TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Mandal, Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde akademisyenlerle buluştu

Güncelleme Tarihi:

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Mandal, Ömer Halisdemir Üniversitesinde akademisyenlerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2024 14:18

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Mandal, Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde akademisyenlerle buluştu

Haberin Devamı

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal'ın katılımıyla 'Akademisyen Buluşması - TÜBİTAK Proje Destek Programları Bilgilendirme Toplantısı' gerçekleştirildi.

Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu'nun moderatörlüğünde gerçekleşen programda, Prof. Dr. Hasan Mandal akademisyenlere yönelik TÜBİTAK proje destek programları hakkında bilgilendirme sunumu ve akademisyenlerin destek programlarına ilişkin sorularını yanıtlamasıyla devam etti. Yaklaşık bir ay önce katıldığı programda Niğde’ye bir Bilim Merkezi açılacağının müjdesini veren Mandal, merkezin kurulması protokolüne imza atmak için geldiği üniversitede akademisyenlerle buluştu. Mandal, "Niğde'de bilim merkezi kurmak için sözleşmenin altına imza atacağız. Buraya gelmişken sadece imza atıp gitmeyelim, hocalarımızla bir daha etkileşim sağlayalım istedik. Kısa zaman içinde buraya ikinci kez geliyorum. Misafirperverliklerinden dolayı Rektör Uslu’ya ve katılımlarından dolayı akademisyenlerimize teşekkür ederim" dedi.

Haberin Devamı

"Üniversitenin son 2,5 yıldır gerek akademik yayın, gerekse bilimsel araştırma projeleri faaliyetlerinde her geçen yıl bir önceki yıldan daha fazla yayın ve projeler yaparak gelişimini devam ettirdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, "Bu süreçte hedefimiz araştırma üniversitesinden ziyade araştırma yapan üniversite olmak. Biz üniversitenin gerçek niteliğini ortaya koymak istiyoruz. Bunlar da ancak sizler gibi değerli bilim insanlarıyla gerçekleşir" diye konuştu.

Konuşmasının sonunda bilimsel projelerle ilgili sayısal veriler aktaran Rektör Uslu, TÜBİTAK Başkanı ve katılımcılara teşekkür ederek sözlerini bitirdi.

Program, soru cevap bölümünün akabinde hediye takdimi ve fotoğraf çekimiyle son buldu.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!