Kızılcık ve mangoyla serinleyelim

Mayhoş tadıyla ünlü kızılcıklar tezgâhlarda... Bu hafta sizin için kızılcık şerbeti tarifi hazırladım, onunla birlikte bir de mangolu limonatayı nasıl yaptığımı anlatmak istedim. Bu sıcaklarda iyi gider.

Haberin Devamı

Kızılcık ve mangoyla serinleyelim
Kızılcık şerbeti (10 kişilik)

NE LAZIM?

◊ 1 kg kızılcık
◊ 10 su bardağı su
◊ 1 kg toz şeker

NASIL YAPARIM?

◊ Kızılcıkların saplarını ayıkladıktan sonra yıkayıp süzün ve orta boy bir tencereye aktarın.
◊ Üzerine suyu ilave edip orta ısılı ateşte pişirin. Meyveler iyice ezilince ocaktan alın. Üzerindeki köpüğü bir kaşık yardımıyla aldıktan sonra soğumasını bekleyin.
◊ Soğuyan kızılcıkları sık örülmüş bir tel süzgeçte ezerek suyunu süzün. Süzülmüş kızılcık suyunu tekrar aynı tencereye aktarın. Üzerine şekeri ekleyip kısık ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
◊ Kaynayan şurubu koyu boza kıvamına gelinceye kadar pişirmeye devam edin. ◊ Ocaktan alıp henüz sıcak haldeyken kavanozlara aktarın. Servise sunarken su ilave edip meyve suyu kıvamına getirin. Soğuk olarak servise sunun.Kızılcık ve mangoyla serinleyelim
Mangolu limonata (2 kişilik)

NE LAZIM?

Haberin Devamı

◊ 2 mango
◊ 1/2 su bardağı şeker
◊ 3/4 su bardağı su
◊ 1 büyük limonun suyu
◊ Buz küpleri
Süslemek için
◊ Taze nane yaprakları

NASIL YAPARIM?

◊ Şekeri ve suyu bir tencereye alın, orta ısılı ateş üzerinde şeker eriyinceye kadar kaynatın. Şeker eridikten sonra bir kenarda soğumaya bırakın.
◊ Kabuğunu soyup çekirdeğini çıkardığınız mangoyu, robotta püre haline getirin.
◊ Soğuyan şeker ve suya, mango püresiyle, limon suyunu katıp karıştırın.
◊ Bardaklara buzları koyun. Mangolu limonatayı üzerine döküp karıştırın. Taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis edin.

Yazarın Tüm Yazıları