Kaptanlık sadece bant takmak değil

BİR milli takım düşünün... Bu ülkeye Dünya üçüncülüğü yaşatmış...

Haberin Devamı

Şimdi ise çok basit bir Kazakistan maçında bile gol atıldığında yer yerinden oynuyor. Benim güzel milli takımım ne hale geldi... Maçın öncesi ise başka bir dünya. Ben burada Volkan’ı tribünlerle muhatap oldu diye savunmayacağım. Şurası bir gerçek. O sahaya çıkan oyuncu her kim olursa olsun, hangi takımda forma giyiyorsa giysin, bunun bir önemi yok. Çünkü orada önemli olan ay yıldızlı formadır. Tribünlerin de buna çok dikkat etmesi gerekir. Dün TT Arena’da sadece Galatasaraylı oyuncuların tribüne çağırılması, milli takım forması taşıyan diğer oyunculara ayıptır.


TAKIM ARKADAŞLARINI KORU


BU arada Arda’ya da benden bir tavsiye. Milli takım kaptanlığı sadece koluna bandı takmakla olmaz. Maçtan önce, maç sırasında ve sonrasında sahada olan bitene, arkadaşlarının ruh haline ve yaşadıklarına herkesten daha fazla dikkat etmelisin Arda. Eğer bu milli takımı bir yerlere taşımak istiyorsan, takım arkadaşlarını koru, onları bir arada tutmayı dene... Yaşananlardan haberin olmadan da olsa -ki bilmen gerekiyor, arkadaşına küfür eden tribünlere gitmek, takım birlikteliğini zedeler. Ayrıca, sen bu takımın en büyük yıldızı olarak, maçın sonunda, hiç gereği olmayan bir pozisyonda sarı kart görerek cezalı duruma düşmemelisin. Bak, ne oldu? Kritik Hollanda maçında arkadaşlarını yalnız bırakacaksın.

Haberin Devamı


GALİBİYET ÖNEMLİ AMA...


MAÇA gelirsek, Brezilya, Kadıköy’de nasıl bizimle oynadıysa, biz de dün Kazaklar’la aynı şekilde oynadık. Hiç pozisyon vermedik, hatta attığımızdan fazlasını kaçırdık. Galibiyet bu kriz döneminde önemliydi ama ortaya konan oyun Hollanda maçı için ne kadar yeterli olur bilinmez. Görünen o ki bu takıma birlik beraberlik getirilmediği sürece ancak Kazakistan galibiyetlerinde atılan gollere seviniriz.

Yazarın Tüm Yazıları