Yorgunluk faturası

Milli Takım, ikinci çeyrekte Hidayet’e verilen teknik faulün ardından oyundan koptu. İkinci yarı Fransa’nın fizik gücünü kabul eden Ay yıldızlılar 28 sayı 10 asistle oynayan Tony Parker’a engel olamayınca üst üste üçüncü yenilgisini aldı.

Haberin Devamı

AVRUPA Şampiyonası’nda Milli Takım Fransa karşısında oynadığı klasman maçında yorgunluğunun faturasını ödedi: 80-68. Zorlu Yunanistan karşılaşmasından 16 saat sonra mücadeleye çıkan takımımız, Horozlar karşısında fırtına gibi esti. Alan savunmasını çok iyi yaptık. Atletik oyunculardan kurulu Fransa’ya sayı şansı vermediğimiz gibi ribauntlarda da üstünlüğümüzü kabul ettirdik. Pota altında Ömer Aşık, dışarıdan da Hidayet-Ömer Onan ve Kerem ile sayılar bulup 10-0’lık seri yakaladık. Çeyreği de 26-12 önde bitirdik. Fransa’ya bu çeyrekte 7 top kaybı yaptırdık, 6 hücum ribantu aldık.
2. çeyreğe girdik ve skoru bir anda 31-12 yaptık. 19 sayılık farktan sonra rakibimiz çember altına daha çok girmeye başladı. Fark azalınca Hidayet’in sinirleri gerildi. Bir pozisyon sonrası hakeme itiraz etti ve teknik faul aldı. Bu karar sonrası konsantremiz bozuldu. Arka arkaya atılan sayılardan sonra 11-0’lık seri yakalayan Fransa maça ortak oldu ancak soyunma odasına 43-32 önde gittik.
Üçüncü çeyrekte Fransa alan savunmamızı çözdü. Tonny Parker sahneye çıktı. Attı, attırdı. Topu hızlı çeviren rakibimiz Diot’un arka arkaya bulduğu üç, 3 sayılık basketler sonrası 26. dakikada öne geçti: 53-52. Bu dakikadan sonra fizik gücünü ortaya koyan, daha çok koşan, daha çok mücadele eden ve maça asılan Fransızlar, bu periyotta 8 top kaybı yapan takımımız son çeyreğe 61-59 önde girdi.
Fark 17 sayı oldu
Geriye düştükten sonra mücadele etme gücümüz adeta bitti. Tony Parker da bundan yararlanarak bulduğu sayılarla farkın açılmasını sağlarken, bizde ilk basketimizi bitime 4 dakika kala Oğuz ile bulduk. 36. dakikada farkı 17 sayıya kadar çıkartan Fransa (76-59) sahadan mutlu ayrıldı, ülkemizde yapılacak olan Dünya Şampiyonası biletini almanın mutluluğunu yaşadı.
Oyunun geneline baktığımızda yorgun olmamız, Ersan-Ender’in sakatlığı, ikinci çeyreğe Sinan-Engin ikilisiyle başlamamız ve Hidayet’e çalınan teknik faul mağlubiyetin temel noktalarıydı. Ayrıca 16 top kaybının 13’ünü ikinci yarıda yapmamız yenilginin bir diğer faktörüydü. Maçın yıldızı ise kuşkusuz 28 sayı, 10 asistle double yapan Tony Parker’dı.

Yazarın Tüm Yazıları