Yoğun duygular yaşayabiliriz

Dolunayın etkisiyle güçlü duygular yaşayabiliriz. Zaman zaman hem bizim gizlilik ihtiyacımız artabilir hem de bizden gizlenen olaylarla karşılaşabiliriz. Değişim, dönüşüm konusunda destekleyici etkiler var ama ilişkileri dikkatli yönetmeli.

Haberin Devamı

Çarşamba günü, 24 Nisan’da Akrep burcunda bir dolunay meydana gelecek. Etkilerini 19 Nisan’dan itibaren hissetmeye başladık ve süreç 10 Mayıs’a kadar devam edecek. Bu dolunayda işin içinde Plüton gezegeni de var, dolayısıyla stresli, sarsıcı bir dönem bizi bekliyor.

Bugün Ay 3.18 ile 6.08 arasında Başak burcunda boşlukta olacak, akabinde Terazi burcuna geçecek. Güneş ile Plüton arasında kare açı oluşacak. Etki süresi 3 gün. Baba veya eş gibi otorite figürleriyle kriz durumları oluşabilir. Güç çekişmelerine girebiliriz. Kendimize acımasızlık yapmayalım, başkalarına da... Bugünlerde sert duygular daha rahat ortaya çıkabilir. Kimsenin kalbini kırmamaya özen gösterelim. İşlerimizi büyük bir gizlilik içinde yürütebiliriz; gizli anlaşmalar yapabilir, hayatımıza dair gizli, özel konulara eğilebiliriz. Babalarımızın sağlığıyla ilgili olumsuz birkaç gün yaşanabilir. Öfke, şiddet, kıskançlık... Bu duygulardan da uzak durulmasında yarar var. Başarı konusunda kendimize baskı yapmamız söz konusu olabilir, kendimize haksızlık etmeyelim. Bir yandan biz de manipüle eden ve zorlayıcı davranışlar gösterebiliriz. Asıl mesele güç dengesini iyi kurmaya çalışmak. Kırgınlık ve ilişkilerde zedelenme yaşanması olası. Hırsları olan veya bizden gizlediği gündemlerle hareket etmeye yeltenen kişilerle karşılaşabiliriz.

Haberin Devamı

Yarın Ay tüm gün Terazi burcunda seyahat edecek. Hak, adalet kavramları ön plana çıkabilir; güçlü değil, haklının tarafında olmaya çalışırız. Sanatsal konularla ilgilenmek için güzel bir zaman. Kararsız kalmak bizi zora sokar, ne istediğimizi bilmek zorundayız, yoksa fırsatları kaçırabiliriz. Zevke düşkünlük gösterebiliriz.
Salı günü Ay 2.22 ile 18.19 arasında Terazi burcunda boşlukta olacak, sonra Akrep burcuna geçecek. Ay’ın Terazi burcuna geçmesi, duygusal olarak denge ve uyum arayışını arttırır. İlişkilerde uyum ve anlayış önem kazanır, kişiler arası çatışmalardan kaçınılır. Bu dönemde sosyal etkileşimler artabilir. Estetik ve güzellikle ilgili konulara, sanatsal etkinliklere, moda ve dekorasyon gibi alanlara ilgi duyarız. Karar vermekte bazı zorluklar yaşayabiliriz.

Haberin Devamı

Yıkıcı olmamaya çalışın

Çarşamba günü 4 derece Akrep burcunda Plüton etkili dolunay meydana gelecek, etki süresi 10 gün. Akrep burcu, duygusal dünyaya yoğunluk ve derinlik getirir. Dolunay döneminde bu duygusal yoğunluk daha da artabilir, derin duygular ortaya çıkabilir. Gizli kalmış duyguların ve düşüncelerin ortaya çıkması tetiklenebilir. Plüton’un sert etkileşimi; özgürlük elde etmeye, yüklerden kurtulmaya çalışırken yıkıcı olmamaya özen göstermemiz gerektiğine işaret eder. Bu dolunay değişim, dönüşüm, güç elde etme konusunda oldukça destekleyici olacak ama ilişkileri dikkatli bir yerden yönetmek gerek.

