Başak Dizer

Bir pastel hadisesi

2 Şubat 2019
...

HAFTANIN KOMBİNİ

İki sezondur renge renk ve tona ton giyinmenin ne kadar moda olduğundan bahsedip duruyoruz.

Geçen yazdan devam olarak, bu kış sezonu da bu beyaz veya krem akımına katılabilirsiniz. Yani pastel renkler, pudra renkleri, çok açık gri, ekru-krem renginde ve bembeyaz giyinmek erkekler için de çok moda. Bunun en güzel örneği ise Network’ün bu imaj görselinde saklı. Mutlaka bir krem rengi boğazlı kazak kurtarıcıdır. Kremrengi koton ya da chino pantolon ve aynı renk mont kombinleyin. Bu kombin camel veya koyu bej botlarla çok güzel olur. Berenizi de farklı bir renk seçebilirsiniz.

SORUN, ANLATAYIM

Her hafta stil ile ilgili sorularınızı yanıtlıyorum. Mail atmanız yeterli!

Soru: Golfe başlamak istiyorum ama ne giyilir ne giyilmez bir fikrim yok. Ne önerirsiniz?

Cevap:  Golf uzun saatler yapılacak bir spor. Çok fazla hareket rahatlığı gerektirir. Bu sebeple en önemli şey spor ayakkabınız. Golf için üretilen modeller ya da yürüyüş ayakkabıları uygun olacaktır. Gelelim kıyafetlere... Bunlar şart olmasa da hakkını vermek için düğmeli yaka Oxford gömlek, şort, uzun çoraplar, kasket veya rahat kesim chino koton pantolon ve polo yaka tişörtler, yanınıza ekstra alacağınız renkli trikolar ile başlayabilirsiniz. Jean ile golf yapılmaz.

Yazının Devamını Oku

Peki ama hangi kaban?

26 Ocak 2019
İndirim dönemi başladı ama havalar henüz ısınmadı. Bu iki fırsatı birleştirin, hem mevsimin geri kalan aylarını hem önümüzdeki kışı sağlama alın. İşte hayat kurtaracak seçimler...

Karşınızda “Bu kış erkekte hangi kaban ve paltolar moda” sorusuna en güzel cevap. Fotoğrafta gördüğünüz, Ramsey markasının sonbahar-kış sezonundan alınacak en şık parçalardan. Hazır indirim de başlamışken kaçmaz.

Hem gri kırçıllı görünümüyle kaşmir havası veren sıcacık, yünlü kaşe bir palto hem de son moda, kruvaze kapanan bir model. Diz üstünde bitmesi sebebiyle hem uzun hem de kısa boylu erkeklere yakışacaktır. Boyuna çizgileri ve kemik düğmeleri de bu kabana ayrı bir sofistike hava katmış. Bu pratik ve her okazyona giyilebilecek kabanı hemen hemen dolabınızdaki tüm parçalarla rahatça eşleştirebilirsiniz. Deri eldivenleri de unutmayın.
SORUN, ANLATAYIMHer hafta stil ile ilgili sorularınızı yanıtlıyorum. Mail atmanız yeterli!Soru: Eski kabanlarımı verip kendime şık, orijinal ve uzun süre giyeceğim bir siyah palto almak istiyorum. Hangi modelleri seçmeliyim?Cevap: En uygunu, boyunuzun uzunluğuna göre seçim yapmak. Eğer uzun boyluysanız kendinize mutlaka siyah, büyük ceket yakalı, kaşmir, uzun bir palto alın. Bu sene siyah ya da lacivert uzun subay paltoları var. Çok militer olmayan ama çok maskülen duran modeller. Orta boylu biriyseniz diz üstünde biten kruvaze kesim, belki metal düğmeli, yine büyük yakalı kaşmir ya da kaşe kabanlardan alın. Beli kemerli de olabilir. Kısa boyluysanız hemen kalça altında biten beli kemerli ya da düz kesim, hâkim yaka, siyah, lacivert ya da asker yeşili, dört cepli kısa kabanlardan almanızı tavsiye ederim.
Başka türlü bir smokinRyan Gosling’in geçen sene yani 2018’de katıldığı Critics’ Choice Awards ödül töreninden bir fotoğraf. Gosling’in smokin kombinleme yorumunu beğendim. Burada kravatsız-papyonsuz giyilecek ve ön plana çıkacak gömlek yakasının tok, sert ve sivri olması önemli. Yumuşak ve küçük yakayla böyle bir sonuç elde edemezdi.
HAFTANIN ÜRÜNÜ
Kamuflaj desen sevdalıları için bu sezon postallarda yeşil yerine lacivert ve gri renkte kamuflaja ne dersiniz? Elle’in erkek postalları 383.90 TL.

