Alkışlarla veda

Bu sezon muhteşem taraftarı, oynadığı oyun ve iç sahada aldığı sonuçlarla alkışı sonuna kadar hakeden Adana Demirspor’u, evinde oynadığı sezonun son maçında Başakşehir’den aldığı yenilgiye rağmen taraftarı bağrına bastı, alkışlarla sahadan uğurladı.

Haberin Devamı

CÖMERTTİLER

Mavi Şimşekler Başakşehir maçına da hızlı ve tempolu başladı. Daha ilk dakikalarda öne geçti. Ne var ki bu öne geçme çok kısa sürdü. Çabuk reaksiyon veren rakip önce beraberliği yakaladı, daha sonra da defans hatasından ikinci golü buldu. İlk yarı bitene kadar üst üste gelişen rakip ataklarında kaleci Ertaç başarılı kurtarışlarıyla farkın açılmasını önledi.

İkinci yarıya da ilk yarıda olduğu gibi golle başlayan Mavi Lacivertliler, daha sonra kazandığı penaltıyla öne geçme şansını da yakaladı ancak yılların tecrübesi Belhanda 17 yaşındaki kaleciyi geçemedi. İlerleyen dakikalarda Mavi Şimşekler üst üste bulduğu pozisyonlarda son vuruşları beceriksiz ve cömertçe harcayıp gol yapamadı. Maçın son dakikalarında ise yenen gol bu sezon iç sahada alınan ikinci yenilgiyi getirdi.

AVRUPA BEKLENTİSİ

Ligde puan cetvelinde ilk 4’ü garantileyen Adana Demirspor’da şimdi tüm gözler Fenerbahçe ile Başakşehir arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası finalinde olacak. Sarı Lacivertliler kupayı alırsa Mavi Şimşekler de Avrupa’ya gidecek, yani Konferans Ligine katılacak.

Maç sonrası açıklamalarda bulunan ve başka takımlarla adı anılan İtalyan Teknik Direktör Montella, bugüne kadar taraftarların kendilerine gösterdiği sevginin inanılmaz olduğunu vurgulayıp teşekkür etti. Montella, Avrupa için de “Fenerbahçe’nin hediyesini bekliyoruz” dedi. Tüm Adana’nın beklentisi de bu yönde bence...

Yazarın Tüm Yazıları