Muşka bana küs mü

Haberin Devamı

Üç hafta falan önceydi. Sabaha karşı beşe doğru “yeteeeeer” diye yataktan fırladım. Önce Muşka’yı, sonra da Efe’yi kovaladım yataktan. Neden? Çünkü abarttılar! Son birkaç aydır yatakta sürgünde gibiyim. Yatağın kenarına sıkışmış, yorganım çekilmiş, nefes alacak yerim yok.
Efe’cim sağolsun, bir süre önce yataktaki yerini değiştirmeye karar verdi. Eskiden en abarttığında aramızda yatardı. Daha ilerisi olmaz herhalde derdim. Olurmuş! Yeni yeri, bacaklarımın üstü. Arası değil, yanı değil, üstü. Yukarıdan bakılsa, ayak kısmımda bir haç var gibi duruyoruz. Sırf Efe’yle kalsa iyi... Bir de Muşka efendi var. Efe nerede, o orada ya... O da bacaklarımın üstünde. Hatta bazen sırtımda yatmaya başlamıştı. Dönemiyorum, nefes alamıyorum derken, o gece çıldırdım.
Efe’yi kaldırmaya gücüm yetmediği için onu lafla indirdim, Muşka’yı ise kucaklayıp çalışma odasındaki koltuğa götürdüm. “Artık burada yatacaksın sen” dedim.
Birkaç gün sonra Efe ayakucuna geri döndü ama Muşka bana küstü. Akşamları, gündüzleri aramız gayet iyi de, yatakta bana karşı pek mesafeli. Daha çok benim yatakta olmadığım saatleri tercih ediyor yatak keyfi için! Sabah kalkıyorum, hop yerime zıplayıp sevgilimin koynuna kıvrılıyor.
Buyursun. Benim için sorun yok.

Haberin Devamı

EFE ’YE NAZAR DEĞDİ
2011 Efe için sağlık sorunlarıyla dolu bir yıl olmaya devam ediyor. Ağızda kistler, ayakta faili meçhul yara derken şimdi bir de topallama çıktı. Sol ön ayağı topallıyor. Veterinere gitti, röntgenler çekildi, sinir sıkışması mı var diye boynu, her yeri kontrol edildi. Hiçbir şey yok. Ama herif topallıyor. Bakalım bu sefer neyle karşı karşıyayız. Oğluma ya nazar değdi ya da biri vodoo yapıyor!

Kafeste Bir Topik

Cemil Kavukçu’nun kalemini oldum olası severim. Sosyal duyarlılığını da, hayvan sevgisini de. Bu üçü bir araya gelince ortaya harika kitaplar çıkıyor. Can Yayınları’ndan çıkan kitaplarına bir yenisi eklendi birkaç hafta evvel: Kafeste Bir Topik, Bopato.
Bopato ne derseniz, Bobo, Pamuk ve Topik’ten oluşan üç maceracı köpeğin kurduğu dostluk çetesinin ismi. Topik, bebekken bir aile tarafından kızları için satın alınan sıfır numara Terrier. Eve ikinci bebek geleceği anlaşılınca kendini barınakta bulmuş. Türkiye’deki binlerce hayvanla aynı kaderi paylaşıyor yani. Barınağa ilk geldiğinde ölmeyi isterken, orada tanıştığı Pamuk ve Bobo ile hayatı değişiyor. Birlikte kaçmaya karar veriyorlar. Ama başlarına planlamadıkları bir sürü şey geliyor, dostlar ediniyorlar, kaybediyorlar, binbir türlü bela, açlık, kötü insanlar çıkıyor karşılarına.
Bundan sonrasını anlatmayayım. Siz
kitabı alın ve çocuğunuza okutun. Ben koca kadınım ama çok hoşuma gitti. Çocukların hayvanlara olan sevgisi ve bağlılığı, büyüklerin gaddarlığı, sokaklardaki hayvanları bekleyen belaları görmek ve empati kurmak için çok güzel bir kitap.

 

 


 

Yazarın Tüm Yazıları