WhatsApp’ın az bilinen 10 harika özelliği

1 milyarı aşkın kullanıcısı ile değişen oyunun en hayati parçalarından biri de WhatsApp. Ama en popüler uygulamaların bile birçok kilit özelliği arka planda kalabiliyor. Bu hafta WhatsApp’ın daha az bilinen huylarına bakıyoruz.

Haberin Devamı

Mobil uygulamalardan bahsederken özellikle WhatsApp’ı farklı bir yere koymakta fayda var. Akıllı telefonların içine tıkıştırdığımız onlarca app arasında yükleme eylemi opsiyonel olmayan belki de tek örnek o. WhatsApp, operatörün torbaya attığı binlerce konuşma dakikasının ıskartaya çıkmasının başsorumlusu. Temel bir ihtiyaç maddesinden bahsediyoruz artık. Sevgilinin sesi ile değil kalpli öpücük atan emojiyle özlem dizginlemeye, iş arkadaşlarıyla ‘Bebeğin olmuş, bravo’ paydasında yapmacıklaşmaya, yalan yanlış duyumları eş dost üstünde test etmeye, bir grupta olmayanları çekiştirmeye, başka grup açıp çekiştiren kişiyi çekiştirilenle çekiştirmeye ihtiyacımız var. Bu hafta WhatsApp’ın daha az bilinen huylarına bakıyoruz.  (1 milyar insan, yarısı bilmese 500, iyi iyi).

Haberin Devamı

WhatsApp’ın az bilinen 10 harika özelliği- KALIN YA DA İTALİK YAZMA: Mesajlarınızı bold, italik ya da üstü çizili şekilde yazabilirsiniz. Kalın harfler için mesajı (*bold*) yıldız karakterleri arasında, italik için iki alt tire ortasında (_bu da italik_) yazmak gerekiyor. ~Üstü çizmenin yolu ise bu.~

- MOBİLDEN PC’YE DOSYA TRANSFER ETME: Evet, çoğunuz (ofiste verimlilik katili olan) WhatsApp Web’i biliyor olmalı. Ancak bu özelliğin pek göze çarpmayan bir yönü mevcut. Mobilden size gönderilen her dosya, Web versiyonunda da görünüyor. WhatsApp Web’i o dosyaları hızlıca PC’ye
kaydetmek için kullanabilirsiniz.

- KİŞİYE ÖZEL CEVAP VERME: Grup sohbetlerinde 3-4 farklı konu eş zamanlı olarak masaya yatırılabilmekte, kimin kime yanıt verdiği anlaşılamadığında ortam TBMM’ye dönebilmekte. Mesajın üstüne basılı tutup ‘Cevapla’yı tıkladığınızda alıntılayarak yanıtlayabilirsiniz. Ayrıca kalabalık gruplarda tek kişiye seslenmek için ‘@‘sonuna kişi adını eklemeniz yeterli. Etiketlenen kişi grubu sessize bile alsa bildirim alacak.

- VERİ KULLANIMINI AZALTMA: WhatsApp aramaları güzel olduğu kadar veri düşmanı da. Ayarlar > Veri ve Depolama Kullanımı’ndan Düşük Veri Kullanımı’nı işaretlerseniz tasarruf edebilirsiniz. Ayrıca video/fotoğraf/ses dosyalarını otomatik indirme seçeneğini de kapatmanızı öneririm.

Haberin Devamı

- TOPLU MESAJ ATMA: Toplu mesaj listeleri oluşturabilirsiniz. Bu özelliğin grup mesajlarından en önemli farkı eklenen kişilerin birbirini görmemesi, mesajın toplu atıldığını bilmemesi. Lirik bayram mesajları için birebir.

- FOTODAN GIF YAPMA: iPhone 6 Plus ve üstü cihazlardaki live photo, WhatsApp’ta harika bir özelliğe dönüşüyor. Çektiğiniz fotoğrafı gönderirken 3D dokunuşu ile GIF olarak seçerseniz fotolarınız canlanacak.

- EN İYİ ARKADAŞINIZI GÖRME: iOS kullanıcıları en çok kime mesaj attıklarını Ayarlar > Veri ve Depolama Kullanımı > Disk Kullanımı rotasında görebiliyor.

- FONTU DEĞİŞTİRME: Mesajınızı (```Mesela böyle```) parantez içinde gördüğünüz karakterin içine aldığınızda kendinizi roman yazıyor gibi hissedebilirsiniz.

Haberin Devamı

- BULUTTAN BELGE PAYLAŞMA: Sohbet penceresinin sol altındaki ikona basıp Belge’yi seçerek iCloud ya da Google Drive hesabınızdan dosya
gönderebilirsiniz.

- ETKİNLİK OLUŞTURMA: Saat ya da tarih belirttiğinizde mesajlar mavi ve altı çizili şekilde çıkar. Üstlerine tıklayarak bu tarih ve saatlere takviminizde hızlıca etkinlik tanımlayabilirsiniz. 

Yazarın Tüm Yazıları