Recep Özkırcaali

‘1-1’ erimemek için bir çözüm şart

16 Şubat 2019
GEÇTİĞİMİZ iki sezonda son maçlarda lige tutunan Bursaspor, 7 haftadır 3 puan alamayınca yeniden tehlikeli bölgeye indi. Düşme hattındaki Çaykur Rizespor’la arasında 2 puan fark kaldı.

Bursaspor ligde aldığı 12 beraberlikle dikkat çekiyor ve bu maçların 8’i 1-1 sonuçlandı. Bunun en büyük nedeni ise gol atamaması. Taraftarından, hocasına tek gündem bu...
Gol atamayınca skora ulaşamıyor, aldığı galibiyetler bir bir eriyor.
Samet Aybaba, bu sorunu neredeyse her basın toplantısında dile getiriyor; haklı da...
Antalyaspor maçında, “Oyuncularım son iki haftadır iyi oynuyor. Çok eleştirmemek lazım” derken, ardından Göztepe karşılaşması sonucu “Hücumsal anlamda eksikliklerimiz var” dedi.
90. dakikada atılan golle 1 puanı kurtarılan Fenerbahçe maçından sonra, “Forvette ve son vuruşlarda eksiklerimiz var. Öndeki oyuncularımızın skorer özellikleri yok” diyerek transfer beklemişti.
Beşiktaş yenilgisinin ardından, takımın oyuncu kalitesinin ligin çok altında olduğuna vurgu yapan Aybaba, 1-1 biten Kayserispor maçı sonrası yenilmekten iyidir düşüncesiyle, “Puan puandır” dedi.

YENEMİYORSAN YENİLME AMA...

Mali olarak zor durumda olan Bursaspor’da gereken 12 milyon lira bulunup ‘transfer tahtası’ açılsaydı, Bursaspor daha iyi yerlerde olabilirdi. Ama geriye bakmanın kimseye faydası yok...

Yazının Devamını Oku

Pansuman mücadelesi

9 Şubat 2019
Bir yanda lider Başakşehir’le farkı azaltmak isteyen Beşiktaş, diğer yanda ligde en çok berabere kalan ve 6 maçtır kazanamayan Bursaspor...

Yarın Vodafone Arena’da karşı karşıya gelecek iki takımda hedef mutlak galibiyet olacak.
Beşiktaş tarafına bakacak olursak; evinde 45 maçlık yenilmezlik serisi bu sezon ligin 3. haftasında Antalyaspor maçıyla sona erdi.
Taraftarı önünde 2 yenilgi alırken, son iki maçtır da berabere kalıyor. 5 karşılaşmayı ise 3 puanla tamamlamayı başardı.

KAGAWA’YLA MERKEZE DÖNECEK

Beşiktaş ilk yarı kanatlardan atak yaparken, Quaresma’nın kart cezalısı -ayrılması da gündemde-, Babel’in takımdan ayrılması, Lens’in bekleneni verememesi ve Kagawa’nın takıma dahil olmasıyla oyunu artık merkezden oynayacağının sinyalini veriyor.
Tabii ki oynanan 1-2 maç üzerinden değişen sistemi yorumlamak çok sağlıklı olmayabilir.
Öyle görünüyor ki Kagawa, Burak Yılmaz’ın savunma arkalarına yaptığı koşulara pas atacak ve böyle gol arayacak. Şenol Güneş ise oyuna sonradan giren ve ilk maçında 2 gol atan Kagawa’yı ilk 11’de sahaya sürmeyi planlıyor.

TİMSAH’IN SORUNU GOL!

Yazının Devamını Oku

Sağdan gelip, soldan yiyor

3 Şubat 2019
Geçtiğimiz cumartesi günü Kayserispor’a konuk olan Bursaspor, öne geçtiği karşılaşmada 10 kişi kalan rakibini yenemeyince 1-1’lik beraberlikle sahadan ayrılmıştı.

Yeşil beyazlılar, bu skorla 11 beraberlikle ligde en çok puanları paylaşan takım olurken; 23 puanla 11. sırada haftayı kapattı.
Taraftarı önünde daha başarılı olan Bursaspor, Aykut Kocaman’lı Atiker Konyaspor’u pazartesi günü ağırlayacak. 31 puanda bulunan ve Avrupa’yı hedefleyen Konyaspor’un form grafiğine bakacak olursak...
Aykut Kocaman’ın gelişiyle çıkışa geçti Konyaspor.
Deneyimli teknik adam, 7 maçtır takımın başında... 4 galibiyet, 2 beraberlik alırken, tek mağlubiyetini Trabzon deplasmanında yaşadı.
Deplasmanda konuk olduğu 10 maçta 3 galibiyet ve 5 beraberlik aldı; 2 yenilgiyle 14 puan topladı.

GOLLERİ SAĞ KANATTAN YEDİ

Konyaspor’un Aykut Kocaman’lı dönemde yediği goller, rakibin sağ kanadından geldi. Bu dönemde 7 gol yiyen Konya temsilcisi, 10 kez de gol sevinci yaşadı.

Yazının Devamını Oku

Kanatlara dikkat

27 Ocak 2019
Bursaspor'un rakibi 20 puanlı Kayserispor. Toplamda 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 8 mağlubiyetle 13. sırada.

5 galibiyetin 3’ünü evinde alırken, ligdeki 20 puanın 11’inin taraftarının desteğiyle topladı. Deplasmanda da çok başarılı olduğu söylenemez Kayseri temsilcisinin. 10 maçta 9 puan topladı.
Dönelim Kayseri’deki maçlara...
Kayserispor’da dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, yan toplar. Evinde attığı 7 golün 5’i, kanatlardan yapılan ortalarla geldi. 2 gol penaltıdan atıldı ama 1’i yine yapılan ortayla kazanılan penaltıydı!
*
Özellikle evinde topla oynamayı ve orta yapmayı seviyor sarı kırmızılı ekip.
Kadir Has Stadı’ndaki 8 mücadelenin 6’sında rakibinden daha fazla topla oynarken, 6 maçta rakiplerinden daha çok orta yaptı.
Kayserispor’un, kötü gidişatından dolayı 14. haftada Ertuğrul Sağlam’la yolları ayrılırken, Hikmet Karaman’ın gelişiyle de çıkışa geçti. Karaman’lı Kayseri, 4 maçta 2 galibiyet ve 2 beraberlik aldı.

Yazının Devamını Oku