Perşembe günü Ay tüm gün Akrep burcunda seyahat edecek. Bugün Merkür durağan halde ve yarın itibariyle geri hareketi tam olarak sona erecek. Merkür’ün durağan olması retro halinin en güçlü zamanıdır diyebiliriz. Bugün iletişim, anlaşma, ifade konularında ekstra dikkatli olmamızda fayda var. Elektronik aletlerinizi dikkatli kullanın, imza işlerinizi yarına ve sonraki bir zamana bırakmakta fayda var. Kargo gönderilerinizde bilgilerinizi eksiksiz doldurduğunuza emin olun.

Haberin Devamı

Cuma günü Ay 2.15 ile 4.36 arasında Akrep burcunda boşlukta olacak, akabinde Yay burcuna geçecek ve tüm gün bu burçta seyahat edecek. Yay burcu coşku dolu ve neşeli bir enerjiyle ilişkilendirilir. Ay’ın bu burca geçişi, duygusal olarak daha pozitif ve mutlu bir ruh haline sahip olma eğilimini arttırabilir. Yeni şeyler deneme ve hayatın farklı alanlarını keşfetme isteğimiz artabilir. Başkalarının farklı fikirlerine daha hoşgörülü olmamıza yardımcı olabilir. Yeni konulara ilgi duyabilir, eğitim ve öğrenme faaliyetlerine yönelebiliriz. Romantik ilişkilerde daha maceracı ve eğlenceli bir dönem olabilir. İlişkilerde coşku ve heyecan artabilir.

27 Nisan Cumartesi günü Ay tüm gün Yay burcunda seyahat edecek. Mars ile Neptün birlikte hareket edecekler ve etkisi 4 gün sürecek. Bu dönemde yaratıcılığımız artabilir, yeni projeler ve fikirler ortaya çıkabilir. Bu kavuşum, karizmatik ve çekici bir etkiye sahip olmamızı sağlayabilir. İnsanlar üzerinde etkileyici bir izlenim bırakma şansımız artabilir. Bu dönemde duygusal tepkiler daha yoğun ve karmaşık olabilir. Amaçlar konusunda belirsizlik söz konusu. Bu dönemde hedeflerimize odaklanmak ve gerçekçi bir şekilde ilerlemek için daha fazla çaba sarf etmek önemli. Dikkat dağınıklığı nedeniyle, motive olmakta zorlanabiliriz. Gerçekçi olmayan hedeflerin peşinden koşabiliriz.

Haberin Devamı

Burçları bu hafta neler bekliyor?

Spora başlayabilir, zayıflayabilirsiniz
Koç (21 Mart-19 Nisan)

Bu dönem sınırlarınızı zorlayacak, hedeflerinize ulaşmak için var gücünüzle çalışacak ve ulaşacaksınız. Tabii Mars size biraz agresiflik de katacak. Sakin kalmanın zor olacağı bu dönemde ufak tefek kazalara da açık olabilirsiniz. Bu enerjiyle spora başlayabilir, bedeninizi şekillendirebilir, zayıflayabilirsiniz.

Görünmez kazalara dikkat!
Boğa (20 Nisan-20 Mayıs)

Arkanızdan dönen kirli işler, oyunlar, dedikodular sizi epey strese sokabilir, yıpratabilir. Bu süreçte psikolojik olarak sağlığınıza dikkat etmelisiniz. Veremediğiniz tepkileriniz, atamadığınız enerji sizi hasta edebilir. Görünmez kazalara dikkat! Bu dönem içsel öfkesini yaratıcı eylemlere dönüştürenler kazançlı çıkar.

Haberin Devamı

Arkadaşlarınızı motive edebilirsiniz
İkizler (21 Mayıs-20 Haziran)

Hızlanan bir sosyal hayat, heyecanlı ve hareketli ortamların yanı sıra bazı arkadaşlarınıza da tahammülünüzün az olacağını zamanlar. Ama diğer yandan arkadaşlarınızı motive etmek, toplum için faydalı bir şeyler yapmak adına harekete geçmek içinde süper bir dönemdesiniz.

Liderlik için harika bir dönem
Yengeç (21 Haziran-22 Temmuz)

Kariyerinizde atak, canlı, hiçbir mücadeleden kaçmayacağınız, her türlü riski göğüsleyebileceğiniz bir süreç başlıyor. İşyerinde çatışmaların ortasında da bulabilirsiniz kendinizi. İşyeri açmak, iş kurmak, tek başınıza bir işi üstlenmek, liderlik etmek için harika bir dönem. İnsanları kırmamaya özen gösterin.

