Sedat Biga

Yaza şık bir şekilde nasıl girilir?

10 Haziran 2023
Bohem dalgalardan şık at kuyruğu ve balerin topuzlarına kadar 2023 yazının en iyi saç trendleri, yalnızca sıcağı yenmeye yardımcı olmakla kalmayıp aynı zamanda daha sıcak bir mevsimin unsurlarını da kucaklayan bir dizi çok yönlü stil içeriyor.

Hisleriniz üzerinde dönüştürücü etkiye sahip olabilecek şık saç seçeneklerini keşfetmek için sosyal medyamıza bakmanız yeterli. Yeni bir saç modeli bütçe açısından da yepyeni bir yaz gardırobundan çok daha naziktir.
Bu hafta Met Gala’dan Coachella Festivali’ne kadar hemen hemen her yerde gördüğümüz en popüler saç görünümlerini bir araya getirdim. 

Kusurlu dalgalar 

Dalgalı saçlardaki yenilikler neler? Bu sezon saçta, yapılmamış bir doku hissi veren, kıvrımlı, kusurlu dalgalar ön plana çıkıyor. Eğer saçınızda en doğal dalgaları yakalamak istiyorsanız şampuanınıza bukle belirginleştirici shot ilave etmeyi unutmayın!

Havalı sarışın

Platin sarı saç renkleri yavaş yavaş geride kalırken, Margot Robbie ve Gigi Hadid’inki gibi daha koyu tonlu sarı saç renkleri ivme kazanmaya başladı. Havalı sarı saçlarınızı korumak için Concept Beauty koruyucu, keratinli ve nemlendirici saç bakım setini kullanabilirsiniz.

Yazının Devamını Oku

Yaz geldi: Güneşin tadını çıkarırken saçınıza dikkat edin

3 Haziran 2023
Sıcak yaz günlerinde havuz başında tembellik yapmaktan daha keyifli bir şey olamaz herhalde. Ancak D vitamini genel olarak vücudunuz için harika olsa da, çok fazla güneş ışığı saçınıza zarar verebilir.

UVA ve UVB ışınları, hem saç derinize hem de buklelerinize zarar verme gücüne sahiptir. Ancak bu, güneşten uzak durmanız gerektiği anlamına gelmez. Yine de yoğun sezonun o sıcak günlerinin tadını çıkarabilirsiniz. Tek yapmanız gereken; saçınızın yumuşak, parlak ve mükemmel formda kalmasını sağlamak için birkaç koruyucu önlem almak. Bu hafta saçınızı güneşten nasıl koruyacağınızı açıklıyorum.

UV koruması neden önemli?

Saçlarınız da tıpkı cildiniz gibi güneşin UV ışınlarından zarar görebilir. Aslında, UV ışınlarının tatilde saç hasarının ana nedenlerinden biri olduğu kanıtlanmıştır. (Klor ve tuzlu deniz suyu da saçlarınıza zarar verebilir.)

Saçınızı UV ışınlarından korumak için neler yapabileceğinize geçmeden önce, çok fazla güneşin saçınıza nasıl zarar verdiğine hızlıca bir göz atalım.

Saçınızdaki güneş hasarının belirtileri neler?

UV ışınları hem saçınızın liflerinin yapısına hem de rengine zarar verebilir. Bunun nedeni, ışınların proteini parçalama gücüne sahip olması ve saçın yüzde 80-90 oranında proteinden oluşmasıdır. Aşağıdaki saç problemlerinden herhangi biriyle mücadele ediyorsanız, saçınız güneşe çok fazla maruz kalmış olabilir:

* Soluk saç rengi

Yazının Devamını Oku

Saç bakımlarını nasıl ve neye göre seçmemiz gerekiyor?

27 Mayıs 2023
Tarih boyunca saç, farklı anlamları simgeleyen bir nesne olmuştur. Sağlık ve estetik açıdan ön plana çıkan uzun saç uzatma alışkanlığı, hemen hemen bütün kültürlerde şıklık, özgürlük ve zenginlik olarak kabul edildi. Günümüzde de hâlâ feminenlik simgesi olarak görülen uzun ve gür saçlara sahip olmak için doğru saç bakımı elbette çok mühim.

