Samsun'da Trafik Haftası'nda çocuklara ve gençlere bilgilendirmeler yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Samsunda Trafik Haftasında çocuklara ve gençlere bilgilendirmeler yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2024 16:48

Samsun'da Trafik Haftası'nda çocuklara ve gençlere bilgilendirmeler yapıldı

Haberin Devamı

Ersin DEMİR/SAMSUN, (DHA)-SAMSUN'da 4-10 Mayıs Trafik Haftası dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, çocuklar ve gençlere trafik kuralları konusunda bilgilendirmeler yapıldı.

4-10 Mayıs Trafik Haftası dolayısıyla, 'Hayatla Yarışılmaz' sloganıyla Samsun'da etkinlikler düzenlendi. İlkadım İlçesindeki Saathane Meydanı'nda düzenlenen etkinlikler kapsamında çocuklara trafik te uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Emniyet Trafik Personeli ile Jandarma Trafik Personellerine başarı belgelerinin de verildiği etkinliğe, Samsun Valisi Orhan Tavlı, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bakçepınar, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı tuğamiral Ahmet Bahadır, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

'EMNİYET KEMERİ TAKIYOR, TELEFON KULLANMIYORUZ'

Trafik Haftası etkinliklerinde güvenli sürüşün önemine vurgu yapıldığını söyleyen Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Trafik Haftası dolayısıyla Samsun'umuzda emniyetimiz, jandarmamız ve gençlerimizle birlikte trafiğin paydaşı olan Samsun'daki trafikle ilgili güvenlik çalışmalarında bize destek olan bütün kurum ve kuruluşlarımızla bir araya geldik. Çocuklarımız, gençlerimiz, büyüklerimiz hep beraber, trafikte güvenli sürüşün önemini kavradık. Yayalara öncelik verilmesini hep birlikte müşahede ettik. Emniyet kemeri takmanın hayat kurtardığını etkinlikte hep birlikte gördük. Bir taraftan da trafikte sürüş anında cep telefonu kullanmıyoruz, kendi can güvenliğimiz ve trafikte yol alan diğer vatandaşların can güvenliği için. Emniyet kemeri muhakkak takıyoruz, hız sınırlarına uyuyoruz. Bunların hepsi bizim can güvenliğimiz için, doğru ve güvenli yol sürüşleri için. Trafik haftasını kutluyor; kazasız, belasız sürüşler temenni ediyorum" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!