Yerli malı Trabzon

SON haftalarda tel tel dökülen Colman ve Cale kadro dışı kalmasıyla sahaya yerli malı bir kadroyla çıkan Trabzonspor, (Song u yabancıdan saymıyorum, ne de olsa saçlarını bu ülkede sararttı) ilk yarıda oynadığı futbolda Bank Asya 1.Lig kalitesinin üzerine çıkmadı.

Haberin Devamı

Serkan, Selçuk ve Sezer’den kurulu orta sahanın ilk yarıdaki etkisiz oyunu, Burak ve Umut ileri uçta olumsuz olarak etkilerken yine orta sahada kaptırılan topun bedelini kalesinde gol olarak ödedi Trabzonspor.
İkinci yarıdaki Alanzinho, Gabriç ve Teofilo değişiklikleri Trabzonspor’un hücum gücüne katkı sağlarken, son dakikada gelen beraberlik golü, “acaba doğru kadro bu muydu?” sorusunu da beraberinde getirdi. Şampiyonluk iddiasından her geçen hafta istikrarlı bir şekilde uzaklaşan Trabzonspor’da asıl problem ikinici yarının ilk 5 haftasında izlemeye alıştığımız ve hepimize keyif veren futbolunu oyunun ilk bölümlerinde değil de son bölümlerine sıkıştırıyor olması. Bunun neticesi olarak da son 5 haftadır oyun üstünlüğünü olmasa bile puanları rakiplerine bırakarak sahadan ayrılmasına neden oldu.
Hedef kupa olmalı
Başkanımız “Biz şampiyon olamazsak Bursaspor’un olmasını isterim” dedi ama sizlerin de bunu “Biz şampiyon olmak istemiyoruz2 şeklinde algılamanız gerekmiyordu. Zaten taraftar şu an sizden şampiyonluktan ziyade size yakışan bir futbol bekliyor.
Son haftalarda oyunun son bölümlerinde gösterdiğiniz gayreti ilk dakikalarda gösterseydiniz belki de Sayın Şener’e daha farklı konuşma imkanı sağlamış olurdunuz. Zira kaybedilen puanlar aslında kazanılması mümkün olan puanlardı. Trabzonspor’un son haftalardaki kötü futbolunda ders çıkararak yapması gereken tek şey, kupada oynayacağı 3 maçı da kazanıp taraftarının yüzünü biraz olsun güldürebilmek. Takımın mevcut kadrosu bunu rahatlıkla yapabilecek güçte. Bunun için bu beklenti asla abartı olarak algılanmamalı.

 

Yazarın Tüm Yazıları