Bir maçtan fazlası

Ankaragücü’nde meraklı bekleyiş son bulurken, geride kalan sezon olduğu gibi, transferin bitimine saatler kala, yasak kalktı, tahta açıldı. Sarı-lacivert kalpler, şimdi farklı bir heyecan, coşku ve sevinçle atıyor. Camia yeni bir umuda, tutkuyla sarılmış durumda. Bıçak sırtında yürünecek kritik bölüme, önemli bir revizyon ile giriliyor. Gidenler ve gelenler ile birlikte, 17-18 ismi kapsayan bu değişim sonrasında, herkes, mutlu sonu bekliyor.

Haberin Devamı

 

Zorlu süreci başarıyla yürüten A.Gücü yönetiminin, hakkı teslim edilmeli. Hem sayıca hem de yüksek rakamlara ulaşan alacaklı dosyalarını, kulübün mevcut ekonomik tablosu içinde çözmek kolay iş değildi. Uzun uğraşlar, sıkı pazarlıklar, gece yarılarına kadar süren ikna çabaları sonunda, kara bulutlar dağıldı, ümitler yeşerdi. Elbette, yasak daha önce kaldırılsa, ligin ikinci yarısının başındaki maçlara, takım, hem oyuncu hem de motivasyon olarak değişik duygularla, hazır şekilde çıksa, durum daha farklı olurdu. Ancak, yapacak bir şey yok, önemli olan bundan sonrasına daha iyi odaklanmak.

YENİ BİR ENERJİ GELDİ

Gelinen noktada, riske girmek gerekiyordu ve o risk yönetimce alındı. Fatih Mert ve ekibi, neredeyse kulübü nefes alamaz hale getiren dosyalarla ilgili işlem yapmadan, mevcut kadroyla yola devam edip, ‘Düşeceksek de böyle düşeriz’ diyebilirdi. Bu yola gidilse, taraftarın beklentisi karşılık bulmaz, yönetimin, taraftar üzerindeki etkisi ve kredisi azalırdı. Yapılan girişimler, kurulan temaslar ve oluşturulan kaynaklar ile kulüp hem eksi puan cezası almaktan kurtarıldı hem de yarısından fazlası geçilmiş zorlu maratonun kalan kısmı öncesinde, camiaya; bir enerji, moral ve heves yüklemesi yapıldı. Elbette, bu girişim, beraberinde kulübe yeni borçlar, yeni yükümlülükler getirecek. Önemli olan geçmişteki hatalardan dersler çıkarıp, parayı doğru kullanmak, doğru isimleri nokta atışları ile bulmak ve menajerlerin tuzağına düşmemekti. Alınan riskin sonuçları, sezon bitiminde elde edilecek dereceye bağlı olarak güncellenecek...
Şimdi, sahne teknik kadro ve oyuncuların. Onların işinin ne kadar zor olduğu ortada. Omuzlarındaki sorumluluk iki değil, 5 katına çıktı, ayaklarına binen yük tarif edilemeyecek kadar ağır. Yeni gelenler; kenti, takımı, arkadaşlarını, stadı, rakipleri, tesisi, ligi tanımadan hayati maçlarda görev yapacak. Hem yarın, hem de sonrasında oynanacak karşılaşmalar, bir futbol müsabakasının çok ötesinde anlamlar taşıyor. Kaybedilecek her puanda, puandan çok daha fazla değerlerin yitip gideceği, bir süreç başlıyor.

Haberin Devamı

ATEŞİN İÇİNDE MÜCADELE

Haberin Devamı

Bu açıdan, Kasımpaşa maçı, kulübün yolunu belirleme adına son derece önemli. Teknik ekip ve futbolcu grubu, bu müsabakayı kazanırsa, bir sonraki adımı; kendilerinden emin, güçlü ve kararlı atar. Galibiyetle birlikte, yeni bir isyanın fitili yakılır, rakiplere gözdağı verilir, camia bütünleşir.
Alt gruptaki takımların hepsi kadrolarını güçlendirdi. Ateşin içinde ve etrafında 5 ekip var. Çetin mücadele bu takımlar arasında geçecek. Sarı-lacivertliler, karanlığın sonundaki ışığa ulaşmak için çok çalışmak, mücadele etmek ve özverili olmak zorunda. Bunca emek, bunca zaman, bunca para, bu takımın lige tutunması için harcandı. Ankaragücü, Süper Ligde kalmalı ki yarınlarına daha güvenle bakabilsin. Bugünlerde, Beştepe’de kendini gösteren güneş batmasın ki yüz binleri peşinden sürükleyen bir marka, layık olduğu yerde mücadelesini sürdürsün. Aksini düşünmek bile insanın moralini bozuyor. O zaman işin içinden çıkmanın, hem maddi hem de manevi bakımdan çok ama çok zor olacağının herkes farkında. Bu nedenle, tarihi sorumluluğun bilincinde, teknik kadro büyük düşünmek, oyuncu grubu büyük oynamak, taraftar da büyük destek olmak zorunda.

Yazarın Tüm Yazıları