Haftanın müzikleri

Haberin Devamı

Orta Dünya’ya yolculuk

Power metal’in güçlü grubu Blind Guardian; çarşamba akşamı Jolly Joker Ankara’da, perşembe akşamıysa İstanbul Küçükçiftlik Park’ta sahne alacak. Ülkemizde daha önce pek çok defa sahne alan ve hepsinde de binlerce kişi karşısında unutulmaz performanslara imza atan Alman power metal grubu Blind Guardian, kariyerinin onuncu stüdyo albümü ‘Beyond the Red Mirror’ın ardından bir kez daha İstanbul ve Ankara’da çalmaya hazırlanıyor. Vera Müzik tarafından ‘%100 Metal’ serisi kapsamında düzenlenecek konserlerin biletleri Biletix’te. Ankara konserinde 18 yaş sınırının mevcut olduğunu da hatırlatalım.
Haftanın müzikleri

Bu akşam Parkfest’te

The Dø, Olivia Merilahti ve Dan Levy’den kurulu son yılların en güçlü müzik gruplarından. Biri Fransa, diğeri Finlandiya orijinli. ‘Shake, Shock, Shaken’ adını verdikleri üçüncü albümlerini geçtiğimiz günlerde yayınladılar. Radikal değişiklikler içeren bu albümün hemen sonrası, bu akşam İstanbul’daki Küçükçiftlik Park’ta düzenlenecek Parkfest’te Kadebostany, Princess of Chelsea gibi isimlerle sahneye çıkacaklar. Olivia Merilahti, İstanbul konserinde bizi neler beklediğini şu sözlerle özetliyor: “Daha çok yeni albümden şarkılar çalacağız. Ancak araya birkaç tane eskilerden favorilerimizi de sıkıştırmayı planlıyoruz.” Konserin biletleri Biletix’ten temin edilebilir.

Haftanın müzikleri

Haberin Devamı

‘Vikings’ rüzgarna kapılın

Ciddi bir hayran kitlesine sahip ‘Vikings’ dizisinin efsanevi müziklerini yapan Norveçli grup Wardruna, çarşamba akşamı 20.00’da KüçükÇiftlik Park Bahçe’de mitolojik İskandinav gecesi yaşatmaya geliyor. Gorgoroth grubundan Einar Selvik ve Gaahl ile Lindy Fay Hella önderliğinde kurulan Wardruna, antik Norveççe sözlerde yazdığı ve tamamen doğal enstrümanlar (ceylan derisi davul, öküz kemiği flüt, vs.) kullandığı şarkılarıyla meşhur.

Haftanın müzikleri

Haberin Devamı

Yeni şarkılar Ankara yolcusu

Ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, cumartesi akşamı Serenad Bağcan’la birlikte Ankara MEB Şura’da ilk kez yeni şarkılarıyla dinleyicilerle buluşacak. 17.00 ve 20.30 saatlerinde iki kez gerçekleştirilecek konserin programında; Fazıl Say’ın bestelerini Serenad Bağcan’ın seslendirdiği ‘İlk Şarkılar’ albümünden eserlerin yanı sıra, geçtiğimiz günlerde çıkan ‘Yeni Şarkılar’ albümünden eserler ve Fazıl Say’ın kendi solo piyano eserleri de yer alıyor. Biletler Biletix’te.

Haftanın müzikleri

Yazarın Tüm Yazıları