Demir kızardı

Erdal Fernergiz yazdı...

Haberin Devamı

Sezonun başarılı takımlarından Adana Demirspor, Kasımpaşa deplasmanında hiç de unutulmayacak bir karşılaşma oynadı. Enteresan bir 90 dakikaya sahne oldu karşılaşma.

Mavi Lacivertliler kaleci Ertaç, Stambouli ve maç sonu Rodrigues’in de kırmızı kart görmesiyle 8 kişi kaldığı maçı kaybederek ilk yenilgisini aldı. 

HATALAR ZİNCİRİ

Çok iyi başlamıştı maç. Balotelli’nin, Nani’nin yedek kulübesinde olduğu karşılaşmaya Mavi Şimşekler her zamanki gibi atak, pas yaparak başladı. Rakibine üstünlüğünü kabul ettirdiği dakikalarda  kaleci Ertaç gaflet ve  affedilmez bir hata yaptı. Ertaç, topa dışarda topa elle müdahale ettiği için takımı 10 kişi bıraktırdı. Ve o hata sonucu topu kalemizde gördük. Yani ceza üstüne ceza yedi takım. Bu da yetmezmiş gibi ekibin usta ve tecrübeli oyuncularından Stambouli çıktı sahneye. İlk yarının uzatma dakikalarında sarı kartı olan bir oyuncunun hele hele Stambouli gibi bir oyuncunun hiç yapmaması gereken acemice bir hareket Mavi Lacivertlilerin ilk yarıyı 9 kişi kapatmasına neden oldu.  

Haberin Devamı

Kasımpaşa karşısında takıma bir şeyler olmuştu. Maç içerisinde Gravillion, Niang tartıştı, soyunma odasına giderken Adana Demirsporlu oyuncularla futbol direktörü Gökhan Göktürk arasındaki tartışma da hata zincirine bir halka daha eklemiş oldu. Sorumsuzluk örneği sergilenen, hataların diz boyu yaşandığı maçın ilk yarısı sona erdiğinde soyunma odasına 9 kişi gitti Adana Demirspor.

Demir kızardı

RİSK ALDI

Adana Demirspor’da dağınık  ve acemice hareketler 2. Yarıda da görüldü. Adeta tel tel döküldü Mavi Şimşekler. Daha devrenin başında Belhanda da bir sorumsuzluk örneği gösterdi. Belhanda’nın gereksiz bir noktada gereksiz bir davranışla penaltı yaptırması gerçekten hiç yakışmadı. Daha sonraki dakikalarda rakibin farkı artırması beklerken özellikle son dakikalarda Mavi Şimşekler iyi bir reaksiyon gösterip karakter koyarak, risk de alarak kafa kafaya bir oyun sergiledi. Hatta farkı Yusuf Erdoğan’ın penaltısı ile bire düşse de nefes kesen mücadele puan almaya yetmedi, mucize de olmadı.  

Haberin Devamı

Yüzde 55 ile topla oynama, 300 başarılı pas ve isabetli şutlarla iyi bir istatistik de yakalanan, hayal kırıklığı yaratan bir maçtan puansız ayrılan Mavi Lacivertlilerde büyük üzüntü yaşanırken, yapılan hatalardan da ders alınması gerekecek.

Burda da en büyük görev Teknik Direktör Kluivert’e düşüyor tabii ki.

Yazarın Tüm Yazıları