GeriSeyahat Berçelan'da dört mevsim
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Berçelan'da dört mevsim

Berçelan'da dört mevsim

Haziran ayında dört mevsimin bir arada yaşandığı Berçelan Yaylası'na çıkan 18 fotoğrafçı, Hakkari'nin bilinmeyen doğal güzelliklerini görüntüledi.

Hakkari Üniversitesi tarafından düzenlenen doğa yürüyüşüne Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 18 fotoğrafçı katıldı. 3 bin 300 rakımlı Berçelan Yaylası’na çıkıp piknik yapan fotoğrafçılar, doğa güzelliklerini görüntüledi.

Berçelanda dört mevsim

Fotoğrafçılar il merkezine 20 kilometre uzaklıktaki yaylada buluştu. Bir tarafında kar, diğer tarafında yemyeşil alanlarda rengarenk çiçeklerin bulunduğu Berçelan Yaylası’nda Hakkari Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Öğretim Görevlisi Emin Yıldırım’ın 2 bin 700 rakımda bulunan Seyithan Sirk Gölü etrafında kayak yapıp gölde yüzmesi fotoğrafçıları harekete geçirdi. Göle balıklama atlayış yapıp bir süre yüzen Yıldırım, karların üzerine uzanarak fotoğrafçılara poz verdi.

Berçelanda dört mevsim

Fotoğrafçı Faruk Akbaş: "Genç dağcı ve fotoğrafçı arkadaşlarla Berçelan Yaylası ve Seyithan Gölü’ne çıktık. Yıllardır görmek istediğim yerlere gittim. Buzul gölleri, dağlar, zirveler, bulutlar çok etkileyiciydi... Cilo Dağları fotoğraf için çok güzel bir ortam, aynı zamanda ülkenin gizli kalmış bir turizm potansiyeli."

Berçelanda dört mevsim

Fotoğrafçı Alper Eryiğit: "Aynı anda dört mevsimi yaşadık. Aşağıda yaz, yukarı çıkarken sonbahar ve zirvede 3 bin 300 metre rakımda kış... Haziranda buralar çok güzel. Her fotoğrafçının mutlaka görmesi gerekir."

False