Yeni kartlar açılıyor

Gençlerbirliği’nde genel kurulun yapılacağı tarihin belli olduğu ancak gizli tutulduğu iddia edilirken, Beştepe’de hareketlenen kulislerle birlikte, temas trafiği de baş döndüren bir hıza erişmiş durumda.

Haberin Devamı

Başkan Murat Cavcav ile eski başkan vekillerinden Niyazi Akdaş arasında gerçekleşen telefon görüşmesi, beklenen sonuca ulaşmazken, daha önce bir araya gelen ancak aralarındaki uzlaşı masası, son anda yaşanan tartışmanın ardından devrilen ikili, Murat Cavcav ve Arda Çakmak’ın bir kez daha buluştuğu bilgisi, ortamı yeniden hareketlendirdi. Yeni görüşmede, hem kongreye kadarki süreç hem de sonraki dönemle ilgili yapılacakların masaya yatırıldığı belirtiliyor.
Akdaş ile Cavcav arasındaki görüşmenin, Akdaş’ın kulübün vahim ekonomik tablosunu görüp geri adım atması sonrasında ikinci plana bırakıldığı, yeni formül arayışında, Cavcav-Çakmak temasının, gündemin belirleyicisi olacağı konuşuluyor.

FARKLI HAMLELER GELEBİLİR

Önceki günkü buluşmaya Cavcav ve Çakmak’ın yanı sıra yöneticilerden Murat Öngelen ve Osman Kaçar’ın da iştirak ettiği belirtiliyor. Görüşmede, hem acil eylem planının devreye sokulması hem de sonraki sürecin nasıl olması gerektiğinin masaya getirildiği ifade ediliyor. İlk planda altı çizilenin ise gerekli ödemeler için kaynağı bulunması olduğu dile getiriliyor. Arda Çakmak, daha önce yapılan bir dizi görüşmede kulübe gerekli maddi destek konusunda çalışma yapacağını söylemişti. Çakmak’ın ikinci buluşmayı kabul etmesi, kendisi destek konusunda aynı düşüncede şeklinde yorumlanıyor. Burada, iki konu tartışılıyor. İlki, kongreye kadar Arda Çakmak belli miktarda maddi destek sağlayacak. Genel kurulda Murat Cavcav yeniden başkan adayı olursa Çakmak, başkan vekili olarak mı görev yapacak ? İkincisi ise Cavcav başkanlığa adaylığını koymazsa, kulüpteki delege ağırlığının zor dönemde kendilerine katkı sağlayan Arda Çakmak’a yönelmesini mi isteyecek? İkinci seçenek, eski yöneticiler Sinan Gürsoy ve Hıfzı Kuruşa ile birlikte hareket ettiği söylenen, mevcut yönetim içinden bazı isimleri yanına alabileceği belirtilen Niyazi Akdaş ile başkan vekilliği görevinden alındıktan sonra sessizliğini koruyan ancak başkan adaylığını düşünen ve Cavcav ekibinde bulunan bazı isimleri kendi ekibine alabileceği belirtilen Arif Ölmez’e karşı bir güç birliği oluşturma çabası olarak değerlendiriliyor.

KULÜPTE BELGEYE ULAŞILAMIYOR

Çakmak’ın buluşmanın ardından tesislere gittiği ve antrenmanı izledikten sonra bazı yöneticiler ile birlikte genel menajer Cem Onuk ile görüştüğü konuşuluyor. Bu görüşmede, oyuncuların sözleşmeleri masaya yatırılmış, geçmiş dönemde Beştepe’ye gelip ayrılan ve halen kulüpte olan hem yerli hem de yabancı oyuncuların bazılarının yüksek bedelli kontratları ile kontratlarında ekstra ödemelerle ilgili hükümler bulunduğu iddiası tartışmaya yol açmış. Görüşmeye katılanlar, imzalanan ve tartışılan sözleşmelerin geçmişte kulüpte görev yapan Emrah Atasoy dönemine ait olduğunun altını çizerken, özellikle son 10 yıllık süreçteki mukavelelerin incelenip, gerekli hukuki çalışmanın yapılması gerektiğinin üzerinde durmuş.
Mukavelesinin feshedilmesi gündeme gelen Sio’nun yaklaşık 200 bin Euro’yu bulan ve ödenmesi gereken bonservis bedelinin olduğu, 2-3 sezon önce ayrılan bazı oyunculara da kulübün borcunun bulunduğu bilgisi, ortamı daha da germiş.
Taylan Antalyalı’nın Erzurumspor’dan Galatasaray’a geçerken, Gençlerbirliği’nin alacağı pay konusunda devre dışı bırakılmasına benzer durumda, Medipol Başakşehir’den, Fenerbahçe’ye 7 milyon Avro bedelle transfer olan İrfan Can Kahveci’nin, kontratı da görüşmede gündeme gelmiş. Gençlerbirliği’nden giderken sözleşmesine, (Bir sonraki transferden yüzde 10 pay alınır) şeklinde madde yazıldığı iddiası ortada dolaşırken, yapılan araştırmada böyle bir belgenin kulüpte olmadığı aktarılmış, Medipol Başakşehir kulübüne de bu durum sorulmuş ancak olumsuz yanıt alınmış.
Gençlerbirliği ligde kötü günler geçirirken, Beştepe’de işlerin yolunda gitmediği açık. Açılan yeni kartların, Gençlerbirliği’ni nereye götüreceğini birlikte izleyeceğiz

Yazarın Tüm Yazıları