Stadyum konserleri

Stadyumda yabancı konser fikrine alışığız ama yerli konser fikri yeni yeni hayatımıza giriyor. Bu yıl Hayko Cepkin, Ajda Pekkan, Yıldız Tilbe, Yalın stadyum konseri verecek.

Haberin Devamı

Beşiktaş Tüpraş Stadyumu bu yaz birçok konsere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Dimash Qudaibergen (24 Mayıs) ve Andrea Bocelli (8 Haziran) isimlerinin konserleri açıklandı, 26 Mayıs tarihi içinse Hayko Cepkin Stadium Show belli oldu.
31 Mayıs’ta Yalın, 2 Haziran’da Anadolu Ateşi, 9 Haziran’da Yıldız Tilbe ve 12 Haziran’da Ajda ve Arkadaşları konserleri de aynı mekanda yer alıyor olacak. İlginç kısmı birden fazla organizasyon firmasının bu seride projeleriyle yer alması.
Son olarak Yalın bir basın toplantısı düzenledi ve 20. yılını kutlayacağı geceyi anlattı. Yalın, “20 sene oldu ama ilk defa bir stadyum konseri yapacağız. Ben bunu delilik olarak görüyorum, bu iş ilk önüme geldiğinde ‘deli bunlar’ demiştim. Açılışta 10 bin bilet sattık birkaç saatte. Bu çok gurur verici, çok mutlu edici benim için. İyi satacağımızı bekliyordum ama 10 bin çok ciddi bir rakam. Şu an 20 bine gelmek üzere muhtemelen sold out olacak diye düşünüyorum. Ben kendi bilet rekorumu kıracağım” dedi. Beni de en çok bu açıklama etkiledi.
Stadyum konseri vermek günümüzde birçok sanatçının hayalidir şüphesiz. Kalibresi büyük şovlar, kariyerlerinde büyük bir adım olarak tarihe kazanırken aynı anda yaklaşık 40 bin kişiye konser verme olanağı hayal gibi.
Birkaç yıl “Stadyumda konser verebilecek kaç yerli sanatçı var acaba” sorularını sorarken geldiğimiz nokta sevindirici.
Nihayetinde stadyumlarca müziksever belki de bu yıl başka bir kültür sanat hareketinin yolunu açar, kim bilir.

Haberin Devamı

DİKKAT ÇEKENLER

◊ Erkan Sönmez’in, tamamı kendi bestelerinden ve düzenlemelerinden oluşan ilk albümü ‘Habitat’ın ilk habercisi “Autumn Reverie at Capri” yayınlandı. Kendisinin 3 ay boyunca tek başına kaldığı bir dağ evinde yaşadığı deneyimlerin yansıması olarak ortaya çıkan parçalardan biri olan “Autumn Reverie at Capri”, keyifli bir caz parçası. İnsanın tekrar tekrar dinleyesi geliyor.
◊ Mor ve Ötesi’nden tanıdığımız Burak Güven, Muganni mahlasıyla ilk solo albümü “18”i yayınladı. 12 şarkılık albümde Özge Fışkın, Harun Tekin, Koray Candemir, Serkan Çeliköz ve Yağmur Efe Güven vokalleriyle yer alırken çıkış parçası “Sen ve Ben” dışında da albümde derdini yaşam ve ölüm eksenine dağıtarak anlatan katmanlı şarkılar bulunuyor. Keyifli bir alternatif rock albümü dinlemek isterseniz o “18”.
◊ Jean Sarkissyan, ilk single çalışmasını yayınladı. Sözü ve müziği kendisine ait olan “Aşka İnanma”, hayranı olduğu Cem Adrian izleri taşıyor ancak bu güzel etki şarkıyı daha da yüceltiyor. Sarkissyan’ın yeteneğini dinlemelisiniz.
◊ Suzet yeni şarkısı “Zıvana” ile bu cuma romantizm havası estirmeye hazırlanıyor. Sözleri Suzet ve Tüzzün, bestesi Tüzzün imzası taşıyan “Zıvana” kaliteli bir pop şarkısı olarak dinleyeceklerinizden bir tanesi. Suzet’in istikrarlı yükselişi bu şarkıyla devam edecek gibi gözüküyor.
◊ Ezgi Gergin’in, bu hafta “Gel De”yle dikkat çekecek. Söz ve müziği Ezgi Gergin’e aranjesi Caner Anar’a ait “Gel De” oryantal dokunuşu ve sözlerinin derinliğiyle pop müzik sevenleri hemen yakalayacaktır. Bu sözlerimi not alın.
◊ Can Ozan ve Dolu Kadehi Ters Tut, “Ölene Dek” ile güçlerini birleştiriyor. Bu 2000’leri anımsatan rock parçası tutkulu bir aşk şarkısı. İki erkek vokal bu kadar mı bir şarkıya yakışır, vallahi yakışmış. Cuma dinlenecek şarkılar listenize kesinlikle ekleyin.

Ne dinledim

Haberin Devamı

∆Nova Norda- “Pardon!”
∆Emir Taha- “Yarım Yamalak”
∆Hidra, Patron- “Walter White”
∆Yedinci Ev- “Arıyorum”

Yazarın Tüm Yazıları