Niğde Belediyesi'nden bir dizi ramazan etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Niğde Belediyesinden bir dizi ramazan etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2024 16:01

Niğde Belediyesi'nden bir dizi ramazan etkinliği

Haberin Devamı

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)-NİĞDE Belediyesi’nin geleneksel ramazan etkinlikleri, gösteri, söyleşi, yarışmalar ve tasavvuf müziği konserleriyle devam ediyor.

Ramazan ayının ikinci gününde Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen eğlenceli ve renkli etkinliklerle hem çocuklar hem de aileleri doyasıya eğlendi. Yetişkinlere ve çocuklara yönelik yarışmaların yanı sıra Hacivat-Karagöz ve Aşık Maşuk gösterilerinin yer aldığı etkinliklere katılan vatandaşlar, belediyeye teşekkür etti.

Ramazan etkinliklerinin devamında ise eğitimci ve yazar Alişan Kapaklıkaya, 14 Mart günü kente gelerek, Niğdeli sevenleri ile buluşacak. Niğde Belediyesi Kültür Merkezi'nde, saat 20.50’de başlayacak programda Kapaklıkaya, kendine has üslubuyla insan ilişkilerini sosyolojik açıdan değerlendirecek, sosyal yaşam düzeni ve hayata dair konulara parmak basacak.

Haberin Devamı

ÜNLÜ İSİMLER RAMAZAN ETKİNLİKLERİ İÇİN KENTE GELİYOR

Öte yandan Niğde Belediyesi, ramazan ayı boyunca ünlü yazar, besteci ve akademisyenleri Niğdelilerle buluşturmaya devam edecek. 19 Mart günü, yazar, besteci ve akademisyen Hakan Mengüç’ün katılacağı ramazan eğlencesi programı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Sanatçı Eşref Ziya Terzi, 21 Mart günü, yazar ve sanatçı Mustafa Cihat da 27 Mart günü Niğdeli sevenleri ile buluşacak.

BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN DAVET

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, bu yıl dolu dolu ramazan etkinliği programı hazırladıklarını belirterek, “Ramazan ayı boyunca, ramazan sohbetleri kapsamında söyleşiler, meddah gösterileri, ilahiler, tasavvuf müziği konserleri olacak. Çocuklarımız ve yetişkinlere yönelik yarışmalar, orta oyunları, mini kulüp gösterileri, skeçler, Hacivat-Karagöz gösterileri gibi birbirinden eğlenceli ve renkli etkinliklere tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Ayrıca ramazan ayı boyunca farklı mahallelerde açacağımız iftar sofralarında da ramazan ayının manevi atmosferini, hemşehrilerimizle birlikte yaşamak istiyoruz” diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!