Gıda işletmelerinde ramazan denetimi

Güncelleme Tarihi:

Gıda işletmelerinde ramazan denetimi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2024 13:45

Gıda işletmelerinde ramazan denetimi

Haberin Devamı

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)- ISPARTA'da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı gıda kontrol görevlileri tarafından kentte bulunan fırın, pastane ve unlu mamuller üretimi yapan gıda işletmelerinde ramazan ayı dolayısıyla denetimler artırıldı.

Ramazan ayında tüketici sağlının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla Isparta genelinde gıda kontrol görevlileri tarafından gıda üretim, gıda satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlere hız verildi. Denetimlerde işletmelerin kayıt ve onay belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunluklarının kontrolü yapılıyor. Ayrıca işletme sahipleri ve çalışanları gıda güvenliği ve personel hijyeni konularında bilgilendiriliyor.

Denetimlerde hijyenin yanı sıra özellikle ramazan ayında tüketimi artan tatlı ürünlerinde kullanılan yağlar başta olmak üzere, kızartmalarda kullanılan yağlarının polaritesi, polarizasyon cihazı ile yerinde tespit edilerek uygun olmayan yağların kızartma işleminde uzun süre kullanımı kontrol ediliyor. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!