Kayseri'de aile hekimlerine solunum sistemi hastalıkları eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Kayseride aile hekimlerine solunum sistemi hastalıkları eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2016 17:26

Kayseri'de aile hekimlerine solunum sistemi hastalıkları eğitimi

Haberin Devamı

Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, (DHA) - TÜRK Toraks Derneği Orta Anadolu Şubesi ile Kayseri Aile Hekimleri Derneği tarafından düzenlenen Güz Sempozyumda, aile hekimlerine solunum sistemi hastalıklarıyla ilgili eğitim verildi.
Sabancı Kültür Sitesi'nde düzenlenen sempozyuma, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, İl Sağlık Müdürü İsmail Kılıç, ERÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per, Kayseri Aile Hekimleri Derneği Başkanı Ümit Işıldak, Türk Toraks Derneği Orta Anadolu Şubesi Başkanı Prof. Dr. İnci Gülmez ile çok sayıda öğretim üyesi, asistan ve aile hekimi katıldı. Sempozyumda açılış konuşması yapan Türk Toraks Derneği Orta Anadolu Şubesi Başkanı Prof. Dr. İnci Gülmez, solunum yolu hastalıkları ile ilgili bilgiler verdi. Gülmez konuşmasında, "Kış mevsiminde solunum sistemi hastalıklarına bağlı morbidite ve mortalite önemli oranda artmaktadır. Biz hekimlerin sorumluluğu istenmeyen sonuçların azaltılması için gerekli önlemlerin alınmasını sağlamak ve sağlamaktır. Bilgi ve deneyimlerin paylaşılmasının bu sorumluluğun yerine getirilmesi için en önemli araçlardan biri olduğu düşüncesindeyiz. Bu amaçla Türk Toraks Derneği Orta Anadolu Şubesi ile Kayseri Aile Hekimleri Derneği olarak düzenlediğimiz bu güz toplantıda astım, KOAH, pnömoni, çocuklarda ve erişkinlerde bağışıklık ve tütün konularını ele alacağız. Sempozyumun bilimsel açıdan yararlı olacağını umuyoruz” ifadelerini kullandı.
Kayseri Aile Hekimleri Derneği Başkanı Ümit Işıldak ise, "Aile hekimliği uygulamasına geçtikten sonra özellikle aile hekimlerine yönelik olarak bilimsel ve eğitim programlarının oluşturulması bakanlığımız tarafından yapılmakta fakat bizlerde dernekler olarak bu konuda çaba göstermekteyiz. Bu çaba içerisinde gerek üniversitemiz gerekse tabipler birliği olarak bu eğitimleri birlikte yapmaya çalışmaktayız. Zaman zaman en büyük sorunlarımızdan bir tanesi aile hekimliği uygulamasına geçtikten sonra aile hekimlerinin sıkıntıları da beraberinde yürümektedir. Bu çerçevede eğitim olaylarına da özellikle katılım noktasında sıkıntılar çekmekteyiz. Bu eğitimleri özellikle aile hekimi arkadaşlarımızla irtibata geçerek düzenlemeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
İl Sağlık Müdürü İsmail Kılıç da, düzenlenen üniversite faaliyetlerinin devamının gelmesini temenni ettiğini belirterek, "Türk Toraks Derneği kurulduğu günden beri özellikle eğitim faaliyetlerine çok destek verdi. Bu eğitim programının bizlere çok şey katacağına eminim. Bunlar mutlaka bildiğiniz şeyler ama tekrarı güzel. Toplumda da sıklıkla karşılaşacağımız durumlar. Bu açıdan programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven ise, "10 yılı aşkın süredir Türk Toraks Derneği üyesiyim. Dolayısıyla üyesi olduğum bir derneğin faaliyetinde bulunmaktan dolayı mutluyum. Türk Toraks Derneği Türkiye'nin en köklü derneklerinden bir tanesi. Bu derneğimiz eğitime çok büyük önem veriyor. Toraks Derneği sadece kendi üyesi olan göğüs hastalıkları, göğüs cerrahisi, iç hastalıkları gibi alanlarda eğitim vermiyor. Diğer alanlarda da eğitimler veriyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bugünkü toplantı aile hekimleri için çok faydalı olacaktır. Ben iyi bir sempozyum geçirmenizi diliyorum" dedi.
Açılış konuşmalarının ardından sempozyum, “Solunum Sistemi Semptomları, Enfeksiyonları ve Bağışıklama”, “Astım”, “KOAH”, "Tolum Kökenli Pnömoni" ve “Tütün Kontrolü” konularında gerekçeleştirilen oturum ve konuşmalarla devam etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!