Adana Demirspor adım adım hedefe…

Süper Ligin süper takımlarından Adana Demirspor, son maçta Kasımpaşa’yı farklı bir skorla şov yaparak mağlup ederek evinde oynadığı 15 maçlık yenilmezlik serisini de sürdürdü.

Haberin Devamı

Bu sonuç kulüp rekorunu egale ettirdi Mavi Şimşeklere… Tribünlerde yaşanan coşku da görülmeye değerdi. Kadınlı, çocuklu seyirciler stadı doldurup şova ortak oldular. Polis Haftasının kutlanması, depremin unutulmaması, açılan OMUZ OMUZA pankartı bir kez daha acılarımızı hatırlatsa da unutulmaması gereken bir gerçek olduğunu hatırlattı.

İLK YARI FIRTINALI

Adana Demirspor maçları gerçekten seyir bakımından zevk veriyor. Kasımpaşa karşısında seyrettiğimiz takım sözlerimizi büyük ölçüde destekler görünümdeydi.

İlk düdükle tribünlerin desteğiyle maça hızlı başlayan Mavi Lacivertliler, temposunu git gide artırdı. Çabuk çıktığı anlarda çok etkili olarak üst üste geliştirdiği ataklar sonucu fırtına gibi esen, oynadığı oyunla adeta resital yapan Mavi Şimşekler 10 dakikada üç gol bularak ilk yarıyı kapattı.
İkinci yarı ilk yarıya göre biraz daha rölantideydi.. Buna rağmen akıllı ve doğru oyun yine golleri getirdi ve maç da 5 gollü bir sonuçla farklı bitti.

Haberin Devamı

Bu sonuç Adana Demirspor’un evinde kazandığı en gollü ikinci maç (İstanbulspor’u 6-0 yenmişti) olurken, yenilmezlik serisini de 15’e çıkarmış oldu.

MAÇIN YILDIZI SVENSSON

Kasımpaşa karşısında özellikle ilk yarıda resital sunan ve şov yapan Adana Demirspor’un galibiyetinde en önemli rolü oynayanların başında sağ bek Jonas Svensson geliyordu. Harika bir oyun sergileyen Norveçli oyuncu maç boyunca bitmez tükenmez enerjisini sahaya yansıttı, galibiyetin mimarlarından oldu. Özellikle ilk yarıda oynanan oyun tüm kesimleri mest ederken izlenmesi de zevk verdi.

Maçta gol perdesini açan ve haftalar sonra üst üste iki gol bulan Akintola, uzun bir aradan sonra üstün bir performans sergileyen Yusuf Sarı farkı 3’e çıkardı sevincini takla atarak kutladı.
Rakip defansı sürekli oyalayan Sherif Ndiaye oynadığı oyunu golle süsledi. Trabzon karşısında gördüğü kırmızı kart sonrası takıma dönen Belhanda penaltıdan skoru belirleyendi. Onyekuru’nun ıslıklanması hiç de hoş olmadı.

AVRUPA HEDEFİ

Kasımpaşa’yı farklı yenerek puanını 51’e çıkaran Adana ekibi bu sezon ortaya koyduğu futbolla ve istekle Avrupa yolunda hedefine adım adım gidiyor. İtalyan teknik direktör Montella’nın geldiği günden beri oynattığı, oynattıkça da keyif veren futbol tüm camianın takdirini kazanıyor. Boşuna değil Montella’nın diğer takımların radarına girmesi. Özetle şunu bir kez daha vurgulamak lazım ki bu sezon Adana Demirspor, oynadığı doğru oyunla izlenmesi zevk veren görüntüsü ile Avrupa hedefine adım adım ve istikrarlı bir şekilde yürüyor. Bunu da başkanı ile teknik kadrosu ile futbolcuları ve en önemlisi muhteşem taraftarı ile başaracak bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Yazarın Tüm Yazıları