Yazının Devamını Oku

İki renk arasında

12 Ocak 2019
Yenilik isteyenlere dev hizmet: Degrade paltoyla kombin yapma sanatı burada...

Yenilik mi dediniz? Alın size yeni yılda alıp giyeceğiniz farklı, özgün bir kaşe palto. İki renkli yani degrade dediğimiz teknikte yapılmış. Alt kısmı koyu gri renkten üste doğru beje açılan bir rengi var. İddialı mı ? Evet iddialı ama AVVA markasını imaj görselinde yaptığı kombinleme ile yani siyah balıkçı yaka bir kazak ve bej pantolon ile çok şık durur. Hatta bej jean ile bu iddiayı yumuşatıp, gün içinde ofise bile giyebilirsiniz. Siyah deri eldiven ve siyah ya da nubuk kahve bilekli fermuarlı botlar harika olur. Siyah pantolon ve siyah jean ile de çok pratik bir kombinleme olacaktır.

SORUN ANLATALIM!
Her hafta stil ile ilgili sorularınızı yanıtlıyorum. Mail atmanız yeterli!
Soru:
Eşim genellikle benim yerime alışverişe çıkar. Ama kalıplar ve renkler konusunda anlaşamadığımız oluyor. Klasik ve sade erkek stili için ne tavsiye edersiniz?
Cevap:

Yazının Devamını Oku

İçinizi karartmayın

29 Aralık 2018
Yeni yılı bir sahil kasabasında karşılamayı düşünenler, sizin için ideal bir kombin hazırladım.

Yeni yılı kutlamak için şehirden ayrılacaklara duyurulur. Özellikle sahil kasabalarına gidecekler; havalar güzel olabilir. Size rahat, konforlu ‘1 Ocak kombini’ hazırladım. Dockers’ın bu sıcacık tutan kalın koton pantolonunu, deniz kenarında sahilde yürümenize olanak veren sneaker’lar ya da güzel bir bot ile tamamlayın. Buradaki en önemli detay sıcacık sweatshirtler. Bere ve güzel bir montu da yanınızda taşıyın. Canlı renk pantolonlarla gri, siyah ve beyaz gibi düz renk sweatshirt’ler uygun olacaktır.

SORUN, ANLATAYIM
Her hafta stil ile ilgili sorularınızı yanıtlıyorum. Mail atmanız yeterli!
Soru:
Ev partisine davetliyim. Parti kalabalık bir arkadaş ortamında. Ne önerirsiniz?
Cevap:

Yazının Devamını Oku

İdeal birliktelik

15 Aralık 2018
En sevdiğim, en klas renk birlikteliğini sorsalar camel ve gri derim. Tıpkı bu fotoğraftaki gibi...

Bir erkeğin dolabında olması gereken parçayar bunlar. Son derece sofistike bir İngiliz stili oluşuyor. Ramsey markasının imaj görselinde kullanılan kombine bakalım: Bu yelek pantolon kaşe-yün takım ve camel rengi kaşe bomber ceket son derece hoş görünüyor. Yeni ve trendy bir kostüm olmuş. Bunu balıkçı yaka krem kazakla ve yine gri bir gömlekle kombinleyebilirsiniz.

SORUN, ANLATAYIM
Her hafta stil ile ilgili sorularınızı yanıtlıyorum. Mail atmanız yeterli!
Soru:
Yılbaşı gecesi çok şık ama iddialı bir seçim yapmak istiyorum ama smokin, takım elbise giyilecek ağır bir organizasyon değil. Nasıl bir şeyler alabilirim?
Cevap:

Yazının Devamını Oku

Yeni kamuflaj

8 Aralık 2018
Erkeklerin favori deseni bu sene renk değiştiriyor. Klasik yeşil tonlarını unutun, mavi-lacivert-gri olana geçiş yapın.

