Başkan: Özdemir: Niğde’ye modern ve nitelikli yeni bir sanayi sitesi kuracağız

Güncelleme Tarihi:

Başkan: Özdemir: Niğde’ye modern ve nitelikli yeni bir sanayi sitesi kuracağız
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2024 14:19

Başkan: Özdemir: Niğde’ye modern ve nitelikli yeni bir sanayi sitesi kuracağız

Haberin Devamı

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE Belediye Başkanı Emrah Özdemir, küçük sanayi işletmelerine nitelikli ve modern çalışma ortamı sağlayacak yeni bir sanayi sitesi kuracaklarını duyurdu.

Sanayi esnafının modern ve nitelikli çalışma ortamında faaliyet sürdürebilmesi için Adana- Kayseri yolu üzerinde yeni sanayi sitesi kuracaklarını açıklayan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Bu bölgede sanayi sitesi yapımına uygun bulduğumuz 300 dönümlük alanın 140 dönümünü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızdan satın aldık. Burada sanayi sitesi projesini geliştirmek için alanında uzman olan ekip arkadaşlarımızla çalışma başlattık” dedi.

Yeni kuracakları sanayi sitesinde farklı büyüklüklerde 1000 adet işyeri tesis edeceklerini açıklayan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, işyerlerinin bir kısmını, halen kent merkezinde faaliyetlerini sürdüren keresteciler, mermerciler ve mobilyacılara tahsis edeceklerini bildirdi. Kuracakları yeni sanayi sitesinde işyeri açacak sanayi esnafının tek çatı altında daha verimli çalışmalar yürütebileceğine işaret eden Başkan Özdemir, buradaki işletmelerin nitelikli ve modern bir çalışma ortamına kavuşacağını vurguladı. Kuracakları yeni sanayi sitesinin sosyal donatı alanları, rekreasyon ve peyzaj çalışmaları, sosyal tesisleri ve otoparkları ile modern bir sanayi alanı olacağını ifade eden Başkan Özdemir, “Burada faaliyetlerine başlayacak olan sanayi esnafımız modern çalışma ortamları ile yerel ekonomiye de ciddi katkıda bulunacaklar” diye konuştu.

STRATEJİK KONUM AVANTAJI

Haberin Devamı

Kuracakları yeni sanayi sitesinin, altyapı çalışmaları devam eden ve önümüzdeki yıl işletmelerin faaliyete başlayacağı Yeni Organize Sanayi Bölgesi'ne de çok yakın olduğuna dikkat çeken Başkan Özdemir, "Ankara-Niğde otoyolunun açılması, sanayicilere uygulanan 6. bölge teşviklerinin cazip olması, limanlara yakınlığı, yatırımcıları Niğde’ye yönlendirdi. Kuracağımız yeni sanayi sitemiz de stratejik konumu itibariyle esnafımıza önemli avantajlar sağlayacak” ifadelerini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!