‘İlkel futbol' ve alınması gereken dersler

VAHİD Hoca’nın ‘hücum futbolu’ diye bir şeyden haberi yok herhalde, futbolun her daim bazı temel prensipleri vardır; Hücum.

Haberin Devamı

Eğer rakibinizi ortadan açamıyorsanız kanatları kullanmanız gerekiyor. Bu çok basit gibi görünen ama etkili olan bir hücum prensibidir. Bundan haberi olmuş olsaydı herhalde Yusuf Erdoğan ve Sefa Yılmaz gibi etkili kanat oyuncuları ile oyuna başlaması gerekirdi.
Futbolda sadece defans yaparak da herhangi bir yere varamazsınız. Hoca dediğiniz hep cesaretli bir tutum sergiler, özellikle de kendi sahanızda oynuyorsanız. Eminim ki tribünleri dolduran taraftarlar da şunu söylüyordur; “Yenil, ama mücadele et!”

KOMBiNE Mi VAR?

İLK yarıdaki kötü oyun anlayışını kendini sahanın dışına attırarak kapatabileceğini düşünüyorsan çok yanılıyorsun hoca... Zira bir takımın oyuncuları hocasını tribünde değil, saha kenarında görmek ister. Kazanma isteği ve arzusu tamam, ama bunun için sinirlerine ve takıma hakim olman gerekiyor. Bu gidişle yönetim sana da bi tane kombine tahsis etmesi gerekiyor.
Ya arkadaş, biri bana Vahid Hoca’nın bu Fatih Atik sevdasını açıklasın. Kasımpaşa maçında kanatları kullanırken oyunda Yusuf ve Sefa yok muydu? Pozisyona giren onlar değil miydi? Golü atan Yusuf değil de başkası mıydı? Dört gün önce gol atan bir oyuncunun morali yerindeyken, Vahid Hoca ısrarlı bir şekilde oyuncunun moralini bozup onu yanında oturtuyor. Bu hamlenin kendisine ve Trabzospor’a ne kazandıracağını anlayan biri varsa gelsin, söylesin..

Haberin Devamı

NET PENALTIYDI

KADRODAKİ 8 yabancının 7’sini sahaya süren Vahid Hoca, yine de beklentileri karşılayamadı. Eminim taraftar da sıradan bir takım olan Legia Varşova karşısında net bir pozisyon bile üretemeyen Trabzonspor’un bunu nasıl başardığını (!) sorgulamıştır. Gol atamadığı gibi üstüne üstlük ilk 45 dakikada kalesinde bir gol görüp soyunma odasına giden bir ekip vardı sahada dün...
Cardozo’nun değil ama Waris’in pozisyonu yüzde 100 penaltı ve kalecinin oyundan ihraç edilmesi gerekirdi. Fakat Macar hakem topun oynandığı bölgeden o kadar uzak durdu ki maç içerisinde verdiği kararlarla tartışmaya neden oldu.

OLMADI CARDOZO!

KARDEŞİM, Trabzonspor seni transfer edebilmek için Portekiz’i resmen su yolu yaptı, yetmedi Passolig’den gelecek 5 yıllık gelirini takıma katmak için ipotek bile ettiler. Bu kadar fedakarlığa karşı sen acaba maç boyu 2 kilometre koştun mu? Senin bu vurdum duymazlığın bir yere kadar, oradaki taraftarlara ve yönetime bu saygısızlığı yapmaya hakkın yok. Orası Trabzon, herhalde sana nerede oynadığını tam anlatamadılar.

Haberin Devamı

ALi OSMAN ULUSOY

TRABZONSPOR’un kurucu üyesi, sevgili büyüğümüz ve başkanımız Sayın Ali Osman Ulusoy’a Allah’tan rahmet, çok değerli Ulusoy ailesi ve Trabzonspor camiasına başsağlığı diliyorum.

HAK ETTİLER AMA...

‘TRABZONSPOR bizden daha iyi takım’ gerçeğini kabul eden Legia haddini bilerek oynadı, Trabzonspor’da bir Sefa değişikiği hücum gücünün ne kadar arttığını bariz bir şekilde gösterdi. Yakaladığı pozisyonlarda son vuruş başarısı biraz daha fazla olsa, son 8 dakikada Trabzonspor galibiyete ulaşabilirdi. Ki bunu hak ettiler de... Umarım bu mağlubiyet hem moralleri bozmaz hem de ileriki maçlar için bir ders olur.

Yazarın Tüm Yazıları