Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Yaz stilinizi seçtiniz mi?

Çıplak ayaklarla kumsalda yürümenin hayalini kurmaya başladığımız günler geldi.

Haberin Devamı

Gün ışığının ilham verdiği evlerimiz de boş durmuyor; kendilerine yaz mevsimi için daha renkli, cesur ve doğal stiller seçmenin telaşını yaşıyor.

1. Vintage
Tüketme yerine yeniden kullanımı desteklediği için aynı zamanda çevre dostu olan vintage stilini seviyorsanız, kuralsızlık ve takımsızlık ilk başvuru kaynağımız. Sadece sandalyelerde değil, tabak takımları ve bardaklarda da farklı modelleri bir arada kullanın! Özellikle 2014 bahçeleri için çok rastlayacağımız bir seçim...

2. Palm Springs
Palm Springs teması, insanların kendi evlerinin içinde küçük özel cennetler yaratması fikrinden ve 1970’lerden ilham alıyor. Geometrik desenler ilginç renk kombinasyonlarıyla bir arada kullanılırken, şehirli görünüm doğal ve kırsal detaylarla destekleniyor. Hasır, ahşap gibi doğal malzemeler ile puantiye veya çizgilerin kombinasyonlarına tanık oluyoruz.

Haberin Devamı

3. Romantik country
İlhamını kır hayatının imgelerinden alan romantik country stili, pastel renklerle dekore edilmiş bahçelere karışıp ruhumuzu dinginleştiriyor. Vintage mobilyalar ve beyaz tekstillerle flört ederek feminen köşeler yaratan ve mekanlara mutluluk enjekte eden bu stilde, güller başköşede.

4. Natüralist
Ahşap ve hasır aksesuarlar ile kütük formlar, evin içinde bir orman havası yaratmak için birebir. Keten dokular, toprak renkleriyle yaşam alanlarına damlayan tekstiller ve dışarıdaki ışığı içeriye davet eden tüllerle mekânların yükü hafifleyerek doğaya bir adım daha yaklaşıyor.

5. Hamptons
Atlantik okyanusuna açılan uçsuz bucaksız kumsalları, sayısız partilere ev sahipliği yapan muhteşem villaları, doğanın içinde kaybolan geniş bahçeleriyle New Yokr’un sayfiyesi Hamptons, dünya üzerinde eşine az rastlanır bir yaşam tarzı sunuyor. Modern, net çizgilerle el yapımı rustik mobilyalar, eski orijinal kapı ve pencere kulpları, mavi beyaz porselenler, büyük panoramik camlar ve beyaz ahşap paneller birbirine karıştırılarak kullanılır.

6. Etnik
Yaz aylarının ve güneydeki yaşam tarzının değişmez bir oyuncusu vardır: Etnik tekstiller. Kilimlerin dış mekanlarda da kullanılmaya başlamasıyla iyice belirginleşen yöresel tekstiller, yastık, minder ve puflarda desen uyumu gözetmeksizin kullanılıyor. Tamamlayıcısı ise ham ahşap mobilyalar ve terra cotta saksılar.

Haberin Devamı

7. Hawaii
Palmiyeler, tropik meyveler, bambu mobilyalar, deniz kabukları, geniş yapraklı bitkiler ve berrak mavilerin yaşandığı özgür ruhlu Hawaii stili, tropikal ada etkisini evlerimize taşıyacak. Okyanusa referans veren yeşil ve mavi tonları bu stil için başrolde. El yapımı süsleme ve objeler, örgü mobilyalar ve tabii ki ada kültürünün olmazsa olmazı olan büyük floral desenlerin yer aldığı yastıkları alışveriş listenize eklemelisiniz.

Yazarın Tüm Yazıları