Depremzede aile, TOKİ'den kurayla çıkan evlerine taşınacakları günü bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Depremzede aile, TOKİden kurayla çıkan evlerine taşınacakları günü bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2024 16:55

Depremzede aile, TOKİ'den kurayla çıkan evlerine taşınacakları günü bekliyor

Haberin Devamı

Erkan ALTUNTAŞ/ KAHRAMANMAŞ (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ta depremde evleri hasar gördüğü için eşi ve 3 çocuğuyla konteynerde yaşamını sürdüren Gülizar Kazıcı, TOKİ'den kurayla çıkan evlerini taşınacaklarını günü beklemeye başladı. TOKİ'nin yaptığı ilk kurada kendilerine ev çıktığını belirten Kazıcı, ''Ben kendimi şanslı hissediyorum. İlk kurada bize ev çıkması güzel bir şey. Kendim canlı yayından televizyondan ev çekilişini takip ediyordum, ismimizi görünce öğrendim. Bitince ise hemen taşınacağız. Bu kadar kısa sürede ev çıkacağını beklemiyorduk. Bizim için ev çıkması büyük bir hayaldi, çok sevindik tekrardan bir evimiz olacak" dedi.

Gülizar Kazıcı'nın ailesiyle birlikte oturduğu ev geçen yıl 6 Şubat'ta meydana gelen depremde ağır hasar gördü. Bu nedenle de konteynerde yaşamlarını sürdüren Kazıcı ailesine TOKİ'nin yaptığı ilk kurada ev çıktı. Evlerinin tamamlanıp taşınacaklarını günü bekleyen Kazıcı, şunları söyledi:

Haberin Devamı

''Depreme uykuda yakalandık ve bir anda korkuyla uyandık. Ağır hasarlı evimizden yara almadan çıktık. O gün resmen donup kaldık. Tanıdıklarımızdan kaybettiklerimiz de oldu. Komşuculuk acısından burası çok güzel. Bize bu imkanları sağlayanlardan Allah razı olsun. Günlerimiz iyi geçiyor. Tek sıkıntımız sadece biraz dar olması. Buna da çok şükür diyoruz. Ben kendimi şanslı hissediyorum. İlk kurada bize ev çıkması güzel bir şey. Kendim canlı yayından televizyondan ev çekilişini takip ediyordum, ismimizi görünce öğrendim. Bitince ise hemen taşınacağız. Bu kadar kısa sürede ev çıkacağını beklemiyorduk. Bizim için ev çıkması büyük bir hayaldi. Ev çıkınca ise çok sevindik tekrardan bir evimiz olacak. ” (DHA) FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!