Güneş'in yıldızları

İLK çeyrekte rakibin topla daha fazla oynamasına izin veren Trabzonspor, ilerleyen dakikalarda özellikle Alanzinho’nun etkili oyunuyla maça ağırlığını koymaya başladı.

Trabzonspor son haftalarda görmeye alıştığımız organize isabetli paslarla rakibi yıpratan görüntüsünden uzak olsa da yine de tempoyu yükselttiği bazı bölümlerde inanılmaz keyifli görüntüler verdi. Özellikle bu tür maçlarda yakaladığı kontra toplarda en az bir ikisini gole çevirmesi gerekirdi Trabzonspor uç elemanlarının.
Haberin Devamı

Son dakikada yenilecek bir golün telafisinin güç olduğu maçlardır bunlar. Ancak her şeye rağmen maçın genelinde oyunun kontrolü Trabzonspor’un elindeydi. Sahanın her bölümünde rakibe baskı uygulayarak oyun kurmasına izin vermedi. Son 10 günde mücadele gücü çok yüksek olan 4 maç oynadı bu takım. Beklentilerimizi bu doğrultuda değerlendirirsek daha isabetli davranmış oluruz.

Keyif veriyorlar

Şenol Güneş’in gelmesiyle hayat bulan yıldızlar, iddialı oldukları Türkiye Kupası’nda yarı finale çıkan ilk takım oldu. Ancak görüntü o ki, bu istikrarı devam ettirdiği sürece sadece kupanın favorisi değil aynı zamanda ligde de kendini favori görenlerin canını sıkacak bir performansa ulaştı.

Bu takım ligi nerede bitirir, konuşmak için erken ama oynadığı futbol bana ve tüm taraftara keyif veriyor.

Haberin Devamı

Beni mutlu eden diğer bir konu da değerleri ayaklar altında sürünen futbolcuların günden güne değerlerine değer katmalarının yanı sıra kupada kazanılan maçlarla da Şenol Güneş’in Trabzonspor’un kasasına ciddi bir nakit girişi sağlamış olması.

Bir hocanın takıma sadece teknik anlamda değil aynı zamanda idari ve maddi anlamda nasıl katkı sağladığının en güzel örneğini yaşıyoruz.

Yazarın Tüm Yazıları