Protokol farkındalık için bisiklete bindi

Güncelleme Tarihi:

Protokol farkındalık için bisiklete bindi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2024 13:15

Protokol farkındalık için bisiklete bindi

Haberin Devamı

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR'da Trafik Haftası dolayısıyla düzenlenen programda protokol üyeleri farkındalık oluşturmak için seyyar trafik eğitim parkındaki bisiklete bindi.

Trafik Haftası dolayısıyla Şeker Meydanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren yürüyüş yapıldı. Etkinliğe Vali Türker Öksüz, Belediye Başkan Yardımcısı Hülya Eraslan, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Güder ile emniyet, jandarma personeli ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Vali Türker Öksüz, hayatın her alanında olduğu gibi trafikte de en önemli unsurun insan olduğunu, öncelikle bilinçlendirme, bilgilendirme ve eğitimlere ağırlık vereceklerini belirtti. Vali Öksüz, "Ülkemizde toplam 29 milyon 833 bin 486 kayıtlı araç bulunmakta ve 35 milyon 725 bin 782 sürücü belgeli vatandaşımız mevcuttur. İlimizde ise 166 bin 468 taşıt ve 145 bin 641 kayıtlı sürücü belgeli vatandaşımız bulunmaktadır. Nüfus oranına göre ilimizde araç sayısı Türkiye ortalamasının üzerindedir. Her yüz kişiye düşen taşıt sayısı bakımından 54,1 oranla ülke sıralamasında Muğla ilinden sonra 2. sırada yer almaktayız. Yoğun bir geçiş noktası olan ilimizde 2023 yılı içerisinde toplam 16 milyon 934 bin 101 aracın giriş çıkış yaptığı düşünülürse meselenin ciddiyeti daha iyi anlaşılacaktır. Trafik kurallarına uymak, trafikte daha saygılı olmak ve alternatif ulaşım yöntemlerini tercih etmek gibi davranışlar, trafik sorununu hafifletmede önemli bir rol oynayabilir" dedi.

Haberin Devamı

İl Emniyet Müdürü ümit Bitirik de "İlimizdeki trafik akışını daha güvenli hale getirmek amacıyla, KGYS denetimleri, dron denetimleri, radar denetimleri, sabit ve ring halinde uygulamalar ile trafik denetimlerimiz aralıksız devam etmektedir. Kazaların sık olarak meyana geldiği yerlerde denetimlerimiz arttırılarak ekiplerimiz nokta atışlı denetimler yapmaktadır. Bayramlarda alınan ilave tedbirler, şehirlerarası otobüs denetimleri, ilimizde sayısı oldukça fazla olan mobilet, motosiklet ve okul servis araçlarına yönelik denetimler yoğun bir şekilde sürdürülmektedir. 2024 yılının ilk dört ayında ilimizde 158 bin 668 taşıt kontrol edilmiş, 57 bin 995 taşıt sahibi ve sürücüsüne 113 milyon 337 bin 362 TL trafik idari para cezası uygulanmıştır" diye konuştu.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından hafta dolayısıyla jandarma trafik, emniyet trafik, UMKE, itfaiye ve AFAD ekiplerinin kullandığı ekipmanların yer aldığı sergiyi gezen Vali Öksüz ve beraberindekiler Cumhuriyet Meydanı'ndaki yaya geçidine kırmızı çizgi çekti. Vali Öksüz ve protokol üyeleri farkındalık oluşturmak için meydanda oluşturulan trafik eğitim parkındaki bisikletlere bindi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!