; zira bu ekonomik çöküşün sebebi geleceğin korkulan teknolojisi olan yapay zekadan başkası değil. Oyunun hikayesi ise DedSec adlı hacker grubunun bir üyesi olan Dalton Wolfe ile başlıyor.

Oyun aslında oldukça hızlı bir başlangıç yapıyor. Hikayenin başlarında parlamento binasını patlayıcılarla yıkmayı planlayan Zero Day isimli grubun eylemlerine engel olmaya çalışıyoruz; fakat patlatıcıları engellemeye çalışırken büyük resmi göremiyoruz ve grubun tüm Londra'ya yani şehrin dört bir yanına bomba döşediğini bombalar patlayınca öğreniyoruz. Bu gelişmenin ardından şehir elbette kaosa sürükleniyor.
Watch Dogs Legion: Buhrana sürükleyen oyun
Oyunun asıl hikayesi ise tam bu noktadan sonra başlıyor. Hükümet, özel bir şirket olan Albion ile Londra’yı düzene sokması için anlaşma yoluna gidiyor. Ancak işin kötü yanı, bu patlamaların suçlusu Dedsec olarak görülüyor ve bu nedenle ekip artık eskisi gibi aktif olamıyor. Biz de bu grubun bir üyesi olarak üzerimize atılan bu iftiradan kurtulmak için yoğun bir çaba içine giriyoruz.

ATMOSFER

Haberin Devamı

Oyunun atmosferiyle devam edelim. Bazı oyunlar vardır, hikayesiyle birlikte çevredeki öğelerle birlikte mükemmel bir uyum yakalar ve sizi içine çekmeyi başarır. Tıpkı filmlerde olduğu gibi. Ubisoft'un oyunculara ulaştırdığı Watch Dogs Legion da tam bir buhran dönemini oyuncuya yaşatıyor. Sokaklarda gezerken Londra'da olduğunuzu fazlasıyla hissediyorsunuz. Oyun içinde pek çok yan görev de var; haliyle uğraşacak çokça şey bulabiliyorsunuz.
Watch Dogs Legion: Buhrana sürükleyen oyun
KARAKTER SEÇİMİ

Oyuna girmeden önce karakterimizi belirliyoruz. Bu noktada her karakterin kendine özgü bir yanı olduğunu da söylemek gerekiyor. Örnek vermek gerekirse, bir karakterde çağrıldığı zaman hemen yanımızda beliren bir motor varken bir diğerinde hackleme süreleri düşebiliyor. Sürüş mekaniklerini deneyimlemek adına motoru olanı seçebilirsiniz. Görevleri tamamlarken bu ekipmanların hayati bir önemi olduğunu görüyorsunuz.
Watch Dogs Legion: Buhrana sürükleyen oyun
PEKİ YA GRAFİKLER?

Haberin Devamı

Oyunun grafikleri oyuncuları tatmin edecek düzeyde denebilir. Oyunun yükleme süreleri biraz daha iyi olabilirmiş; ancak onun dışında oyunun gözümüzü tırmalayan bir sorunu yok. Zaten karşılaştığınız minör sorunlardan yeni güncellemeler geldikçe kurtulacağınızı da söylemeliyiz.

Oyunda gördüğünüz NPC'lerin hiçbiri boşa değil. Hepsi, oynanabilir bir karakter ve bu karakterlerle oynamak istiyorsanız, bu karakterin istediklerini yerine getirmemiz gerekiyor. Bu sayede ekibinizi genişletmeye başlıyorsunuz. Ancak bir süre sonra karakterleri ekibe katmak için yaptığınız bu görevlerde tekrara düşmeye başlıyorsunuz, onu da söylemekte fayda var.
Watch Dogs Legion: Buhrana sürükleyen oyun
Karakterlere artı yönleri olduğu kadar eksi yönleriyle de dikkat edilmesi gerekiyor. Örneğin bir suikastçı seçtiğinizi varsayalım. Bu durumda yakın dövüşte uçan tekmeler savurabiliyorsunuz. Ancak hack yetenekleriniz de düşüyor. Bu detaylara dikkat etmek önemli. Oyunda oynayabileceğiniz pek çok karakter var. Sayı o kadar fazla ki oyunu oynama süreniz arttıkça artıyor.  

Haberin Devamı

Ekipman tarafına geldiğimizde de çeşitlilik fazla. Seçenek çok olunca oyun deneyimi de daha güzel bir hale geliyor. Elektronik Muşta’dan görünmezlik pelerinine ve pek çok silah çeşidine kadar ekipmanlar konusunda tatmin olacağınızı söyleyebiliriz.
Watch Dogs Legion: Buhrana sürükleyen oyun
SONUÇ

Ubisoft, Watch Dogs 2'nin ardından Legion ile de iyi bir iş çıkarmışa benziyor. Grafik tarafında devrim niteliğinde bir yenilik elbette beklemeyin; ancak oyunun atmosferine kolayca girebildiğinizden ve saatler boyu sizi ekrana kilitlemesinden dolayı bu tür oyunları seviyorsanız mutlaka Watch Dogs Legion'a şans vermelisiniz.

Yazarın Tüm Yazıları