Yazık değil mi?

BÜYÜK ümitlerle ev sahipliğini yaptığımız, 8 ülkenin katıldığı 2008 Pekin Olimpiyatları Avrupa elemelerinde gurubumuzda oynadığımız üç maçı da kaybederek sonuncu olduk.

1997 yılında, dönemin Voleybol Federasyonu Başkanı Sayın Ahmet Gülüm, Milli Takım'da danışmanlık görevini yürüten Gennady Parshin ve antrenör Ahmet Mert'i görevden alarak yeni bir yapılanmaya gitmişti. Federasyon yetkilileri, son 40 yıldır Avrupa şampiyonalarına katılamayan Erkek Milli Takımımız'ın başına 10 yıl önceki teknik ekibi getirip ve sadece birinci olan ülkenin katılabileceği Olimpiyat Elemeleri organizasyonunu ülkemize alırken fazla hayalci olmuşlardı.

Peki bu turnuva nasıl alınmıştı? Kulüplerin Türk voleybolunun gelişmesi için federasyona çok büyük zorluklarla ödedikleri katılım payları, sözleşme bedeli ücretleri ve yabancı oyuncu transferlerinden toplanan bu paralarla alınmıştı. Şu gözardı edilmemelidir. Bu organizasyonun Türk voleyboluna maliyeti 1.3 milyon YTL civarındadır. Yazık değil midir, bu paraya? Tabii ki ülkemize hedef gördüğümüz organizasyonları alacağız ve en iyisini yapmak için federasyonu destekleyeceğiz. Ancak hayal kurmadan ve gerçekleri görerek hareket etmek zorundayız.

Yönetim zaafı

Gösteri amaçlı oynanan All-Star maçı oynadığımız en sert hazırlık maçıydı! Kadroda nerede Ahmet Toçoğlu, nerede Hüseyin Koç? Bir takım ancak bu kadar kötü yönetilebilir, geçen yıl kendi evinde eze eze yendiğimiz Finlandiya karşısında kendi saha ve seyircimiz önünde düştüğümüz duruma bir bakın.

Burada oyunculara kimsenin laf söylemeye hakkı yok, onlar ellerinden geleni yaptılar. Ancak voleybolu yönetenlerin voleybol bilgi, beceri ve kapasitesi demek ki bu kadarmış.

Bundan sonra neler yapılabilir?

Günah keçisi olarak, Gennady Parshin ve teknik ekibi görevden alınır ve yeni bir yapılanmaya yelken açılabilinir.

Birkaç televizyon kanalından kamuoyuna şanssız bir şekilde maçların kaybedildiğini mesajı verilebilir.

Çok kötü olan Filenin Aslanları marşının takıma uğursuz geldiği düşünülerek, şarkıcı Kıraç'tan Milli Takım'a yeni bir marş yapması rica edilebilir.

Filenin Efeleri sloganının, Filenin Aslanları olarak değişmesine tepki vererek maçlara gelmeyen Efe derneklerine kınama yazısı gönderilebilir.

0n bin kişilik Halkapınar Salonu'na gidip de içeride oturmaya yer bulamayıp geri dönmek zorunda kalan seyircilerden özür dilenebilir.

2008 yılı voleybolda birlik beraberlik yılı ilan edilir, hediyeler ve plaketler verilebilir.

Federasyonun çalışma sistemini beğenmeyenlerin, bir yıldan az olmamak kaydı ile Zincirbozan'da tatil yapmaları için çalışmalar başlatılabilir ve böylece voleybol camiasına biz çok güçlüyüz imajı verilebilir.

Bu kulüpler daha ne yapsınlar. Paraları ver, Milli Takım antrenörlerinin keyfine göre oyuncuları ver, salonunu ver, ama kimseye yaranama... Ne güzel dünya!

Erkeklerde yüzümüze gözümüze bulaştırdık hiç olmazsa bayanlarda bir şeyler yapalım. Yoksa sizi Mor ve Ötesi bile kurtaramaz.
Yazarın Tüm Yazıları