96’lar duygusallığı

Çankaya’daki 96’lar Köprüsü’nün, kullanım ömrünü tamamladığı gerekçesiyle geçtiğimiz hafta sökülmesinin ardından sanal alemde çok sayıda yorum yapıldı. Sosyal medyadaki ‘Ankara ve diğer şehirler müsabakaları’ kapsamında bazı kullanıcılar Başkentlileri aşırı ve gereksiz duygusallıkla suçlarken, ‘96’lar duygusallığı’ Twitter’a şu satırlarla yansıdı:

Haberin Devamı

@handekosse 96lar köprüsü mü yıkılmış? Gençliğimi de yıksaydınız...
@semyk_ Kalbim yaralı. Lise yılları. Köprünün başına gelince okula gitmekten vazgeçip düzenli olarak kahvaltıya gitmek. 96lar seni özleyeceğim.
@kedimelegi Bu köprü bir dönemin sosyal medyası idi. Gündemde protesto edilecek ne varsa afişi daima 96lar köprüsünde olurdu.
@mrsnbs 96lar köprüsü de yıkılmış, anılar bir bir gidiyor.
@madegilda 96lar köprüsünü yıkmışlar. Biraz ağlayacağım, lütfen dokunmayın.
@yirmakue 96lar köprüsü yıkılmış. Hoşçakal yaylı köprü ve zıplaya zıplaya yürümenin yaşattığı küçük tatlı kalp krizleri.

HOŞÇA KAL KASEDİN ÖN YÜZÜ

@EnguruAnkara Ankara’daki bütün dandik köprüler yıkılır, 96lar Köprüsü kalır diye düşünüyordum. Kızılay’dan Cebeci’ye nasıl gidilecek peki, alternatif var mı, olsa da aynı tadı vermez.
@emrecanpolat 96’lar köprüsü biraz çirkindi ama kendine özgü bir yapıydı. Üstünden geçip de bu hali üzerine düşünmeyen yoktur. Anısı vardı bizde.
@Cyranoburunlu Gece gece aldığım habere bak. 96lar köprüsü yokmuş: Hoşça kal 96 hoşça kal ilk gençliğimiz hoşça kal kasedin ön yüzü.
@soysielif 96lar köprüsünün yıkılmasının beni bu kadar üzmesini biraz abartılı buluyorum.
@lungodrom_ 96’lar köprüsü, pek çok şeydir elbette. Şunu ekleyeyim yazılanlara: Ankara’ya yeni adım atmış, Dil-tarihli, Mülkiyeli öğrencilerin birbirlerine gidecekleri yönü tarif etmek için en sık kullandıkları mekânsal işaretlerden biriydi.

DALGA GEÇELİM DİYE Mİ

@gulermelike_ Bir gün bu yaylı köprüde son kez hafiften zıplayarak yürüdük... Hoşçakal 96’lar köprüsü...
@emredemezsinizz Anılarımızdan bir parçayı söküp almışlar he... İncesu’dan Kızılay’a, Kızılay’dan İncesu’ya sarhoş ayakları, kırık kalpleri, mutlu çiftleri, nemli gözleri, buruk sevinçleri taşıyan 96’lar yıkılmış.
@elifcongur Senelerce 96’lar apartmanında oturdum, oğlum o evde doğdu, evimizin önünden geçen köprü yıkılmış. şehir plancısı değilim mimar değilim bilemiyorum çirkin miydi neydi ama hafımızda bi şeyler cız etti.
@egzodus Ya bu Ankaralıların yaya geçitleriyle bu absürt bağı biraz fazla değil mi ya. Bütün şehir yaya geçidi övüyor yaya geçidi özlüyor yaya geçidine üzülüyor. Ankarayla dalga geçelim diye mi yapıyorsunuz?

96’lar duygusallığı

FİLM KARAKTERLERİ ANKARA SOKAKLARINDA

Haberin Devamı

@lavarlaa ‘Random Anılar’ notuyla, bazı ilginç kareler paylaştı. @skposes’a ait seride, Kuğulupark’ın hemen yanındaki yaya geçidine ‘Tiffany’de Kahvaltı’dan kalkıp gelen Audrey Hepburn, soluğu AŞTİ’de alan ‘Kapıcılar Kralı’nın Seyit’i, gelecekten gelip Eskişehir Yolu’ndaki namıdiğer kaydırak binadan kayan Marty McFly ve çok daha fazlası yer alıyor.

96’lar duygusallığı

SİNCAN’DAN KIZILAY’A VAPUR SEFERLERİ

Haberin Devamı

Bu kenti sevmediklerini, sıkıcı yahut gri bulduklarını durmadan dile getirenlerin sıklıkla kullandığı bir argümandır ‘Ankara’da deniz yok.'

96’lar duygusallığı

@mirzakok, kentlinin canına yeten bu söyleme bir dijital manipülasyonla cevap vermiş. @ankarada_ne_var ise görseli ‘Sincan’dan Kızılay’a vapurla gitmek efsane olurdu’ notuyla paylaşmış.

96’lar duygusallığı

Yazarın Tüm Yazıları