Prof. Dr. Sinan Çavun
Prof. Dr. Sinan Çavun
Prof. Dr. Sinan ÇavunYazarın Tüm Yazıları

Taşlar yerine oturuyor

Bursaspor’da pazar akşamı alınan bol gollü galibiyet herkesi mutlu etti.

Haberin Devamı

Özellikle gençlerin adaptasyon sürecinde alacakları her türlü galibiyet onların özgüven kazanması anlamında değer katacaktır.
Üstelik bu ligde nasıl bir oyun anlayışının benimsenmesi konusunda da büyük bir gösterge olacaktır.
Sezonun ilk maçından itibaren oyun tarzının ikili mücadeleden kaçınarak, bol pas yapan ve top rakipte iken de gençlik ateşiyle yapılacak olan presin bizim için en doğru yol olduğunu yazmıştık. Özellikle orta alandaki baskının rakibin oyun planını nasıl alt üst ettiğini çok iyi görmüş olduk.
*
Sivas Belediye maç boyunca neredeyse organize olmakta zorlanırken, yalnızca ilk yarının o da çok az bir kesiminde yeşil beyazlılar üzerinde etkili olmaya çalıştı. O bölümlerde de kalecimiz Canberk gösterdiği istikrarlı performans ile sıkıntının büyümesine engel oldu.
Takımın tecrübelilerinden Enver Cenk Şahin tam anlamıyla takımın abisi konumunda ve gençlere saha içinde liderlik yaparken, gösterdiği mücadele ile de örnek olmaya devam ediyor. Umarız tüm sezon boyunca bu rolü layıkıyla yerine getirmeye devam eder.
Takımın bir diğer tecrübelisi Kubilay da geçtiğimiz haftalara göre bir adım ilerlemiş durumda. Onun da en kısa zamanda Enver Cenk Şahin’e eşlik etmesi tüm camianın en büyük beklentisi.
*
Sıkıntılar yok mu?
Tabii ki var ve hemen düzelmesini zaten kimse beklememeli.
Öncelikle fiziki, birebir mücadele için aylar hatta belki yıllar gerekebilir. O nedenle temastan kaçınacak oyun anlayışının devam etmesi önemli.
İkinci sıkıntı rakip takımın hücumda kaptırdığı topları, çok hızlı bir şekilde ikinci ve akabinde üçüncü bölgeye ulaştırmakta bazen problem yaşıyoruz. Tabii bu da zamanla ve birbirlerine alıştıkça aşılacak bir sorun.
Diğer bir sıkıntı çok kolay ve gereksiz kart görmemiz. Şu anda bir maç eksiğimiz olmasına rağmen 2. Lig’e tüm takımlar arasında en sık sarı kart gören 4. takım konumundayız. Zaten kadronun çok dar olduğu bir süreçte takımdaki her oyuncunun dikkat etmesi, çok ucuz kart görmemeye özen göstermeliler.
Sonuçta geçen her zamanın takımdaki gençlerin adaptasyonu, futbol seviyelerini artırmaları için bir fırsat.
Örneğin Abdullah Tazgel, sağ bek Eren, Berat, Mustafa Genç her hafta üzerine koymaya devam ediyorlar.
O yüzden her ne olursa olsun bu gençlerin ardında durmak Bursaspor’un geleceği adına bir nevi zorunluluk...

Yazarın Tüm Yazıları