Haftanın müzikleri

Haberin Devamı

*****
SLIPKNOT
.5: THE GRAY CHAPTER
Roadrunner / EMI

Slipknot ‘90’ların sonunda ortaya çıktığında nu-metal rüzgârı yeni esmeye başlamıştı ve Iowa’lı bu kaçıklar o rüzgârı fırtınaya çevirip önlerine geleni devirdiler. Ardından 9 kişilik bu müzikal terör örgütünün kariyeri inanılmaz bir ivmeyle zirveye kadar çıktı. 2008 yılında dördüncü albümleri ‘All Hope Is Gone’ yayımlandığında gezegenin en büyük metal gruplarından biriydiler. Sadece ‘imaj farklılığıyla’ değerlendirilecek bir başarı değildi bu. Slipknot, sadece bir nu-metal grubu da değildi. Her grubun isteyip çok çok azının başarabildiği ‘kalıplar üstü’ bir müzik yapıyorlardı. 2010’da basçıları öldü, 2013’te kurucu kadrodan Joey Jordison (davulcu) kovuldu. “Grubun sonu mu geliyor?” soruları arasından, adeta cehennemin içinden çıkıp geldiler. ‘.5: The Gray Chapter’ sadece bu yılın değil, son yılların en iyi metal albümlerinden biri. Corey Taylor (vokalist), Jim Root (gitarist), Shawn Crahan (perküsyoncu/ana besteci) üçlüsü döktürüyor. “Metal seviyorum” diyenler ıskalamasınlar!

Haberin Devamı

****
SLASH
WORLD ON FIRE
Dik Hayd International

Tüm zamanların en iyi rock gitaristlerinden Slash’in adeta yeniden doğduğu projesi Velvet Revolver vokalist problemi yaşayıp 2008’de fişi çekince, şapkalı gitaristin kariyerinde nasıl ilerleyeceğini merak ediyorduk. 2010’da yayımladığı ve neredeyse dünyadaki tüm rockstar’ları bir araya getirdiği ilk gerçek solo albümüyle Slash muhteşem döndü sahalara. O albüm vesilesiyle tanıştığı Myles Kennedy (Alter Bridge) ile iyi bir uyum yakaladı ve sonraki albümü ‘Apocalyptic Love’da (2012) tüm vokalleri ona bıraktı. Sırada Slash’in üçüncü, bu ekibin (Tam adları ‘Slash featuring Myles Kennedy and The Conspirators’) ise toplamda ikinci albümü olan ‘World on Fire’ var. Açıkçası 17 şarkılık albümde muhteşem sıfatına layık tam 9-10 şarkı var. Bu, nereden bakarsanız bakın bir albümü efsane statüsüne taşımaya yeter ama albümde toplam 17 şarkı olunca odaklanma sorunu oluyor ve ivme düşüyor. Yine de yılın en iyi rock‘n’roll albümlerinden biri ‘World on Fire’.

Haberin Devamı

***
ATA DEMİRER
ALATURKA
Avrupa Müzik / BKM
Ünlü komedyen Ata Demirer’in kariyerini yakından takip edenler, gençliğinde gece kulüplerinde piyanist-şantör olarak çalıştığını ve İTÜ Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü’nden mezun olduğunu bilirler. Her ne kadar ağırlıklı olarak oyunculuk kariyeriyle ön planda olsa da, Ata sesini de çok iyi kullanıyor. Bunu birçok rolünden de biliyoruz zaten. İlk olarak 2005 yılında ‘Makara’ adında, adı üstünde bir albüm yayımlamıştı. Ertesi yıl 4 yeni şarkı, 2 remiksli ‘Exit’ geldi. Şimdi ise, uzun ara verdiği şarkıcılık kariyerinde yeni bir durak var; alaturka şarkılar. Bu albüm, her şeyden önce Ata’nın sesini hakkıyla kullanabildiği bir proje olmasıyla dikkat çekiyor. Türk sanat müziği klasikleri arasından yapılan özenli bir seçimle, toplam 16 şarkı boyunca Ata, şarkıları adeta yaşayarak seslendiriyor. Ciddiye alınmış, emek verilmiş bir albüm. Tek şikâyetim, fazla ‘damar’ olması! 3 şarkı üst üste dinlerseniz, eliniz hemen ‘bir büyük’e uzanabilir...

Yazarın Tüm Yazıları