Biz böyle değildik

Gökçe’yi ağırlıklı olarak hep enerjik şarkıları ile biliriz. Arada söylediği slow şarkılarını dinleyicisi ile paylaşarak romantik tarafını göstermekken çekinmez. İşte onlardan birini geçtiğimiz hafta müzikseverlerin beğenisine sundu.

Haberin Devamı

Sözü ve müziği Gökçe'ye düzenlemesi Görkem Yenilmez'e ait olan ‘ Biz Böyle Değildik ‘ özellikle sonbahar aylarında ayrılık yaşayan çiftlerin giden sevgili ardından bolca dinleyeceği bir şarkı olmuş. 

Gönül işlerinde zamanla yitirilen duyguların, yabancılaşmanın, hayal kırıklıklarının, ne umduk ne bulduk durumlarının anlatıldığı şarkı, Gökçe’nin slow şarkıları arasında şu ana kadar en duygulu olanı gibi duruyor.

Kolye 

Can Oflaz’ın yeni albüm öncesi ayak seslerinden biri olan şarkısı ‘ Kolye’ geçtiğimiz haftanın heyecan veren işlerinden biri olarak dikkat çekti. Şarkıyı dinledikten sonra gelecek olan yeni albüm için merakım bir hayli arttı.

Can kendi sosyal medyasında şarkı daha çıkmadan ‘ Kolye’ ile ilgili sabırsızlığının altını sıkça çizen paylaşımlar yapıyordu. 

Haberin Devamı

Sözleri Can Oflaz ve Merve Deniz’e , bestesi Can Oflaz , düzenlemesi ise Gürsel Çelik’e ait olan ‘Kolye’ dansa davet ederken yanında hüznü getiren bir şarkı. 

Şarkının düzenlemesi öyle güzel olmuş ki Gürsel Çelik ustalığını bir kez daha konuşturmuş. Biraz elektro pop, biraz dans, biraz funk öyle güzel dokunuşlar var ki şarkıyı dinlerken mest oluyorsunuz. 

Can’ın bu şarkısının enerjisinin kendisine iyi geldiği her halinden belli oluyor. Klip çalışmasında sergilediği performans çok şık olmuş. Müziğindeki taviz vermeyen duruşu ve idealistliği ile takdir ettiğim Can’ın yeni albümünü merakla bekliyorum. 

Yaz Gülü 

İrem Derici’nin ‘Yaz Gülü’ şarkısı dinleyicisinin yüzünü güldürdü. Müzikal kariyerinde her tarzın altından kolaylıkla kalksa da pop işlerde İrem’in sesi bir başka parlıyor. Pop şarkılarda kendisini daha rahat hissettiği ve ifade ettiğini görüyoruz.

Söz, müzik ve düzenlemesi Onur Özdemir’e ait olan ‘Yaz Gülü’ ile son çıkardığı düet çalışmalardan sonra solo olarak karşımıza çıkan İrem, dinleyiciden bolca ‘ İşte duymak istediğimiz İrem şarkıları’ yorumlarını aldı.

İrem’in yeni şarkı arayışı esnasında Onur’dan demolar dinlerken ‘Yaz Gülü’nü duyar duymaz bir başka sevip Onur’a ‘ Bu şarkı benim! Kimseye verme.’ dediğini hatırlıyorum. Yıllar sonra ilk defa bir Onur şarkısını kliplendirmek ‘Yaz Gülü’ne nasip oldu. Murat Joker yönetmenliğinde çekilen klipte bu sefer farklı bir İrem’i izliyoruz.

Yazarın Tüm Yazıları