Yürüyen Oteller

Ankara’nın değerlerini değişik açılardan sizlerle paylaşmaya ve turizme olacak katkılarını değerlendirmeye devam ediyorum.

Haberin Devamı

Ankara “İnanç Turizmi” konusunda da yeni açılımlarla yer almaya devam ediyor. Geçen hafta Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçek’in destekleri ile TÜRKKAD tarafından gerçekleştirilen “Hacı Bayram-ı Veli Sempozyumu” bu konuda bir başlangıcın örneği oldu. Sempozyuma çeşitli ülkelerden katılan bilim adamlarının tespitleri Ankara’nın, Hacı Bayram Veli nedeniyle dünyanın sayılı kutsal şehirleri arasında yer alacak bir geleceğe sahip olduğu yönünde.

TARİH VE İNANÇ MERKEZİ

Açılış konuşmasında Sayın Gökçek’ten iki güzel gelişmenin haberlerini tekrar aldık. Hıdırlıktepe Tarih ve İnanç Merkezi, bilim ve tarihin bir arada değerlendirileceği öncü tesislerden biri olacak. Hacı Bayram Veli Türbesi çevresinde yapılacak Kongre ve Kültür Merkezi ise Ankara’yı bu anlamda çok ileri aşamalara taşıyacak nitelikte.

Haberin Devamı

KADİM YOLLARIN VE ULAŞIMIN KAVŞAĞI

Bundan böyle Ankara’da Kültür ve İnanç konusunda yapılacak tüm etkinliklerin 30 değerli tebliğin sunulduğu bu seminer örnek alınarak; ticari kaygılardan uzak olarak düzenlenmesi gerektiği görüşündeyim; destek taleplerinin bu açıdan değerlendirmeye tabi tutulmasını önermek istiyorum. İnanç turizmi kadar Kadim yolların ve gelecekte de ulaşım ve iletişim sistemlerinin kavşağı olmaya devam edecek Ankara’da yapılacak etkinliklerinde, bu alanda uzmanlaşmış tur operatörlerini dışarıda bırakmayacak şekilde özenle düzenlenmesi gerekir.

YÜRÜYEN OTELLER

Burada uzun yıllardır Türkiye’ye tur düzenleyen STUDIOSUS REISEN MÜNCHEN ve ROTELTOURS isimli tur operatörlerinin Türkiye kataloglarının zenginliğinden söz etmek isterim. STUDIOSUS’un 2013 katalogunda çeşitli ilgi alanlarına hitap edebilecek, 15 güne kadar süren 60 değişik tur yer alıyor. ROTELTOURS, “DAS ROLLENDE HOTEL” (yürüyen otel) markası ile kendi alanında dünyanın en büyük tur operatörü. 36 kişilik yarısı yolcu kısmı, yarısı otel olarak kullanılan otobüsler ya da 40 kişilik arkasında otel kabini çekilen otobüslerle 24 günü bulan seyahatlere çıkılıyor. Ülkemiz açısından önemi ise 1959 yılından beri Türkiye’nin tarihi, kültürel güzergahları, İstanbul ve Mavi yolculuk seçenekleri ile hedef ülkeler arasında geniş bir şekilde yer alması.
Ankara’da yapılacak toplantılar, bilinen modelleri kendimize anlatmak yerine dünya ile paylaşabileceğimiz bir ortamda düşünülmelidir. Bunlar, ileriye taşıma gücü olan, açılış günleri dışında da toplumun ve medyanın ilgisini çekebilecek, ortak akıl ve çözümlerle planlanmalı ve uygulanmalıdır.
Bir kültür ve turizm Derneği olan ATİD olarak bu konulara destek verenlerin daha seçici olmalarını; verilecek desteklerin hedefe yönelen etkinliklerin gerçekleştirilmesinde kullanılmasını öneriyoruz.

Yazarın Tüm Yazıları