Devirmeye devam

Büyük çekişmeye sahne olan ve uzatmaya giden mücadeleden alnının akıyla çıkan ay yıldızlılar 5’te 5 yaptı, bir zafere daha imza attı. Ersan sayıları, Kerem de asistleriyle yıldızlaştı. Çeyrek final bileti cebinde olan 12 Dev Adam, yarın Slovenya’yı da devirirse grubu ilk sırada bitirecek.

Haberin Devamı

AVRUPA Basketbol Şampiyonası’nda ikinci tur grubuna namağlup çıkan ve F Grubu’ndaki ilk maçında, son Dünya Şampiyonu İspanya’yı yenerek çeyrek finale kalmayı garantileyen 12 Dev Adam, Sırbistan’ı da dize getirdi.
Milliler grubundaki ikinci maçında güçlü rakibini normal süresi 64-64 berabere biten karşılaşmada 69-64’le devirdi, Polonya’daki tarihi yürüyüşünü sürdürdü. Hiçbir resmi maçta yenemediğimiz Sırbistan’ı geçen devler liderliğini de devam ettirdi.
Büyük onurumuz Hidayet, sakat sakat büyük özveriyle oynarken, şut yüzdesindeki düşüklüğümüz ve faul yüzdelerimizdeki isabetsizlik farklı kazanacağımız karşılaşmanın uzatmaya gitmesine neden oldu. Oyuna Kerem, Ömer Aşık, Ömer Onan, Hidayet ve Ersan beşiyle başladık. İlk çeyrekte Teodosic ile Sırplar oyunda biraz üstünlük kurduysa da Ersan ve Ömer Aşık’la mücadelede dengeyi sağladık. Bu periyodu da 20-18 önde geçtik.
İkinci çeyrekte, tecrübeli Sırp hoca oyuna Krstic’i soktu. Onun etkili oyunu bir ara Sırpları öne geçirse de Sinan, Ender ve Ersan’la tekrar üstünlük sağladık:  36-33.
Müthiş mücadele
3. periyot müthiş bir mücadeleye sahne oldu. Sert geçen karşılaşmada, zaman zaman alan savunması uygulayarak Sırpları durdurmaya çalıştık. Bu bölümde de Hidayet sayılarını attı. Kerem ve Ersan’la tekrar 55-52’lik skorla final periyoduna galip girdik. Sırbistan bu bölümde maçı kaybetmemek için oyuna müthiş asıldı ancak milliler turnuva başından beri ortaya koyduğu performansı devam ettirdi. Denk geçen bu bölüm her iki tarafın da yaptığı hatalar sonucunda 64-64 berabere bitti ve uzatmaya gidildi. Heyecan dalgasının zirveye vurduğu bu bölüme dayanmak mümkün değildi. Milliler iyi bir takım olmanın verdiği avantajı sahaya müthiş şekilde yansıttı. Kazanarak, liderliğimizi devam ettirdik ve grupta ilk ikiyi garantiledik.
Kaybetmeme arzusu
Oyun genelinde Hidayet’in sakatlığının takımı fazla etkilediği ve faul yüzdelerimizdeki düşüklüğün neredeyse oyunun aleyhimize sonuçlanmasına yol açacağını gördük. Ancak, Ersan’la sürüklediğimiz skor gücünde, Kerem ve Ender’le sayı yolu açma çabamıza, Ömer Aşık ve Semih’in pota altındaki dirençleri eklendi. Sinan ve diğer oyuncuların da kaybetmeme arzuları bugüne kadar deviremediğimiz Sırbistan’ı yenmemizi sağladı. Bu zafer de  basketbol tarihimize altın harflerle yazıldı.
Başta Turgay Demirel ve Tanjevic olmak üzere, devlerimizi yürekten kutluyorum. Onlardan yarın akşam Slovenya karşısında da zafer bekliyorum.

Yazarın Tüm Yazıları