EKONOMİ

Bakan Özhaseki açıkladı: Malatya’nın çarşısı 1 seneye ayağa kalkacak

Deprem bölgesi Malatya’da yapımı devam eden kalıcı iş yeri alanlarını inceleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya’nın ticaretinin döndüğü çarşı projesinin 1 yıla kadar tamamlanacağını söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya’da yapımı süren çarşı projesini yerinde inceledi. Beraberinde Malatya Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er ve yetkililerle birlikte Emlak Konut tarafından yapılan Malatya Çarşı Projesi inşaatını gezdi. Burada yetkililerden bilgi alan Özhaseki, gazetecilere yaptığı açıklamada şu anda Malatya’da AFAD’ın verilerine göre 69 bine yakın konutun yapılması gerektiğini belirtti.

Mahkemeye intikal eden konutlar ve hak sahipliği itirazlarını da düşündüklerinde 70 bine yakın konutun yapılmasının öngörüldüğünü ifade eden Bakan Özhaseki, “Bizim başladığımız ya da ihale sürecinde olan devam eden konut sayımız 54 bin kadar oldu. Bunlara en geç Mayıs ayında başlayarak her ay birkaç bini teslim etmek üzere 1 sene içinde de inşallah teslim etmiş olacağız. Geriye 15-16 bin kadar eksiğimiz kalıyor. Bunların da 11 bini köy evi olarak önümüzde duruyor. Orada da en büyük sıkıntımız bazı köylerin fay hattı üstünde kaldığından dolayı yeni bir yere geçilmesi ve o yeni yerin tespitini. Haliyle bizim tarafımızdan zemin etütleri yapılarak sert zeminler olarak belirlemeye çalıştığımız alanların da vatandaşın da ‘evet biz buraya geçebiliriz’ demesiyle ilgili olduğu için bazen uzun bir süreç oluyor. Bunları da devam edip bitirdiğimizde 11 bin köy konutumuzun ihalesini çok kısa bir süre içinde yaparız. Onlara zaten 6-8 ay gibi bir süre veriyoruz. Onlar da bir sene içinde bitmiş olur diye düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi

Yeşilyurt ve Battalgazi’de toplamda 6 bine yakın konut eksiğinin bulunduğunu belirten Özhaseki, rezerv alanı ilan ettikleri ve boşaltabildikleri alanlara da önümüzdeki 2-3 ay içinde ihale ile inşaatlara başlayacaklarını söyledi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler