İnanç iradeyi güçlendirir

"Sigarayı bırakacağım, tatlılardan uzak duracağım" gibi alışkanlıkları bırakmak pek kolay değildir.

Ayrıca kendiniz için belirlediğiniz programları uygulamak, istenilen en zor işi bile yapmaktan daha zordur. Bir başkası için verilen sözlerin uygulanması veya sizi zorlayan kişilerin istediklerini yapmak daha kolaydır. Buna karşılık kişinin kendi kendine verdiği sözü uygulaması çok zordur. Sadece kendinize verdiğiniz sözü yerine getirmek irade gerektiren bir durumdur. Başka biri için bir şey yapmak ise, onun iradesine tabi olmaktır ve çok daha kolay bir şekilde yapılabilir. Hele söz verdiğiniz kişiyi seviyorsanız, çok kolay yapacaksınız.

Aynı işi, "onun için yapmak" daha kolay iken "kendiniz için yapmak" neden zordur, bunu hiç düşündünüz mü?

Aklınız, kendiniz için belirlediğiniz programı yapmanızı söylerken, duygularınız önünüze çıkan cazip teklifi değerlendirmek için aklınızı çelmeye çalışır. Siz bu sırada ne yapacağınızı bilemezsiniz. Şayet kararınızı belirlerken güçlü duygular uyandıran bir hedefiniz yoksa karşınıza çıkan eğlenceli tekliflere kapılırsınız ve bu sırada uyanan arzular yüzünden önceden kararınızı, programınızı bile unutursunuz.

Kendisine güvenen, yapabileceğine inanan kişinin isteyip de başaramayacağı bir konu yoktur. Dikkatini yönelttiği her işi başarabilir. Planı her ne olursa olsun uygulayabilir. Çünkü inanmak iradeyi güçlendirir.
Yazarın Tüm Yazıları