‘1-1’ erimemek için bir çözüm şart

GEÇTİĞİMİZ iki sezonda son maçlarda lige tutunan Bursaspor, 7 haftadır 3 puan alamayınca yeniden tehlikeli bölgeye indi. Düşme hattındaki Çaykur Rizespor’la arasında 2 puan fark kaldı.

Haberin Devamı

Bursaspor ligde aldığı 12 beraberlikle dikkat çekiyor ve bu maçların 8’i 1-1 sonuçlandı. Bunun en büyük nedeni ise gol atamaması. Taraftarından, hocasına tek gündem bu...
Gol atamayınca skora ulaşamıyor, aldığı galibiyetler bir bir eriyor.
Samet Aybaba, bu sorunu neredeyse her basın toplantısında dile getiriyor; haklı da...
Antalyaspor maçında, “Oyuncularım son iki haftadır iyi oynuyor. Çok eleştirmemek lazım” derken, ardından Göztepe karşılaşması sonucu “Hücumsal anlamda eksikliklerimiz var” dedi.
90. dakikada atılan golle 1 puanı kurtarılan Fenerbahçe maçından sonra, “Forvette ve son vuruşlarda eksiklerimiz var. Öndeki oyuncularımızın skorer özellikleri yok” diyerek transfer beklemişti.
Beşiktaş yenilgisinin ardından, takımın oyuncu kalitesinin ligin çok altında olduğuna vurgu yapan Aybaba, 1-1 biten Kayserispor maçı sonrası yenilmekten iyidir düşüncesiyle, “Puan puandır” dedi.

Haberin Devamı

YENEMİYORSAN YENİLME AMA...

Mali olarak zor durumda olan Bursaspor’da gereken 12 milyon lira bulunup ‘transfer tahtası’ açılsaydı, Bursaspor daha iyi yerlerde olabilirdi. Ama geriye bakmanın kimseye faydası yok...
Şanssız sakatlıklar yaşandı ve hala yaşanıyor.. Ama teknik ekip eldeki kadroyla bu sorun çözecektir. Oldu da çözemezse, ‘bir bir’ eriyip gider eldeki puanlar.
Tabii ‘yenemiyorsan yenilme’ mantığı da güzeldir. Peki nereye kadar?

YARIN RAKİP RİZESPOR

Liginin 21. haftasındayız... Yeşil-beyazlılar bir nevi kaderini belirleyecek 5 haftalık kritik maçlara çıkacak.
Bunun ilk ayağı yarın oynanacak. Timsah, küme düşme hattında bulunan ve 4 haftadır çıkışa geçen Çaykur Rizespor’u ağırlayacak.
Devre arasında Dinamo Kiev’den sağ kanat oyuncusu Mykola Morozyuk’u sezon sonuna kadar kiralayan Karadeniz ekibi, Fenerbahçe’den Aatif Chahechouhe’yu kadrosuna katarak eksik bölgelerine takviye yaptı.

BASKIDA HATA YAPIYORLAR

En dikkat edilmesi gereken oyuncu Vedat Muriqi... Takımın en etkili ismi olan Kosovalı oyuncu 12 kez gole direkt katkıda bulundu.
Bir diğer isim ise Umar Aminu. 5 gol 3 asist ile rakip defansları yıpratan bir yapıya sahip.
Rizespor oyunun genelinde rakip takımlardan baskı görünce hata yapıyor. Bursaspor bu noktada en etkili olduğu mücadeleci ve ‘takım oyunuyla’ sonuca gidebilir. Tabii ileri uçta gol ayakları sustun kalmazsa!

Haberin Devamı

PROTESTO DEĞİL, DESTEK GEREK

ŞU an ki durum pek iyi ve iç açıcı değil. Takım şu anda belirlenen ilk 10 hedefinin altında kalmış da olabilir... Ama önümüzdeki haftalarda, küme düşme hattındaki (yarın) Çaykur Rizespor, lider Başakşehir, 3 haftadır form tutan Sivasspor, son sıralardan uzaklaşıp ligde kalmak isteyen Ankaragücü ve zirveyi kovalayan Galatasaray’la oynanacak maçlarla en kritik 5 haftaya girilecek.
Tepkinin hiçbir takıma fayda getirmediği aşikar.
Futbolcunun şevki kırılır, kafasını tam anlamıyla sahaya veremez ve beklenen galibiyet de bir türlü gelmez.
Geçtiğimiz iki sezonki durum yaşanmaması adına, Bursasporlu taraftarlar takıma sahip çıkmalı. 12. adam görevini yerine getirip, 8. hafta sonunda 3 puana birlikte yürümeli.

Haberin Devamı

A TAKIMDAKİ GENÇLERİN ÖNEMİ

Süper Lig’de, yabancıların Türk futbolculardan daha fazla süre alması, günümüzde en çok tartışılan konulardan biri... Ancak Bursaspor’da bu durum tam tersi. Samet Aybaba’nın gelişiyle özüne dönen yeşil-beyazlılar, tam anlamıyla altyapıya yöneldi ve takımı yerli oyunculardan kurdu.
Bursaspor böylece, 16 Türk oyuncusuyla şu ana kadar ligde bu sezon en çok yerli futbolcuya şans veren kulüp oldu. A takımda yer alan 16 yerli oyuncunun yaş ortalaması ise 22,5.
Aybaba’nın gençlere verdiği önemi sık sık okuyoruz.
Devre arası kampında 32 oyuncunun 16’sı Vakıfköy gençlerinin olması, gelecek adına umut vericiydi.
Bu dönemde genç oyunculara şans vermek demek; yeni Enes Ünal’lar, Cengiz Ünder’ler çıkarmak, mali açıdan da kulübü rahatlamak demektir.

Yazarın Tüm Yazıları