Peki saç bakımında nelere dikkat etmeliyiz? Bu hafta saç bakımı ile ilgili mutlaka okumanız gereken önemli detayları bir araya getirdim…
Öncelikle eğer saçınız ile ilgili problem yaşıyorsanız, bu problemin kaynağını bulmalısınız. Saç dökülmesi, yağlanma, kepeklenme ve saç derisindeki kuruluk gibi problemler Seboreik Dermotit Egzama’dır. Bu gibi şikayetler sıklıkla saç uçlarına uygulanan kozmetik bakımlar ile giderilmeye çalışılsa da sorun aslında saç dipleriniz ile ilgilidir ve sorun ancak saç derisinden çözülür.~Saç telleri ile ilgili yaşayabileceğiniz şikayetler ise kuruluk ve matlık gibi problemlerdir.
Bu nedenle saçı tedavi edebilmek için önce sorunu doğru teşhis etmeliyiz…
Saçlarımıza nasıl daha iyi bakarız ve kusursuz saça sahip oluruz?
Gelin beraber okuyalım…
1. Şampuan ve saç kremi seçimi: Saç tipinize uygun bir şampuan ve saç kremi seçmek önemlidir. Kuru saçlar için nemlendirici özelliklere sahip ürünler tercih edilirken, yağlı saçlar için yağlanma önleyici şampuanlar kullanılabilir. Renkli veya boyalı saçlar için özel olarak formüle edilmiş ürünler tercih edebilirsiniz.
2. Saç derisi temizliği: Saç bakımının temeli, sağlıklı bir saç derisine sahip olmaktır. Düzenli olarak saç derinizi nazikçe temizlemek için uygun bir şampuan kullanın. Aşırı sıcak suyla yıkamaktan kaçının, çünkü bu saç derisini kurutabilir.

Yazının Devamını Oku

Çocuk saçı deyip geçmeyin

13 Mayıs 2023
Bu hafta harika bir misafirim vardı, ismi Nehir. Çocuklar saçlarını kestirmek konusunda oldukça hassastırlar, Nehir’in kendi isteğiyle saçlarını kestirmeye ikinci defa gelmesi beni çok mutlu etti...

Kariyerim boyunca birçok yetişkinin çocukluk yıllarından kalma saç kestirme korkularına şahit oldum. Bu benim zaman içinde doğal olarak hassaslaştığım bir konu haline geldi. Müsaade ederseniz deneyimlerimden oluşan bir kılavuz hazırladım, lütfen okuyun.
Çocuklarda saç kesimi ciddiye alınması gereken çok önemli bir konudur.
Annesi bile olsanız saçlarını kesecekseniz asla izin istemeden saçlarına dokunmayın. Alacağınız cevap ‘hayır’ olabilir ona saygı gösterin, o size kendi isteğiyle gelene kadar bekleyin.
Saçlarını kendisinin izin verdiğinden asla daha fazla kesmeyin, bunun sonucu çok travmatik olabiliyor.
‘Şöyle olursa daha güzel olur’ demeyin onu dinleyin, kendisini ifade etmesine izin verin.
Sizin beğendiğinizin daha doğru olduğunu savunup asla çocuklarınıza istediğiniz saç modelini kestirmiyor diye surat asmayın.
Asla saçları kesileceği için ağlayan çocuğun saçlarını kesmeyin duygusal olarak parmaklarını kesmenizden daha farklı olmayacaktır.

Yazının Devamını Oku

‘Su dalgaları’ bu yaz Met Gala’dan Cannes’a kadar her yerde

6 Mayıs 2023
Bu yaz uzun ve az önce denizden çıkmışsınız gibi bir izlenim veren “su dalgalı” saçları sıklıkla göreceğiz. Benim gibi pazartesi gecesini Met Gala izleyerek geçirdiyseniz Julia Roberts, Blake Lively, Sophie Turner gibi ünlülerde gevşek kıvrımlı dalgalarla karakterize edilen bu muhteşem saç modelini görmüşsünüzdür.

Peki, su dalgaları nedir? Ve bunları evde nasıl yapabiliriz?

Botticelli’nin resimlerinde Rönesans saçından ilham alan bu stil, doğal bir kabarık dalga ile uzun ve yapılandırılmamış olarak elde edilir. Neticede özgür, rahat bir “Toprak Ana” enerjisiyle genç, ekstra uzunluğu sayesinde feminen ve son derece doğal görünen saçlara sahip olursunuz.

