Stresli günler yanı başımızda

24 Nisan Çarşamba günkü dolunayda T-kare dediğimiz bir açı kalıbı mevcut ve bu T-kare’nin ucunda Plüton gezegeni olduğu için stresli bir süreç yaşanabilir. Maddi konularda risk alırken dikkatli olmalı, ilişkilerde güveni sarsacak adımlar atmamalıyız. Ayrıca kazalar, teknolojide krizler, garip hava olayları gündemde.

Haberin Devamı

Önümüzdeki günlerde Akrep burcunun 4’üncü derecesinde dolunay meydana gelecek. 24 Nisan’daki dolunayın etkilerini 19 Nisan’dan itibaren hissetmeye başladık. Bu etkileri 10 Mayıs’a kadar da hissetmeye devam edeceğiz. Şimdi bu dolunayın önce bireysel, sonra dünya üzerindeki etkilerine göz atalım.

Dolunay zamanları bir şeyleri tamamlamak, sona erdirmek veya düzene sokmak anlamına gelir. Elbette işin içinde Akrep’in olması ciddi bir kriz yönetimi sürecine işaret etmekte. Bu, duygusal birtakım krizler olabileceği gibi maddiyat ve özgürlükle ilgili konuları da işin içine katabilir.

Tutulmada sert bir açı kalıbı da tetiklenmekte. Bu yüzden baskı, zorbalık, takıntı, yıkıcı duygu, düşünce ve davranışlara karşı dikkatli olunması gereken zamanlar. Maddi konularda risk alırken dikkatli olmalı, ilişkilerde güven ve sadakati sarsacak adımlar atmamalıyız.

Haberin Devamı

Bu süreçte sırlar açığa çıkabilir ve gizli gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalabiliriz. Özgürlükler elde ederken yıkıcı olmamaya özen göstermekte fayda var.

Akrep burcunun dünya astrolojisindeki karşılığıysa krizler, değişimler, yer altı, petrol, maden ocakları, depremler, karanlık kişiler ve oluşumlar, suç, terör, vergiler, krediler, finans ve cinsellikle ilgili konulardır.

Dolunayda T-kare dediğimiz zor bir açı kalıbı tetiklenecek ve bu açı kalıbının bir ucunda Plüton var. Plüton zaten Akrep burcunun modern astrolojide yönetici gezegeni olduğu için temsil ettikleri konular da benzer.

Putin sessizliğini bozabilir

Finansal olarak oldukça sıkıntılı konular gündeme gelebilir. Finans piyasasında radikal değişimler görebiliriz. Borsada ani ve hızlı yükseliş ve düşüşleri takip etmek zorlaşabilir. Yolsuzluklar, para aklamayla ilgili konular açığa çıkabilir. Derinleşen bir ekonomik krize de işaret etmekte. 26 Mayıs’tan önce belki son bir zor ekonomik dalga gibi düşünebiliriz. Bahsettiğim tarihten sonra nispeten biraz daha rahat nefes alınabilecek ekonomik gelişmeler yaşanabilir.

22-27 Nisan yatırımcıların dikkat etmesi gereken kritik günler. Bu tarihler depremleri, maden ocağı kazalarını, yeraltı, petrol kuyuları gibi konularda stresli durumları da tetikleyebilir. Büyük kazalar, toplu ölümler yaşanabilir.
Özellikle Plüton’un Kova burcundaki etkisiyle gösteriler, protestolar, insan haklarının ihlal edilebileceği konular, uçak kazaları, garip hava olayları, teknolojik kazalar veya skandallar, teknoloji, sosyal medya, dijital dünya ve yapay zekâ gibi konularda krizler oluşabilir. Dünyada yöneticiler zor duruma düşebilir, başlarına bir şeyler gelebilir. Cinsellikle ilgili de stresli konular var. Taciz ve tecavüz gibi...

Haberin Devamı

Özellikle bu dolunay Rusya Devlet Başkanı Putin’in tam yükselen derecesinde meydana gelmekte. Uzun süredir sessizliğini koruyan Putin bunu bozabilir. Yıkıcı, kriz yaratacak söylemlerde bulunabilir. Bu dolunayda Putin’e dikkat!

Syrma sabit yıldızının etkilerinden de bahsedelim. Syrma ‘örtü’ ile ilgili bir yıldız. Bu, gerçeklerin üzerinin örtülmesi gibi düşünülebilir ya da kıyafetle ilgili bir terim olarak da değerlendirilebilir. Aslanın pençesiyle akrebin zehirli iğnesi arasında bir betimleme de var bu yıldızla ilgili. Yani aslında zor etkileri var sabit yıldız Syrma’nın.

Yazarın Tüm Yazıları