En sevdiğimiz, en çok kullandığımız, özellikle de beyler arasında en favori desen kamuflaj. Ama bu sene bu desen renk değiştirdi. Yeşil kamuflaj ne kadar demode ise mavi-lacivert-gri kamuflaj o kadar moda. Avva’nın yeni sezon görselinde de gördüğünüz gibi, bu senenin en çok kullanılacak eşleştirmesi bu olacak. Gri-lacivert kamuflaj bir puf mont ve Avva gri balıkçı kazak-jean kombini. Tamamlamak için bağcıksız bot ve sırt çantasını unutmayın. Gerçek kürk olmayan kapüşonları da gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Bu kombin spor botlar, bere ve eldivenlerle hafta sonu için son derece sempatik bir casual seçimi olacaktır.

Sezonun kombinini Murat Boz gayet güzel taşıyor.
SORUN, ANLATAYIM
Soru:
Ben kıyafetlerimi özenle seçen ve saklayan biriyim. Özellikle ipek ve kaşmir ceket ve kravatlarım var. Temizleme ve saklama yöntemi olarak ne önerirsiniz?
Cevap:

Yazının Devamını Oku

Hazır mısınız?

2 Aralık 2018
Karlar, bembeyaz dağlar ve kayak mevsimine hazırsanız başlayalım.

Columbia markasının bu davetkar kayak kıyafetleri görseliyle başlayalım haftaya.

Tek parça tulumlar, soğuk ve rüzgar geçirmeyen montlar, ıslanmayan eldivenler alışveriş listemizin başında. Bu sene dağlar rengarenk olacak çünkü parlak renkler, özellikle kırmızı, pembe, yeşil ve sarı rengin en canlı tonları pistlerde olacak. Kış boyınca açık havada daha uzun süre keyifli, sıcacık zaman geçirmek için teknolojik kumaşlar da bizden yana. Örneğin Columbia kış teknolojilerinden Omni-Heat 3D, gelişmiş ısı yansıtma özelliği ve kabartmalı noktacıklarıyla kendi vücut ısınızı geri yansıtarak yüzde 20 daha fazla sıcak tutacak. Daha ne bekliyoruz? Doğru kayağa...

Bana sorun
Kalın kışlık parçalar için dolabımda yer açmak istiyorum. Acaba bu sezon neler demode oldu?
Çok isabetli bir karar olmuş. Arada dolaplarımıza nefes aldırmalı. Giyilmeyen, etiketiyle asılı ürünleri ya da demode olan parçaları elden çıkarmalıyız.
Bu sezon militer montları, kamuflaj desenli ve asker detaylı ürünleri, metal fermuarlı, zımbalı, delikli bot ve montlarını, asker postallarını, bomber kolej montlarını, skinny jeanleri, baskılı, sayılı, rakamlı tişört ve fermuarlı sweat-shirtleri, şal desenli kravatlarınızı, şal yaka smokinlerinizi, 3 düğme ceketlerinizi, elden çıkartabilirsiniz.

Yapın:

Yazının Devamını Oku

Pratik ve şık

24 Kasım 2018
Soğuk kışa sıcak kombin: Ekose gömlek en iyi nasıl kullanılır?

Marks&Spencer ve kış denince aklıma hep rengarenk kaşmir trikolar geliyor. İngiliz bir marka olduğundan mıdır bilmiyorum ama kış ve soğuk ile bütünleşmiş. Bu sebeple, sizinle aralık için güzel ve garanti bir kombin paylaşıyorum. Özellikle hafta sonu soğuk havalarda giyebileceğiniz ekose oduncu gömlekler ve üzerine alacağınız kış renklerinde triko kazak ve triko bereler en pratik kombin olacak. Triko ve bere renklerini bu senenin favori renklerinden olan hardal, kiremit, sarı, derin yeşil, toprak tonları ve kremrenginden seçin. Ekose, oduncu gömleğiniz de bu renkleri barındıran canlı renklerde olsun. Kaban ve mont olarak düz kahve, camel, siyah renkleri tercih edin.


SORUN, ANLATAYIM
Her hafta stil ile ilgili sorularınızı yanıtlıyorum. Mail atmanız yeterli!

Soru:

Yazının Devamını Oku