Evde nasıl yapabiliriz?

Saç stilistinizden saçınızı uzun tutmasını isteyebilir ya da kısa saçlarınız varsa mikro kaynak ile uzatabilirsiniz. Saçlarınız kendiliğinden hafif dalgalı ise Concept Beauty Bukle Belirginleştirici seti ile buklelerinizin belirginleşmesini sağlayabilir ya da belirgin buklelerinizi elektriklenmeden kullanabilirsiniz. Saçlarınız düz ise kalın tutamlara ayırarak maşa ile bu görüntüyü elde edebilirsiniz.

Met Gala

Güzellik ve moda öncüsü Met Gala cazibe faktörünü yeni, gerçek dışı zirvelere çıkarmak için mükemmel bir bahane olarak hizmet ediyor. Şaşırtıcı derecede ayrıntılı bir elbisenin herkesin ağzını açık bırakacağı kesin. Ancak herhangi bir Met Gala görünümünü tamamlayan en önemli detay, saç stilidir. Size de ilham olabilecek en başarılı ve çarpıcı saç stillerini gelin birlikte inceleyelim...

 

Yazının Devamını Oku

Saç uzatma yöntemleri rehberi

29 Nisan 2023
Uzun saç modası, geçmişten günümüze kadar birçok farklı tarz ve trende evrildi. Ancak son yıllarda, doğal, gevşek dalgalar ve saçların doğal görünmesi üzerine odaklanan bir trend var. Bu sene uzun, dalgalı saçlar ile kullanılan saç aksesuvarları da sıklıkla karşımıza çıkacak.

Saçınızın sağlıklı bir şekilde uzaması için genel olarak beslenmenize dikkat etmeniz ve yeterli miktarda vitamin ve mineral almaya özen göstermenizi tavsiye ederim. Ancak uzun ve gür bir saça sahip olmak için yıllarca saçınızın uzamasını beklemenize gerek yok. Doğru uygulanan bir kaynak yöntemi ile hem saçınızı uzatmaya devam edebilir hem de hayalinizdeki havalı saçlara kavuşabilirsiniz!

Mikro kaynak

Uzun yıllar yaptığım araştırma ve incelemeler sonucunda, saç uzatma tekniklerinin saçlar üzerindeki olumsuz etkilerini minimize etmek için mikro kaynakları geliştirdim.
Yapılan uygulamalar, kullanıcının mevcut saçlarına zarar vermemeli ya da en az zararla uygulanabilmelidir, günlük hayata konfor sağlaması ve kolay kullanılabilmesi de ayrıca çok önemli. Doğru uygulanmış bir saç kaynağı sayesinde, hem uzun saça kavuşabilir hem de saçınız yıpranmadan saçınızı uzatmaya devam edebilirsiniz.
Saç uzatma işlemi yaparken dikkat etmeniz gereken bazı detaylar var. Öncelikle, doğru uygulama tekniklerini seçmelisiniz. Saçınızın yapısına ve uzama hedefinize uygun bir teknik seçmek oldukça önemli.
Kendi doğal saçınıza en yakın doğal saçlarla çalışmak her zaman saç sağlığını korumak için dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri. Bu nedenle saç yapınıza uygun, sizin için doğru saçı seçmek en önemli detaylardan biri. Dikkat edilmesi gereken diğer detaylardan biri de kullanılan malzemeler. Kalitesiz malzemelerin kullanılması saçınıza geri dönüşü çok zor olan zararlar verebilir.

Yazının Devamını Oku

İdeal saç renginizi nasıl bulursunuz?

22 Nisan 2023
Yaz aylarının neredeyse geldiği ve kendini yeniden göstermeye başlayan güneş sayesinde enerji ve motivasyonumuzun arttığı bu günler saçınızı yenilemek için harika bir zaman olabilir. Yeni bir saç rengi yaşam enerjinizi ve özgüveninizi daha da artırabilir.

Tabii eğer sizin için doğru tonlarsa! Bu hafta sizinle saç renginizi değiştirmeden önce nelere dikkat etmeniz gerektiğiyle ilgili önemli bilgiler paylaşıyorum. Okumadan saçınızı değiştirmemenizi tavsiye ederim...

