Çizer gözünden Ankara

Amatör bir çizer olarak, sosyal medyada takip etmekten en çok keyif aldığım kişiler sanatçılar. Bu sebeple film ya da dizi izleyemiyorum. Yapabildiğim ancak dinlemek. Dinlerken sayısız çizerin işleri arasına dalıp gidiyor, baktıkça mutlu oluyor, ilham alıyor, bazen de ‘Bunu ben neden düşünemedim’ deyip kıskanıyorum.

Haberin Devamı

Çizer gözünden Ankara

Bu hafta size takip ettiğim bazı çizerlerden bahsetmek istiyorum. İlki @arch.antares. Bir tabure, bir çanta dolusu kalem ve bir çizim defteriyle Botanik Park’ı atölyeye dönüştürmüş ve Atakule’yi resimlemiş. Bu kare bana, Clarissa Pinkola Estes’in ‘Kurtlarla Koşan Kadınlar’ kitabındaki şu cümleyi anımsattı: “Benim için yalnızlık daha çok kendimle birlikte her yere taşıdığım ve ihtiyaç duyduğumda etrafıma açtığım katlanmış bir orman gibidir.”

Çizer gözünden Ankara

ANKARALI OLMAK FARKLIDIR

@polibunny ise sevilen, özlenen mekânları çizerek her hafta takipçileriyle buluşturuyor. Son olarak Atakule’yi resimleyen sanatçı, kentin meşhur ‘Buraya bakarlar’ tabelasını da unutmamış ve paylaşıma şu notu düşmüş:
“İlk Ankara gönderisiyle karşınızdayım! (sonunda) İstanbul’da İstanbullu olmakla Ankara’da Ankaralı olmak farklıdır. İstanbul’daki İstanbullu’nun şehirdeki turistik ve tarihi mekânlara gitme alışkanlığı yoktur, ancak bir misafirini gezdirmeye gider. Ancak Ankaralı benimsemiştir buraları. Atakule’nin tepesinin dönüp dönmediğini kontrol etmek için sık sık çıkar en yukarı. Oradan gördüğü manzara karşısında unutur bu uğraşın sebebini. Kulenin ayaklarındaki Botanik Parkı’na girer, yaz kış nefistir ağaçlar, kuşlar, sincaplar.
Hakikatten, derler ya gri şehir diye; yanılıyorlar aslında. İlle de renk vereceksek şehirlere; evet, İstanbul mavidir, kuşkusuz. Ankara da bir o kadar yeşil.”

Haberin Devamı

Çizer gözünden Ankara

ULUS’TAN BAKIŞ

Yeni keşfettiğim bir diğer çizer ise Kıymet Ergöçen. Minyatür sanatını anımsatan tarzı, kullandığı renkler, çizdiği o küçük insancıklar oldukça etkileyici. 2. Meclis binası ve Ulus’tan Ankara Kalesi’ne bakış atan çalışmalarını sizinle de paylaşmak istedim. Sanatçıyı @kiymetergocen Instagram hesabından takip edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Çizer gözünden Ankara

İDİL’İN KALEMİNDEN MANSUR YAVAŞ

İşlerini görmekten büyük keyif aldığım ve bana sık sık ilham veren bir başka isim ise İdil Keysan, namıdiğer @aahsocute. Bence, sosyal medyada kendine has üslubuyla arzıendam eden sanatçının adı, sık sık kullandığı pembeye verilmeli; ‘İdil Keysan Pembesi.’ @aahsocute, geçtiğimiz günlerde de, @satrayn1’in Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın fotoğraflarından hazırladığı kolajı resimledi.

Çizer gözünden Ankara

KENTTEN DETAYLAR

@jesuissevi Instagram hesabından takip edebileceğiniz Sevilay Batmaz’ın çalışmaları arasında ise MTA Tabiat Tarihi Müzesi’ndeki bir dinozor kafatasından Olgunlar Sokak’taki madenci heykeline, Evkaf Apartmanı’ndan (Küçük Tiyatro) Metin Yurdanur’un ‘Miras’ heykeline kentten pek çok detay yer alıyor.

Haberin Devamı

ODTÜ’NÜN ‘DUMAN’LARI

Çizer gözünden Ankara

ODTÜ’nün iki Duman’ı, sosyal medyada takipçileriyle buluşuyor. Biri, kampüsün, herkesi kendine aşık eden tombik köpeği. Diğeriyse, yemekhanenin asil kedisi... ODTÜ Hayvan Dostları Topluluğu, kampüsün iki Duman’ını ve arkadaşlarını her gün sağlıklı mamalarla besliyor.
@dumanthe60kg Instagram hesabından takip edebileceğiniz köpek Duman, adından da anlaşılabileceği gibi iştahıyla ünlü. Öyle ki kampüste çeşitli noktalara, ‘Lütfen Duman’a yemek vermeyelim’ yazan uyarılar asılmış. Duman’dan yanıtsa gecikmemiş. Instagram hesabından bir paylaşım yapan @dumanthe60kg, “Haydostlu arkadaşlar böyle şeyler diyorlar hakkımda, kilolu diye ifşa etmişler. Neyse siz yine de bana yemek vermeyin, masum bakışlarımla bazen sizi kandırsam da çoktan yemiş oluyorum genelde” itirafında bulunmuş.
@odtulu_kedi_duman Instagram hesabından takip edebileceğiniz kedi Duman ise yakın zamanda ilk paylaşımını yapmış ve “Baktım okul açılmıyor, korona da devam ediyor, okul ve kendim hakkındaki gelişmeleri size buradan aktarmaya karar verdim. Takipte kalın” notunu düşmüş. Kuru mamanız, takipçiniz ve güzel günleriniz bol olsun çocuklar. Siz de ODTÜ Hayvan Dostları Topluluğu’nu, adimodtu.org.tr internet sitesi üzerindeki ‘Bir Pati de Siz Tutun!’ projesine dahil olarak destekleyebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları