Aynur TATTERSALL

Aynur TATTERSALL

Seyahat Yazarı

Yazar Hakkında

Aynur Tattersall, yılların gazetecisi, dünyanın dört bir tarafında yaşam koçluğu ve iletişim danışmanlığı yapıyor. Liderlik üzerine özel eğitimler veriyor, UNESCO’nun dünya mirası projelerine stratejik danışmanlık sağlıyor. Bugüne kadar Boris Johnson’dan Nicolas Sarkozy’ye, Tayyip Erdoğan’dan Angela Merkel’e, Roger Federer’den İlham Aliyev, Melinda Gates’den Jens Stoltenberg’e uzanan menzilde liderlerle özel mülakatlar gerçekleştirdi. Seyahat ettiği ülkeleri, gördüklerini, tecrübelerini kaleme alıyor. Gezdikçe insanın yeni şeyler öğrendiğini, ne kadar uzağa gidersek aslında kendimize o kadar yaklaştığımızı düşünüyor.

Uçaktan indiği her yerde yeni şeyler öğrenmiş: Fiji’de dalgıçlık, Avusturya’da kayak, Alaçatı’da sörf, İngiltere’de tenis. İzlenimlerini okuyucularına içinden yaşayarak, hissederek kendi penceresinden anlatmayı seviyor.  İnançlarını, öğrendiklerini kişiliğinin ayrılmaz bir parçası haline getirmenin önemine inanıyor. İnsanların hayatına dokunmayı seven bir insan.

Sait Faik Abasıyanık’ın “Dünyayı güzellik kurtaracak, bir insanı sevmekle başlayacak her şey” sözünü hayat düsturu edinmiş bir yazar.
Gazetecilik eğitiminden sonra Londra’da, San Fransisco ve New York’ta onlarca kurstan geçti, kendisi de dersler verdi, veriyor.
Londra ve Urla’da kendi yarattığı doğal, dingin ve yaratıcı ortamda yaşıyor.