Saç renginizi değiştirmek istiyor ama size en uygun rengi bulmakta zorlanıyor musunuz? Her ne kadar doğru saç rengi konusunda ilk aklınıza gelen ten renginiz olsa da ne yazık ki bu, doğru saç rengini seçmeniz için yeterli değil...

Teninizin alt tonu, göz renginiz, saçınızın hangi tonları yansıtması gerektiği ve saç rengi hedefiniz, saç rengi kartelasından bir renk tonu seçmeden önce göz önünde bulundurmanız gereken diğer faktörler...

CİLDİNİZİN ALT TONUNU NASIL ÖĞRENİRSİNİZ?

Çoğu insan ten rengini sadece açık, orta veya koyu olarak tanımlar. Bununla birlikte, epidermisin altında gizlenen cilt katmanları, teninize “sıcak” veya “soğuk” bir renk verir. Yaygın ama yanlış bir inanış vardır: Buna göre açık ten renklerinin soğuk alt tonlara sahipken; koyu tenli kişiler sıcak alt tonlara sahiptir. Oysaki tüm ten renkleri sıcak, soğuk veya nötr tonlara sahip olabilir. Cildinizin alt tonunu öğrenebilmek için birkaç noktaya dikkat etmeniz gerekiyor:

Cildinize bakın: Cildinizi ya iyi aydınlatılmış ya da doğal ışığa sahip bir odada ayna karşısında yakından inceleyin. Altın, sarı veya pembe, mavi tonları aramayı deneyin. Sarı tonlara sahip bir renk tonu sıcak bir alt ton anlamına gelirken; pembemsi bir renk tonu ise soğuk bir alt tona işaret eder.

Bileklerinizi kontrol edin: Damarlarınızın rengine yakından bakın. Damarlarınız mavi veya mor görünüyorsa, o zaman soğuk bir alt tonunuz vardır. Damarlarınız yeşil görünüyorsa sıcak tonlusunuzdur. Hangi rengin baskın olduğuna karar veremiyorsanız nötr olabilirsiniz.

Gözlerinizi inceleyin:

Yazının Devamını Oku

Artık zamanı durdurmak mümkün

15 Nisan 2023
Bu hafta sizin için medikal estetik alanında önemli yenilik ve gelişmelere imza atan, son zamanlarda ise kendi oluşturduğu kozmetik markası ile fark yaratan kıymetli dostum Doktor Alp Mamak’a mutlaka okumanız gereken önemli sorular sordum…

Son yıllarda güzellik algısı ve tanımında ne gibi değişiklikler meydana geldi?

- Güzellik algısındaki en büyük değişiklik, pandemi sonrasında oldu. Özellikle makyaj yapmadan evde oturduğumuz, cildimizin farkına vardığımız bir dönem geçirdik. Bu da özellikle cildin güzelleşmesi için yapılması gereken yatırımların önem kazanmasını ve doğal bir görüntünün daha ön planda olmasını sağladı.

Artık zamanı durdurmak mümkün hale geldi diyebilir miyiz?

- Diyebiliriz kesinlikle ama bu birçok komponent içeriyor. Yani son derece doğru yatırımlar, özellikle cildin kalitesinin artırıldığı, gerekli değişikliklerin ufak tefek dolgularla sağlandığı, koruma amaçlı botoks uygulamasının yapıldığı, çok doğru cilt bakım ürünleri ve güneş koruyucuları ile cildimize destek olduğumuz, aynı zamanda yeterli miktarda su tükettiğimiz, sigaradan uzak durduğumuz sağlıklı bir yaşam şekli de kesinlikle zamanı durdurmanın çok önemli bileşenlerinden biri. Çünkü yer çekimi ve yaşlanma süreci bir halat yarışı gibi bir taraftan çekiyor, hekim ve hasta da diğer taraftan çekiyor. O yüzden bu diyaloğun içinde doğru bir beslenme ve yaşam şeklinin, hatta uyku düzeninin de olması şart.

Son zamanlarda en çok hangi uygulamalar yapılıyor?

- Özellikle cilt yatırımı için yapılan uygulamalar. Yani mezoterapi, vitamin ve doku stimülasyonu uygulaması. Bu uygulamalar sayesinde daha genç ve sıkı bir cilt elde ediliyor.

ENJEKSİYONDA DOĞALA YAKIN VE ETKİ 

Yazının Devamını Oku