Yeni puro mekanları

Tatile çıkacak birçok okurum benden ısrarla puro mekanları soruyor. İşte yeni puro dostu tesisler:

1) Milanolu purocu arkadaşım Stefano, İtalya'ya dönüşünde beni telefonla arayarak geçen ay arkadaşlarıyla tatillerini geçirdikleri Uzakdoğu temalı bir resort oteli benim de mutlaka görmemi istemişti. Evet, tik ağaç pagoda ve tipik villalarıyla egzotik Endonezya mimarili, tropik bitki bahçeli, Balili masözlü bu tesis, sanki Bali adasındaki yerinden sökülüp Kundu-Antalya'ya taşınmıştı. Ama görünce anladım ki Stefano'yu etkileyen sadece mimari ve mutfak başarısı değil, biz puro severler için özellikle tasarlanmış şık puro divanı idi. Benim kaldığım süre içinde Cohiba, Montecristo ve Vegas Robaina gibi Küba purolarıyla dolu bir humidoru olan bu mekanda, ayrıca bunlarla çok iyi eşleşen kaliteli Fransız konyakları da servis ediliyordu. Adı IC Green Palace olan bu puro dostu yepyeni tesisi tüm puro içenlere öneriyorum.

2) Yalıkavak - Bodrum'un en eski restoran işletmecisinden biri olan Bülent Çakıroğlu geçen yaz ortağıyla birlikte beldeye Tirhandil isimli güzel bir tesis kazandırmıştı. Ortağı ile yollarını ayıran Bülent, bu yaz yine Tirhandil'e çok yakın bir mesafede, abartıya kaçmayan bir zevkle döşenmiş, ses ve ışık düzeni insanı yormayan 'Yalıkavak Port Bodrum Beach-Club'ı açtı. İster yemeğe, ister yemekten sonra bara gidin, Tansel ve Özgür'ün her yıl biraz daha büyüyen orkestrasını dinleyerek keyifle puronuzu içebilirsiniz. Ama yanınıza puro almayı sakın unutmayın. Tirhandil de aynı yerinde yeni yaşamına devam ediyor.

3) Göl - Türkbükü sahilinin en güzel yerlerinden birinde bu yaz açılan 'ŞİVA Restoran - Bar' şık ambiyansı, mükemmel mutfak ve puro ile uyumlu zengin çeşitli kaliteli içki barı ile bu yaz Bodrum'daki purocuların favori buluşma mekanlarından biri. Canlı müzik de olan ŞİVA'yı tüm puro severlere tavsiye ederim.
Yazarın Tüm Yazıları