Başkent Kültür Yolu’nda fotoğraflı günler

Ankara 16 gün sürecek muhteşem bir festivale ev sahipliği yapıyor: “Başkent Kültür Yolu.”

Haberin Devamı

Tiyatro ve dans gösterileri, konserler, söyleşiler, sergiler... 7’den 77’ye her yaştan vatandaşın kendilerinden bir şeyler bulabileceği renkli birçok programın yer aldığı festivalde, fotoğraf da organizasyonun önemli bir parçası.
“Afgan kızı” portresi ile tüm dünyanın yakından tanıdığı Steve McCurry’nin de aralarında bulunduğu birçok önemli ismin sergisi, sanatseverleri bekliyor.

STEVE MCCURRY’DEN ‘PHOTOGRAPHER’

Başkent Kültür Yolu’nda fotoğraflı günler

Geçen yıllarda başkentte büyük ilgi çeken günümüzün en önemli ustalarından National Geographic fotoğrafçılarından Steve McCurry, “Başkent Kültür Yolu Festivali”yle eş zamanlı olarak CerModern’de Ankaralı sanatseverlerle yeniden buluştu. 28 Mayıs’ta açılan sergi 14 Ağustos’a kadar görülebiliyor. Steve McCurry’nin “Photographer” adıyla derlenmiş sergisinde son 30 yılda dünyanın farklı birçok yerinde çektiği -en çok bilinen ve hatırlanan- 45 çalışması yer alıyor.

FOTOĞRAFLARIMIN TEMELİ İNSAN

Dünyanın prestijli birçok ödülüne sahip ve uluslararası platformda yayımlanmış 13 adet de kitabı bulunan Steve McCurry, National Geographic Dergisi’nin 1985 Haziran sayısında “Afghan Girl”(Afgan Kızı: Şarbat Gula) başlığıyla yayımladığı fotoğrafla tanındı. Steve McCurry, gücünü dünya ve üzerinde yaşayan her şeye karşı duyduğu büyük meraktan alıyor. Yaşanılanları tümüyle yansıtan öyküleri yakalarken, “Fotoğraflarımın çoğunun temeli insan” diyor ve ekliyor:
“İnsanın çevresine kurduğu tüm duvarların yıkıldığı, gerçek benliğin belirdiği anın, insanın yüzüne kazınmış yaşanmışlığın peşindeyim. O insanın yerinde olmanın nasıl bir şey olduğunu aktarmaya çalışıyorum. Fotoğraflarımda huzursuzluk hakim, insan duyguları, insan ilişkileri, çevremizle nasıl bağlantılı olduğumuzu anlatıyorum. Bizim sorumluluğumuz yaşadığımız yer ve durumla ilgili hikâyeleri dürüstçe, bütünüyle ve zamanında dünyaya aktarmaktır.”

Başkent Kültür Yolu’nda fotoğraflı günler

HANGİ FOTOĞRAF SERGİSİ SİZİ NEREDE BEKLİYOR?

Haberin Devamı

CerModern’de “Steve MCCurry Sergisi”, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde “Ankara’nın Katmanları Fotoğraf Sergisi”, Cumhuriyet Müzesi’nde(2. TBMM) “Cumhuriyetin 100. Yılına 1 Kala Fotoğraf Sergisi”, Gençlik Parkı Ankara Kent Konseyi’nde “Kadın ve Emek Fotoğraf Sergisi”, Ulucanlar Cezaevl Müzesi’nde “Ankara Ahi Eserleri Fotoğraf Sergisi” ve Gençlik Parkı’nda “Photo Walk Sergisi.”

Yazarın Tüm Yazıları