Çözüm odaklı olacaksınız
Aslan (23 Temmuz-22 Ağustos)

Eğitim, ticaret, yurtdışı bağlantılı işler oldukça hız kazanacak. Bu konularda kararlar almanız gereken, çözüm odaklı davranacağınız, hedeflerinize hızlı bir şekilde ulaşacağınız bir süreç içinde olacaksınız. Zaman zaman
bu konularda liderlik etmeniz gereken koşullarla da karşılaşabilirsiniz.

Sağlık sorunları yaşayabilirsiniz
Başak (23 Ağustos-22 Eylül)

Krediler, borçlar, miras, nafaka, ortaklaşa kazanımlar, sağlıkla ilgili konularda hem sabırsız hem de çözüm odaklı olacağınız bir dönem. Bu konularda ateşli tartışmalar içinde bulabilirsiniz kendinizi. Bağışıklık sisteminize ekstra dikkat etmenizde fayda var. Ateşli hastalıklar ya da bir ameliyat söz konusu olabilir.

Bencil ve sabırsız olabilirsiniz
Terazi (23 Eylül-22 Ekim)

İlişkiler, ortaklıklar, anlaşmalar, işbirlikleri, evlilik gibi konularda oldukça sabırsız, biraz bencil ve çözüm odaklı davranacağınız bir dönem. Bu konularda ciddi tartışmalar yapabilirsiniz. İlişkiler ve ortaklıklar için motivasyonunuz olacak fakat her an çatışmaya hazır olduğunuz için huzuru kolay yakalayamayabilirsiniz.

Ateşli hastalıklar keyfinizi kaçırabilir
Akrep (23 Ekim-21 Kasım)

Sizi, iş arkadaşlarınızla yaratıcı ama bir o kadar çatışabileceğiniz bir dönem bekliyor. Sizin için çalışan kişileri bu dönem kırmamaya özen gösterin. İşinizi yaparken hızlı ve çözüm odaklı olacaksınız. İş kazalarına dikkat edin. Ateşli rahatsızlıklar keyfinizi kaçırabilir, mide ve bağırsakla ilgili sıkıntılar söz konusu olabilir.

Çapkın, flört peşinde olduğunuz bir süreç
Yay (22 Kasım-21 Aralık)

Yatırımlar konusunda risk almaya oldukça yatkınsınız. Ayrıca çapkın, flörtlerin peşinde koşan ve yaratıcı olacağınız bir süreç... Özel hayatınızda bencillikten kaynaklanan çatışmalar içinde de bulabilirsiniz kendinizi. Bu dönem çocuk sahibi olmak için harekete geçme açısından da uygun.

Büyük çaplı tadilat işlerine girişebilirsiniz
Oğlak (22 Aralık-21 Ocak)

Aile içinde tansiyonu yükseltecek durumlar meydana gelse de isteklerinizi kabul ettirmek konusunda başarılı olabilirsiniz. Ailevi, gayrimenkulle ilgili konularda sabırsız davranabilirsiniz. Ev içi kazalara ve yanıklara dikkat edin. Taşınmak için uygun bir dönem. Evinizde büyük çaplı tadilat işlerine girişebilirsiniz.

Trafikte sakin olmaya özen gösterin
Kova (22 Ocak-18 Şubat)

Yakın çevreniz, kardeşler, yakın akrabalar, komşularla ilişkilerde tansiyon yükselebilir. Fikir ve projelerinizi satmak için motivasyonunuz yüksek olabilir. Sizi heyecanlandıracak birçok fikri hayata geçirmek için aceleci olabilirsiniz. Trafikte sakin olmaya ekstra özen gösterin. Arabanız sürpriz arızalar çıkarabilir.

Maddi konular gündeme gelebilir
Balık (19 Şubat-20 Mart)

Çözüm odaklı olacağınız maddi konular gündeme gelebilir. Hızlı para kazanmak isteyeceksiniz. Bunun için harekete geçip risk alabilirsiniz. Tam para biriktireyim diye niyetlenirken ani ve dürtüsel kararlarla harcamalar yapabilirsiniz. Ama finansal açıdan hedeflerinize ulaşma motivasyonunuz yüksek olacak.

Yazarın Tüm Yazıları