İpek Özbey

Uber kavgasına karşı yerli ve 'milli' taksi

9 Nisan 2018
Taksicilerin ‘yasadışı taşımacılık yapıldığı’ gerekçesiyle büyük tepki gösterdiği ‘Uber’ kavgasına çare aranıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlığı döneminde Ulaştırma Daire Başkanı olan, TBMM Ulaştırma Komisyonu sözcüsü Mustafa Ilıcalı’nın teklifi tek merkezden yönetilecek bir Taksi A.Ş. Önerisini kısa sürede Meclis’e de sunacak olan Ilıcalı, ayrıntıları ilk kez Hürriyet ile paylaştı.

.

Uber kavgasına karşı yerli ve 'milli' taksi

.

Yazının Devamını Oku

Putin'in şifreleri

2 Nisan 2018
Rusya’da görev yapan iki Türk gazetecinin Putin’in hayatını yazdığı kitap yayımlandı. Üçlü zirve için yarın Türkiye’ye gelecek olan Rusya Liderinin yaşamı ilginç öykülerle dolu. Cenk Başlamış ve Okay Deprem’in kaleme aldığı ‘Rusya’yı Ayağa Kaldıran Lider’ Türkçe yazılmış ilk Putin kitabı olma özelliği de taşıyor. İki gazeteciyle hem kitabı hem de Türkiye-Rusya ilişkilerini konuştuk.

.

Putin'in şifreleri

.

Yazının Devamını Oku

Bu dengelerde hiç kimse Türkiye’yi kaybetmek istemez

26 Mart 2018
20 Ocak’ta başlayan Zeytin Dalı Harekâtı’nın 64’ünce gününde Afrin’de tam kontrol sağlandı. Hükümet yetkilileri sırada Sincar ve Menbiç olduğunu dile getiriyor. Amerikan sözcüsü ise “Menbiç’ten çekilmeyiz” açıklaması yapıyor. Emekli Büyükelçi Uluç Özülker’e göre Menbiç meselesi uzlaşıyla biter, ancak Irak’ta durum farklı... Türk-Amerikan ilişkilerinin geleceği, terörle mücadele, küresel ekonomi savaşları ve bugün Varna’da masaya yatırılacak Türkiye- Avrupa Birliği görüşmelerini Özülker ile konuştuk.

*

Bu dengelerde hiç kimse Türkiye’yi kaybetmek istemez

.

 

Yazının Devamını Oku

Boykotu doğru bulmuyorum

19 Mart 2018
‘İittifak yasası’ olarak bilinen düzenleme Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından da onaylandı. Muhalefetten yasaya tepkiler yükselirken kaygılar özellikle bazı maddelerde yoğunlaşıyor. Anayasa Hukuku Profesörü Necmi Yüzbaşıoğlu’na göre, “Doğru hedeflere yönelir ve uzlaşmayla yaparsanız ittifak iyi bir şey. Ancak biz uzlaşamıyoruz...” Seçimleri boykot konusunda ise “Muhalefet durumu kamuoyuna iyi anlatıp lehine çevirmeli” diyor.

.

Anayasa Hukuku Profesörü Necmi Yüzbaşıoğlu: Boykotu doğru bulmuyorum

.

Yazının Devamını Oku

Koltuk sevdalısı değiliz

12 Mart 2018
CHP’li 48 milletvekili, hafta sonu yapılan Tüzük Kurultayı öncesinde alternatif bir tüzük ortaya koydu. Bu 48 milletvekilinden biri olan CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ile kurultayın hemen sonrasında buluştuk. Hem Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘sert konuşması’nı hem de CHP’nin geleceği ve tüzük üzerindeki tartışmaları konuştuk.

.

Selin Sayek Böke: Koltuk sevdalısı değiliz

.

 

Yazının Devamını Oku

Herkes keyfine göre anlam çıkarıyor

11 Mart 2018
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bazı ilahiyatçıların kadınlara ve cinselliğe yönelik infial yaratan söylemleri nedeniyle ilahiyat fakültelerini ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nı göreve çağırırken ‘İslam’ın güncellenmesi’yle ilgili düşüncelerini de açıkladı… Geniş yankı bulan bu çıkışı nasıl değerlendirmeliyiz? Aynı kitabı ilahiyatçılar nasıl farklı okuyabiliyor da bu söylemler çıkıyor? Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi öğretim üyesi Emre Dorman ile konuştuk.

 

'Şeyhe teslim tarikata dikkat'
Yazının Devamını Oku

YPG'nin ithal teröristleri

6 Mart 2018
Afrin’de operasyon sürerken YPG terör örgütü Batı’da ‘Türkiye sivilleri vuruyor’  diyerek kara propagandayla gerçeği saptırıyor... Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nden Doç. Dr. Serhat Erkmen, sahada araştırma yapan bir akademisyen. 2015’ten bu yana terör örgütü YPG’ye katılan yabancıları araştırıyor. Şimdiye dek 29 ülke ve yaklaşık 500 yabancı teröristin bilgilerine ulaştı. Erkmen ile hem operasyonu, hem de yabancı teröristlerin profillerini konuştuk. En çok katılımın ABD'den olduğunu söyleyen Erkmen, "Ulaştığınız sayının kaçı ölmüş?" sorusuna şu yanıtı veriyor: 40’ı. Burada şunu söylemek gerek: ABD’den katılanların çoğu eski asker ama ölenlerin çoğu sol örgütlerden katılanlardan. Diğerleri cephe gerisinde işi yürütüp, bunları da sahaya sürüyorlar sanırım.

Röportaj için tıklayın

YPG'nin ithal teröristleri
Yazının Devamını Oku

Cinsel istek değil, nefret!

26 Şubat 2018
Dört-beş yaşındaki çocuklarımız babaları, abileri, öğretmenleri, sağlık çalışanları, mahallelisi, imamı tarafından istismar ediliyor. Sadece 2016’da Adli Tıp’a gelen çocuk cinsel istismar vakası 40.064. Ve sadece 13 bini cezalandırılabildi. Geçen hafta Ankara, bir komisyon kurdu ve kısa sürede yeni bir yasa tasarısı Meclis’e sunulacak. Masadaki maddelerden biri de ‘kimyasal hadım’… Bu korkunç tablonun, nedenleri, sonuçları, önlemleri ve bir ceza yöntemi olan ‘kimyasal hadım’ı enine boyuna ele aldık… Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gökhan Oral her boyutuyla pedofiliyi anlattı… İngiltere Adalet Bakanlığı’yla çalışan Newcastle Upon Tyne Üniversitesi’nden Emeritus Profesör Don Grubin ve dünyanın en önemli tıp fakültelerinden İsveç’teki Karolinska Enstitüsü’nde pedofiliyi önlemek için araştırmalar yapan ekibin başındaki Dr. Christoffer Rahm’a da ulaştık. İşte 360 derece ‘kimyasal hadım…’

.

.

 

Yazının Devamını Oku