Başkan Oya Tekin: Tutuklanan müdür için gerekli adımlar atılacak

Güncelleme Tarihi:

Başkan Oya  Tekin: Tutuklanan müdür için gerekli adımlar atılacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2024 10:31

Başkan Oya Tekin: Tutuklanan müdür için gerekli adımlar atılacak

Haberin Devamı

Anıl ATAR-Yaşar SERİNTÜRK/ ADANA, (DHA)- ADANA'nın merkez Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, polisin uygulamasından kaçtıktan sonra yakalanınca ekiplere direnen ve görevli polislere belindeki tabancayı çıkararak "Siz kimsiniz? Sizi geberteceğim" diye tehdit eden Temizlik İşleri Müdürü Selahattin Şaş'ın (45) karıştığı olaya ilişkin değerlendirmede bulundu. Tekin, "Olayları büyük bir üzüntüyle karşıladığımı ve gerekli adımların titizlikle atılacağını belirtmek isterim" dedi.

20 Nisan’da saat 01.30 sıralarında Seyhan ilçesi Tellidere Mahallesi, Alparslan Türkeş Bulvarı’nda trafik uygulaması yapan polis ekipleri, 06 DDF 448 plakalı kamyoneti durdurmak istedi. Sürücü ihtara uymadı, kamyonet yaklaşık 1 kilometrelik takip sonucu Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı devriye ekipleri tarafından önü kesilerek durdurdu. Seyhan Belediyesi tarafından kiralık olarak kullanıldığı belirlenen kamyonetteki 3 şüpheliye, Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusu yapılmak istendi. Polise direnip, hakaret eden şüpheliler biber gazı kullanılarak etkisiz hale getirildi. Ekiplerin yaptığı GBT sorgusunda sürücünün cezaevi infaz koruma memuru Mehmet Ali Ş., yanındakilerin ‘kasten yaralama’, ‘trafik güvenliğini tehlikeye sokma’ ve ‘görevi yaptırmamak için direnme’ suçlarından kaydı bulunan Seyhan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Selahattin Şaş ve 4 ayrı suçtan kaydı bulunan Ahmet B. olduğu tespit edildi. Şaş, polise tokat atmak isteyip, belindeki taşıma ruhsatlı tabancayı çıkararak, "Siz kimsiniz? Sizi geberteceğim" diyerek tehdit etti. Şüpheli tekrar etkisiz hale getirilerek, elindeki tabanca alındı. Bu sırada Ahmet B. ise koşarak kaçmak istedi, bölgeye takviye olarak çağrılan ekipler tarafından yakalandı. Şüpheliler gözaltına alınıp, polis merkezine götürüldü. Araçta arama yapan ekipler, arka koltukta 28 gram bonzai ele geçirdi. Sürücü Mehmet Ali Ş.’ye alkollü araç kullanmaktan ceza uygulanırken, kamyonet de yediemin otoparkına çekildi. Polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Selahattin Şaş, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

BAŞKAN TEKİN: GEREKLİ ADIMLAR ATILACAK

Haberin Devamı

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, yaptığı yazılı açıklamayla olayları büyük bir üzüntüyle karşıladığını, gerekli adımların titizlikle atılacağını belirtti. Tekin, "Bir yerel yönetim kurumu olarak belediyeler kamu hizmeti veren, yasayla bağlı kuruluşlardır. Bu kuruluşlarda görev üstlenmiş olanlar etik davranış ilkelerine uymakla yükümlü, hukukun üstünlüğünü, dürüstlüğü, hakkaniyeti içselleştirmiş, halka karşı sorumluluk duygusu yüksek kişiler olmalıdır. Son günlerde yaşanan üzücü olaylar, bu ilkelerin ne kadar önemli olduğunu hepimize bir kez daha hatırlatmıştır. Seyhan Belediyesi çalışanları da tüm kamu görevlileri gibi hukuku ve toplumun ortak yararını her şeyin üstünde tutmakla yükümlüdür. Bu bağlamda Seyhan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü’nün merkezinde yer aldığı olayları büyük bir üzüntüyle karşıladığımı ve gerekli adımların titizlikle atılacağını belirtmek isterim. Ben bu inancı üstlendiğim her görevde yol gösterici bir ilke olarak benimsedim. Şiddetten ve çatışmadan uzak, barışçıl ve adil bir yönetim benim siyasi anlayışımın temelini oluşturmaktadır. Görev başında olduğum sürece bu ilkeleri her zaman koruyacağımı, haklara ve insana saygıyı her şeyin üstünde tutacağımı huzurunuzda bir kez daha taahhüt etmek isterim" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!